Hae
Palasia Arjestani

Pystyisinkö mä? (+ arvonnan tulos!)

Pistetäänpä treenipostausta välillä! Tällä viikolla cf-treenejä tuli neljä kappaletta, joista kaksi oli open gymejä eli keskityin enemmän yhden liikkeen tekniikkaan ja sit lisäksi mobbausta ja yleistä säätämistä. Pääpiirteittäin hyviä treenejä ranteesta huolimatta (joka on jo huomattavasti parempi!), mutta sattuipa sinne joukkoon yksi ihan susipaska treenikin, nimittäin eilinen..

Siinä fiilis treenin jälkeen :D

Siinä fiilis treenin jälkeen 😀

Keskiviikkona keskityin kyykyn tekniikkaan ja sain ihan yksityisopetusta! Painoja nostin vain 40kg asti, jolla tein useamman sarjan. Sarjojen välissä liikkuvuusharjoituksia ja kyllä niiden jälkeen vaan huomaa miten paljon paremmin kyykky onnistuu! Alla video yhdestä sarjasta 🙂

 

Keskiviikkona herkuttelin taas paleoletuilla. Kaveriksi mustikka-kookoskermaa, nam!

Keskiviikkona herkuttelin taas paleoletuilla. Kaveriksi mustikka-kookoskermaa, nam!


Torstaina leikkipuistossa.

Torstaina leikkipuistossa.


Kun lapsella on aivan liikaa vaatteita...

Kun lapsella on aivan liikaa vaatteita…

Torstaina kävin penkomassa meidän varastista neitokaiselle sadetakkia. No löytyhän se sadetakki ja samalla iso kassillinen ulkovaatteita sekä normivaatteita, jotka on sopivia just NYT. Kiva yllätys sinänsä, mut minne hittoon mä tungen noi kaikki!? (plus löysin juuri äsken vaatekaapista ison muovisäkillisen lisää vaatteita jotka on sopivia just nyt, me hukutaan vaatteisiin!)

Perjantaina oli taas treenipäivä ja se kuuluisa susipaska treenipäivä vieläpä 🙁 Tiedättekö kun on sellaisia päiviä, että alku lähtee huonosti mutta saa kuitenkin koottua itsensä ja treenistä tulee silti hyvä? No, tämä ei tosiaankaan ollut sellainen päivä. Tuntui, että alusta lähtien kaikki meni päin honkia ja vajosin vaan syvemmälle ja syvemmälle paskaan. Kuulemma naamastakin näki treenin aikana ettei mennyt ihan suunnitelmien mukaan 😀

Ennen treeniä banskua ja loput mustikka-kookoskermasta.

Ennen treeniä banskua ja loput mustikka-kookoskermasta.


Treeneihin lähdössä hyvillä mielin.

Treeneihin lähdössä hyvillä mielin. Housut: adidas & paita: flagnorfail.com

20130823_150946Vuorossa oli ensin tempausta 5 x 3, jossa parhaan setin taisin tehdä 27,5kg ja siinäkin ensimmäinen ei noussut ylös.. Ei vaan kulkenut! kädet lähti ihan selkesti vetämään liian aikaisin enkä saanut kunnolla pudotettua itseäni tangon alle. Noiden käsien kanssa on paljon vielä tekemistä ja ylipäänsä koko tempauksen kanssa. Kyykyn kautta on turha vielä edes haaveilla tekeväni tempausta, liikkuvuus siihen ei ole vielä riittävän hyvä. Päivän wodina oli 8 rundia:

 • Power Snatch (tempaus ilman kyykkyä, lähtö maasta) x 5
 • DU (double under = tuplanaruhypyt) x 15
 • Time cap taisi olla 15 minsaa
 • Sain tehtyä vain 6 kierrosta

DU:t mulla on tähän mennessä pyörineet tosi hyvin, mut tässä treenissä taisin saada parhaimmillaan vain viisi putkeen. Toisella kierroksella räpelsin varmaan kaksi minuuttia noita 15 DU:ta, koska jokaikinen pyöritys jäi jalkoihin… Siitä huolimatta päätin, että tuplilla mennään vaikka niiden tekemiseen meni koko ilta! Että mua ärsytti…

Power Snatch.

Power Snatch.

kuvia 005

JA noin ne kädet lähti vetämään ihan liian aikasin...

JA noin ne kädet lähti vetämään ihan liian aikasin…

kuvia 007kuvia 008kuvia 009

Voi v*ttu...

Stana mitä sontaa..

 

Perjantaina ulkosalla.

Perjantaina ulkosalla.

20130823_112605

Posti-setä toi mielenkiintoisen kirjapaketin :)

Posti-setä toi mielenkiintoisen kirjapaketin 🙂

 

Päivälliseksi porkkanaröstiä, makkaraa ja sipulia.

Päivälliseksi porkkanaröstiä (5 porkkanaa raastettuna, 2 kananmunaa ja mausteita, paistetaan pannulla kookosöljyssä/voissa), makkaraa ja sipulia.

 

Iltaruualle paistelin jauhelihakastiketta..

Iltaruualle paistelin jauhelihakastiketta..

 

...osasta tein täytettyjä kesäkurpitsoita.

…osasta tein täytettyjä kesäkurpitsoita.

Niin kai huomasitte tempauskuvista mun uudet hienot Adidaksen painonnostokengät!? Kyllä ne jalassa huomas miten paljon parempi jo aloitusasento esim. tempaukseen oli 🙂 Nyt onkin viikon sisällä mennyt niin paljon rahaa kenkiin, että ehkä joudun olemaan vähän aikaa ostelematta mitään treenikamppeita 😀

Lauantaina kirmasin pyörällä heti aamu ysiltä open gymiin. Olin päättänyt tehdä vähän kippileukoja sekä rengasdippejä ja loppuajan mobbailla tai mennä muun virran mukana. Päädyin sit tekemään mavea ja parhaimmassa sarjassa otin ykkösen 90kg. Ei vielä oikein grippi pidä näpeissä, mutta muuten tekniikka tuntui ja kuulemma näyttikin hyvältä 🙂

90kg!

90kg!

 

kuvia 013

Taustalla saattaa näkyä joku fitfashionilta tuttu bloggari 🙂

kuvia 014kuvia 015Pojille oli jäänyt torstain treenistä kevyet 50 burbeesin penaultit suoritettavaksi ja perjantaista 20 lisää. Meillä on boxilla sellainen sääntö, että jos joku tulee myöhässä niin muut tekee 10 burbeesia/myöhästynyt minuutti. Mullakin on 20 burbeesia odottamassa, mut vielä en ranteen takia niitä pysty tekemään 🙂 

Toni suorittaa "rangaistusta"

Toni suorittaa ”rangaistusta”

 

45 burbeesiin ei kauan menny!

45 burbeesiin ei kauan menny!


Treenin jälkeen taas pihalle :)

Treenin jälkeen taas pihalle 🙂


Lauantai kivaa!

Lauantai kivaa!

Mulla on sellainen omituinen tyyli, että vedän koko viikon suht puhtaasti paleolla, mut lauantaina sorrun paskaan. Oon miettinyt miks näin on ja todennut, että se on vaan huono ja totuttu tapa. Oon tehnyt niin vuosikausia niin eihän tuo ole ihmekään. Nytkin kaikki meni siihen asti hyvin kunnes mies soitti salireissultaan, että aikoo käydä kaupassa ja mäkkärissä. Huomasin saman tien sanovani: ”tuo mulle jätskiä ja ruokaa mäkkäristä kans”. Ilman sen enempää miettimättä. Jälkeen päin ihmettelin et miks hitossa taas pitää syödä jotain sontaa, kun olin hommannut jääkaappiin ainekset oikeasti herkullisiin paleoruokiin ja käyttänyt aikaa uusien ruokaohjeiden etsimiseen?

