Hae
Palasia Arjestani

Vegaaniset munakoiso-härkäpapupizzat

Vegaaniset munakoiso-härkäpapupizzat

Pirtsakkaa lauantaita toverit! Tein eilen illalla ihan huikean hyvää ruokaa täällä mökillä. Koska perjantai on monellakin perinteinen pizzapäivä, niin päätin tekaista itsekin pitkän ajomatkan päätteeksi mökillä pizzaa. Koska olen siirtynyt vegaaniseen ruokavalioon, piti keksiä joku vegaaninen vaihtoehto. Olen aikaisemminkin tehnyt munakoisosta pieniä pizzoja, joten nappasin kaupasta mukaan munakoisoa ja muita tarvikkeita.

Härkäpapuja sain kotiin testattavaksi reseptikilpailua varten, joka on osa Jyväskylän yliopiston Proteiinipiilakso -hanketta. Härkäpavut reseptikilpailua varten lahjoitti keskisuomalainen Nojosniemen tila. Minulla ei ole härkäpapujen käytöstä oikeastaan minkäänlaista kokemusta ja pienellä jännityksellä lueskelin siitä netistä. Halusin tietää miten ne käyttäytyvät ruuanlaitossa ja mitä niistä oikastaan voisi tehdäkään. Päädyin tekemään munakoiso-härkäpapupizzoja, jotka osoittautuivat mielettömän herkullisiksi! Enpä olisi itsekään uskonut, että resepti on täysin vegaaninen. Härkäpavuista pizzaan tuli pizzoihin kivaa suutuntumaa ja ylimääräiseksi jääneestä kastikkeesta tein itse asiassa tänään spagetin kaveriksi kastiketta. Sekin oli mielettömän hyvää!

Vegaaniset munakoiso-härkäpapupizzat

Vegaaniset munakoiso-härkäpapupizzat

Vegaaniset munakoiso-härkäpapupizzat

  • 1,5 dl Nojosniemen tilan  Hevihärkä -härkäpapurouhetta
  • 1-2 munakoisoa
  • 1 sipuli ja 1 valkosipulinkynsi
  • rypsiöljyä
  • 1 prk Mutti pizzakastiketta
  • Violifen vegaanista juustoa
  • basilikaa (tuoretta) ja oreganoa
  • suolaa ja mustapippuria

Laita härkäpapurouhe kuumaan veteen likoamaan noin 20 minuutiksi. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Leikkaa munakoisot pituussuunnassa noin sentin paksuisiksi siivuiksi. Itketä munakoisot suolalla eli laita munakoisosiivut leivinpaperin päälle ja ripottele niiden päälle suolaa. Anna itkettyä noin 15 minuuttia. Pyyhi neste huolellisesti munakoisosiivujen päältä pois.

Kuullota sipuleita rypsiöljyssä, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää joukkoon pizzakastike sekä turvonnut härkäpapurouhe. Keitä kastiketta kokoon 4-5 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Levitä kastiketta munakoisosiivujen päälle tasaisesti. Laita kastikkeen päälle Violifen vegejuustoa (siivuja tai pizzajuustoa). Ripottele päälle vielä pieneksi pilkottua basilikaa sekä oreganoa.

Paista munakoisopizzoja uunissa 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä hetken ja herkuttele!

Huom! Kastiketta jää yli, jos käytät vain yhden munakoison. Keitä kastikkeen kaveriksi seuraavana päivänä esim. spagettia tai riisiä. Saat täyttävän ja maittavan aterian!

Vegaaniset munakoiso-härkäpapupizzat

Edellinen postaus: Kesäloma yhdessä vai erikseen?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

2 kommenttia

  1. drepompey kirjoitti:

    Jonna, thanks a lot for the article post.Much thanks again. Fantastic.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *