Hae
Palasia Arjestani

Helppoa arkiruokaa: porkkanakeitto raejuustolla

Processed with VSCO with a6 presetTeen aika harvoin keittoja, vaikka ne olisivat mitä parhainta arkiruokaa! Yleensä olen tehnyt vihanneskeiton niin, että keitän vihannekset ja muussaan ne omassa keitinliemessään. Lisään lorauksen kermaa ja mausteuta ja siinäpä se. Tämänkertainen porkkanekeiton resepti on aavistuksen verran monimutkaisempi kuin mihin olen tottunut, mutta sata kertaa parempi! Eikä tämän tekemiseen loppupeleissään mennyt kuin parikymmentä minuuttia. Resepti on peräisin Anton & Antonin ruokakassista. Lisukkeena porkkanakeitolle tarjosin raejuustoa sekä tuoretta leipää, mutta sinä voit tarjoilla keiton kaverina mitä ikinä haluat!

Porkkanakeitto (3-4 annosta)

 • 500g porkkanoita
 • 1 sipuli
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 1/2 tl curryjauhetta
 • 1/2 tl cayennepippuria
 • 1 rkl voita
 • 5 dl vihanneslientä (itse keitin 5 dl vettä johon sulatin 1 vihannesliemikuution)
 • 1 dl kermaa
 • suolaa ja pippuria

Aloita homma kasvisliemen valmistuksesta jos et käytä valmista kasvislientä. Laita 5 dl vettä kattilaan. Kun vesi alkaa kiehua, liuota kasvisliemikuutio siihen kokonaan. Siirrä kattila syrjään odottamaan.

Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa pehmeäksi. Lisää porkkanat ja mausteet. Kuullota hetki ja lisää kasvisliemi. Keitä 10-15 minuuttia ja lisää kerma.

Sekoita keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile porkkanakeitto esim. raejuuston sekä tuoreen leivän kera 🙂

6 kommenttia

 1. Elli kirjoitti:

  Heei huomasin ettei ohjeessa oo porkkanoiden määrää? Kuinka monta laitoit 😀

 2. Mia kirjoitti:

  Kiitos hyvästä reseptistä, näitä lisää! En ole itsekään yhtään keittoihminen, mutta tälläinen sosekeitto kyllä osui ja upposi. Maustin vielä tuoreella chilillä joka toi lisää kivaa tulisuutta, mums ?

  • Jonna kirjoitti:

   Bataattikeiton kanssa käy muuten tuore chili erinomaisesti 😉 Kivasti yhdistyy bataatin makeus ja chilin tulisuus!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.