Semmosta sitten taas.

Semmosta sitten taas.

Toisaalta taas kun miettii niin ei itselleen saa olla liian ankara. Eihän tässä millään dieetillä olla! Paleosta vaan tykkään sen takia, että siitä tulee hyvä ja energinen fiilis. Vatsa pysyy kunnossa ja turvotus poissa. Syön hyviä ja puhtaita ruoka-aineita ja niiden ansiosta jaksan treenata paremmin kuin koskaan ennen. Ehkä parasta koko paleossa on ollut se, että mun iho on ollut nyt todella hyvänä. Edelleen näin kolmenkympin kypsässä iässä mun iho on ollut välillä todella huonossa kunnossa, mut paleon aloittamisen jälkeen näppylät on vähentyneet todella paljon ja on jopa päiviä jolloin niitä ei näy ollenkaan! 🙂

Mies lähtee ensi lauantaina Lahteen katsomaan kehonrakennuskisoja, joten mä saan viettää laatuaikaa tytön kanssa kahdestaan koko päivän. Aionkin laittaa itselleni tälle viikolla tavoitteeksi, että syön paleolla koko viikon! Ei siis mitään mättösafkoja viikonloppuna tai sämpylöitä ennen treeniä. Käytännössä siis ei viljoja, sokeria, prosessoituja ruokia tai mitään muutakaan sontaa. Täysrasvaiset maitotuotteet tuntuu sopivan mulle niin niitä aion käyttää jatkossakin. Jotkuthan ei käytä niitäkään. Haasteena tulee olemaan ateriat ennen treeniä, mut ne haasteet aion selättää valmistamalla ateriat etukäteen 🙂 Katsotaan pystynkö pitämään itseni ruodussa koko viikon!

 Ja nyt arvonnan tulokseen! Teillä kaikilla oli niin hyviä vastauksia ja jokaiselle soisin niin mielelläni ilmaisen On Rampin Crossfit Vantaalle. Koska jaossa on tällä kertaa vain yksi On Ramp niin tahdoin olla tasapuolinen kaikille ja suoritin arvonnan random.orgin avulla. Laskin siis vastausten määrän ja syötin sen koneeseen ja nappia painamalla sain onnekkaan selville 🙂

Ilmaisen On Ramp-aloituskurssin Crossfit Vantaalle voitti Elina, Onnea miljuunasti!

”No nyt on pakko ensimmäistä kertaa jättää kommenttia, vaikka oon sun blogia lueskellut jo vuosikaudet. Sen verran huikea palkinto on tässä kisassa. Itse oon entinen harrastelijabodari ja silloin tällöin salin ohella rääkännyt kotona itseäni crossfit-wodeilla. Salitreenit on viimeisen vuoden sisällä kuitenkin harventuneet harmillisen vähälle, koska nyt kotoa löytyy tuollainen reilu puolivuotias tyttö. Nyt kun tytön ruokavalioon kuuluu jo paljon muutakin kuin pelkkää tissiä, olisi tämän äidin korkea aika alkaa metsästää kadonneita lihaksiaan ja sen oon joka tapauksessa aikonut tehdä crossfitin avulla. Sun blogista bongasin tuon Vantaan uuden crossfit-salin, joka on vieläpä melkein mun kotikulmilla! Sulla on nyt siis loistava mahdollisuus antaa tuolle meidän tytölle kahdenkeskistä laatuaikaa isin kanssa. Tämä äiti haluaa takaisin hc-kuntoon!”

Pistätkö mulle postia tulemaan osoitteeseen jonna.musakka@gmail.com niin saan ilmoitella sun henkilötiedot boxin koutseille! Tervetuloa treenaamaan 🙂

Te joita onni ei tällä kertaa valitettavasti suosinut, seuratkaa Crossfit Vantaan facebook-sivuilta ilmaisia tutustumiskäyntejä! Kannattaa tulla testaamaan minkälainen laji crossfit todellisuudessa on 🙂 Huhun mukaan tänne fitfashionille on tulossa toinenkin arvonta, jossa palkintona ilmainen On Ramp, joten silmät tarkkana!

