Hae
Palasia Arjestani

Mitä söin? Arkipäivien ruokapäiväkirja!

ruokapäiväkirja

Toivoitte niin kovasti ruokapäiväkirjoja niin tässäpä taas tulee! Kuvasin ruuat tiistaista perjantaihin. Mä syön tällä hetkellä keskimäärin neljä kertaa päivässä, mutta helposti voisi yhden aterian lisätä päivään. Taistelen taas mun ikuisuusongelman kanssa eli jos mulla on hirveästi puuhasteltavaa kotona niin yksinkertaisesti unohdan syödä. Näin taisi käydä tiistaina. Uskon, että tähän tilanteeseen tulee muutos kunhan pääsen taas treenailemaan. Kaikkina päivinä en ole edes jaksanut kokkailla, vaan ollaan haettu joku valmisruoka kaupasta. Yritän valmisruuissakin valita mahdollisimman hyvälaatuisia ja vähän skeidaa sisältäviä tuotteita. Onneksi niitäkin on aika hyvin nykyään tarjolla!

Mennäänpä sitten itse ruokapäiväkirjaan.

Tiistai

Tämä päivä oli ruokien osalta todella surkea. Oltiin tytön kanssa pitkään ulkona päivällä ja illalla mentiin sirkukseen. Käytännössä söin ruuan joskus kahden maissa, join kahvin neljän aikaan ja seuraavan kerran söinkin vasta kymmeneltä. Kas kun unohtui taas syödä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAJa nököjään mun ”lounaskin” on ollut vain smoothie. Älkää vain ottako tällaisesta mallia! En ymmärrä miksi en sirkuksessakaan mitään syönyt, vaikka välipala oli laukussa mukana..

Keskiviikko

Keskiviikkona oltiin tytön kanssa monta tuntia pihalla. Nälkä oli aika kova koko päivän johtuen edellisen päivän huonoista syömisistä. Vettä kului kuumuudeen vuoksi järjetön määrä päivän aikana!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAJäätelön ja puuron välistä puuttuu yksi smoothie, johon laitoin banaania, avocadoa, pinaattia, marjoja, protskua ja kauramaitoa + macaa, ruusunjuurijauhetta ja kurkumaa.

Torstai

Torstaina oltiin menossa koko päivä. Aamupäivä puuhasteltiin kotona ja vietettiin hetki ulkona ennen kuin lähdettiin a-lehdille. Siellä kahvia ja smoothieta, joista en ottanut kuvaa. Kulosaaresta mentiin anoppilaan, jossa syöksyinkin suoraan jääkaapilla ja mitäs muuta kuin leipää kauheaan nälkään. Ehkä näistä nälkäkohtauksista voisi oppia sen, että välipalat voisi olla ihan harkinnan arvoisia! Vaikka hedelmä ja joku patukka ainakin laukkuun mukaan,

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Perjantai

Perjantai oli kotipäivä. Käytiin leikkipuistossa ja käytiin ostamassa jätskit ennen ankkalammelle lähtöä. Nautiskeltiin auringosta ja herkuteltiin jätskillä. Jäätelöstä ei kuvaa (paitsi snäpissä oli), mutta joku keltainen Jättis se oli. Voisin syödä jäätelöä vaikka joka päivä ja tavoitteena onkin taas kahlata koko pakastealtaan tarjonta läpi kesän aikana 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAVihannekset oli vähissä kotona, joten vihreää tuli syötyä aika vähän. Siinä mun toinen ikuisuusongelma! Enkä edes muistanut, että meillähän on paprikapuu parvekkeella, jossa on kypsiä paprikoita valmiina…Munakkaaseen laitoin punasipulia, herkkusieniä, sinihomejuustoa ja vähän juustoraastetta. Hyvää oli!

Seuraava ruokapäiväkirja tulee olemaan taas viikonlopulta 😉 Ensi viikona tavoitteena leivän vähentäminen ja vihannesten lisääminen!

No, miltäs näyttää? Kommentteja, ajatuksia, ideoita?

8 kommenttia

 1. Laura K. kirjoitti:

  Paistetut kananmunat näyttää kyllä aina hyviltä kuvissa! Oikein himo iskee niihin ?

  • Jonna kirjoitti:

   Niitä voisin syödä vaikka joka päivä! Ehkäpä alankin syömään…

 2. emma kirjoitti:

  Jes!! Ruokapäiväkirjat, ihanaa ! Näitä lisää, nimimerkillä pizzanpala just suussa.

  • Jonna kirjoitti:

   Omnom, pizza on niiiin hyvää! Ehkäpä ensi viikonloppuna mekin 😉

   • Marika kirjoitti:

    Tulee tehtyä tortillapizzaa aika usein. Terveellisillä täytteillä 🙂 helppo ja nopea! Kanan jauhelihaa jonne sekaan tomaattimurskaa, pinaattia, kesäkurpitsaa ja paprikaa. Välillä myös linssejä, sit vaan tortillan päälle ja juustoa & tomaattia ja uuniin 🙂

    • Jonna kirjoitti:

     Oo nam! Kuulostaa hyvältä 🙂 Mun pitäis joku päivä testata sitä kukkakaalipizaakin kun siitä niin kovasti vouhkataan..

     • katastrof kirjoitti:

      Jossain vuosia vanhoissa teksteissäsi löytyi kommenteista ohje munapizzapohjaan. Testasin sitä sekä pizzaan että kääretorttuun (suolan sijaan 3 pientä tl vaahterasiirappia ja aitoa vaniljajauhetta) ja oi että oli hyvää! Mieskin sanoi että tästä lähtien tehdään pizzat pääosin tähän pohjaan! 😀 Jos et siis ikinä testannut sitä, niin kokeile ihmeessä, ja muutkin vink vink! 😉 En muista alkuperäisen kommentoijan linkkiä, mutta ilmeisesti täältä peräisin resepti: http://monkeyfood.net/2011/06/15/paleo-con-quezo-jauhoton-pitsa/

      Tsemppiä kuntoutukseen ja pitkää pinnaa ja kärsivällisyyttä arkeen!

     • Jonna kirjoitti:

      Täytyypä tsekata tuo ohje! Oliskohan sama jolla tein joskus suolaista piirakkaa…

      Kiitos, kyllä tästä vielä toivutaan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.