Täällä taas uuni pöhisee tänä iltana eli jotain uutta reseptiä myös luvassa ehkäpä jo heti huomenna 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12 kommenttia

 1. Maria kirjoitti:

  Heippa Jonna! Voisitko avata hieman, mitä tarkoitat kyykyn yhteydessä liikkuvuusharjotteilla? Itseäni kiinnostaa kovasti, kun liikkuvuus juurikin kyykyssä on surkeaa..

  • Jonna kirjoitti:

   Moi! Noita on vähän hankala selittää, mut oon tekemässä niistä ihan omaa postaustaan 🙂 me tehdään paljon dynaamisia venytyksiä ennen kyykkyjä esim. Vetokumien avulla. Lantion avauksia pystyy tekemään hyvin kotonakin mut niistä on melkein pakko laittaa ohjeet kuvien kera 🙂 YouTubesta löytyy paljon videoita liikkuvuuteen liittyen hakusanalla mobilisation 🙂

 2. Anu kirjoitti:

  Huikeita ilmeitä ! :”D Huomaa että tympäsee. Tuo on muuten jännä juttu et miks pitää tasasin väliajoin vetästä esim se karkkipussi ja muuta shaissee vaikka valmiiks jo tietää mikä olo siitä seuraa. Varmaan se on joku opittu tapa… Oon ite tässä koittanu sellasta et korvaan noi ’paskaherkut’ puhtaista raaka-aineista itse valmistetuilla jutuilla, siis esim erilaisilla jauhottomilla ja sokerittomilla letuilla yms systeemeillä. Ne maistuu ihanalta ja jälkeen päin ei ole ähky ja sellainen turvotus kuten esim viljoista tulee. Siinä sit saa motivaatioo jatkaa tällä tavalla eikä ne ’oikeet’ tavalliset herkut houkuta enää niin paljon. Mut kyllä se niin on ettei leipää korvaa mikään. 🙁

  • Jonna kirjoitti:

   Opittua se on! Pitää vaan yrittää nyt pysytellä erossa niistä niin kohta huomaa ettei ees tee enää mieli 🙂 leipä ja jäde on mulla ne suurimmat himon kohteet ja tuskin voin koskaan olla ilman jätskiä. Enkä ehkä edes tahdokaan olla ilman 🙂

 3. heta kirjoitti:

  kun treenaat niin monipuolisesti niin pakko kysyä, että minkälaisia jumpparintsikoita käytät tai suosit? mulla oli shock absorbin ne kovan tukitason (juoksu)liivit, mutta niistä on vuodessa (!!!) ne kiristysmekanismit menny niin lössöiksi, että eihän ne pysy kiinni ku paukkuvat auki monta kertaa reenin aikana – jos niitä nyt saa edes päälle että pysyvät kasassa! se tietää aina susipaskaa reeniä, jos rintsikat pettää. : S

  • Jonna kirjoitti:

   Mä itse asiassa käytän hennesin ja socin urheilurintsikoita! Varsinkin hennesin mallit on tosi tukevia. Tai sit mulla vaan on mahdottoman pienet tissit… 😀

 4. riitupiitu kirjoitti:

  Hahaa, hyviä ilmeitä, kylläpä nauratti 😀 Tempaus on vaikee liike teknisesti, hirveetä räpellystä itelläki edelleen se, joskus kulkee paremmin ja joskus ilmeet just tuota tasoa.. Tsemppiä jatkon 😀 ps. nää laskutoimitukset tossa lopussa on vaikeita…allekkain tai laskimella laskua aina :DD

  • Jonna kirjoitti:

   Katsotaan mitä ilmeitä irtoo tänään 😀 joo vaikee sen on, miljoona asiaa muistettavana ja kun jonkun muistaa niin joku toinen juttu unohtuu. Kylläpä se siitä ajan kanssa! Toistoja vaan hemmetisti.

 5. Joan kirjoitti:

  Joskus on paskoja treenipäiviä :/ Ohan se kuitenkin jotain ettei ihan kesken kaiken lopettanu hommia ja lähteny lätkiin! 🙂 Oot kyl hyvässä kunnossa! Upea tuokin kuva, mikä on susta takaapäin, siniset housut ja punanen paita! 🙂 Hyvähän sekin jo on, että 6pv viikossa on paleolla. Mua vähä jänskättää että miten tää elämä jatkuu tän viikon jälkeen, kun virallinen whole30 on ohi. Mut kyl ne vaa niin kauheesti antaa kaikenlaista vinkkiä jatkoon, että se on kyllä sitten vaan ihan itestä kiinni että käyttääkö niitä vai ei 🙂 Mulla on paleoilusta tosi hyvä fiilis, joten kyllä mä sitä aion jatkaa. Maitotuotteet tulee kyl jossain määrin takaisin ehdottomasti ja sit nuo muut asiat nii aattelin koittaa elää jotenkin järkevästi elämän virran mukana. Saas nähdä miten paljon mulle sitten huudellaan niiltä rannoilta 😉 Jännintä tässä on ollu kyl ehdottomasti se, miten ei oo tehnyt yhtään mieli alkoholia yhtä ainutta kertaa koko kuukautena! 😀 Oon ihan absolutisti nykyään. No ei vaa, kyllä mä skumpasta ja hyvästä kylmästä valkkarista sen verran paljon taidan vieläkin tykätä ihan maun vuoksi, että eiköhän sellasia tuu jatkossa kuitenkin juotua. Mut sitä mä toivon että tää ois nyt opettanu just sitä kohtuutta sitten jonkin verran! Että sitä tulis syötyä off-paleoo vaan kun ihan aikuisten oikeesti mieli tekee ja ihan just sen verran kun kokee tarvitsevansa. On se vaan jännä nähdä mitä tulevaisuus tuo tältä osin tullessaan! Ihania ruokakuvia sulla taas! Viikko vielä ja sitten alkais OnRamp! \o/ Ite en kyl usko että kykenen sinne pyörällä meneen, en ainakaan ekana päivänä uskalla testata 😀 Veikkaan että ei riitä puhti kotiinpaluuseen. Sillä ilmasella kerralla ei jaksanut oikein edes auton rattia käyttää 😀 Nooh, ens kesä taas kun saapuu ni sitä ollaanki sit ihan tykkikunnossa! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä kun en alkoholia käytä muutenkaan oikeestaan ollenkaan niin ei tekis tiukkaa olla wholella 🙂 en kyllä vielä uskalla sitä kokeilla kun eikös siinä ole maitotuotteetkin kielletty?mä en muutenkaan halua mitään tehdä liian tiukalla ohjeistuksella. Nyt tuntuu että alkaa löytyä sopiva systeemi itselleni ja kroppa muuttuu koko ajan. Melko mielenkiintoista!

   Hyvin ne treenit menee 🙂 alkuun oot ihan varmasti päästä varpaisiin kipeenä mut nopeesti kroppa tottuu! Meillä on taas tänään tempausta tiedossa ja ahdistaa jo valmiiksi 😀 mä niin haluan oppia sen mut vaikeeta on!

 6. Mika kirjoitti:

  Ai oot hankkinu painonnostokengät! Saako niillä tehtyä muutakin treeniä kuin nostoja vai vaihdatko kenkiä treenien välissä?

  • Jonna kirjoitti:

   Joo niin hommasin kun porukkatilauksella saatiin vähän halvemmalla 🙂 viimeksi tein koko wodin noilla painonnosto kengillä mut tänään varmaan vaihdan välissä toisiin. Se aina vähän riippuu päivän wodista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *