Hae
Palasia Arjestani

Helppoa arkiruokaa: itse tehdyt kalapuikot, riisi, kermaviilikastike & mummon kurkut

Processed with VSCOcam with a6 presetTässäpä ensimmäinen resepti, jonka kokkasin Anton & Antonin ruokakassin sisällöstä. Otsikkoa katsoessa saattaa tuntua, että tuossahan on kauheasti tekemistä ja niiden värkkäämisen menee koko ilta, mutta asiahan ei ole ollenkaan näin! Kaikki aterian osat ovat todella helppoja ja nopeita valmistaa ja usko tai älä, kokonaisuudessaan tähän kului aikaa noin 30 minuuttia! Että voi näinkin helpolla ja nopeasti saada aikaiseksi mielettömän hyvän arkiaterian koko perheelle 😉

Aloita urakka kermaviilikastikkeesta sekä mummon kurkuista, koska pieni maustuminen jääkaapissa tekee niille hyvää.

Kermaviilikastike

  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 tl sinappia
  • 1/2 ruukkua tilliä, hienoksi leikattu
  • valkopippuria, suolaa
  • sitruunamehua oman maun mukaan (itse taisin puristaa melkein puolikkaan)
  • 1-2 tl sokeria

Sekoita kaikki kastikeainekset ja nosta jääkaappiin maustumaan.

Mummon kurkut

  • 1 kurkku
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2-1 tl suolaa
  • 1,5 rkl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl vettä
  • tilliä

Kuori ja leikkaa kurkku noin 3 mm viipaleiksi. Laita viipaleet purkkiin, jossa on tiivis kansi. Lisää sokeri, suola ja valkoviinietikka. Sulje purkki ja ravistele kunnolla. Tarkista maku. Lisää tillisilppu ja nosta purkki jääkaappiin viilentymään ennen tarjoilua.

Kalapuikot

  • 300g turskafileitä (tai esim. seitiä)
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • suolaa, valkopippuria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • öljyä ja/tai voita paistamiseen

Kaada lautaselle vehnäjauhot ja lisää niihin suola ja valkopippuri. Riko kananmunat toiselle lautaselle ja sekoita haarukalla. Kaada kolmannelle lautaselle korppujauhot.

Leikkaa fileet sormenpaksuisiksi (omani olivat noin 5-6 cm pitkiä). Kieritä ne ensin jauhoissa, kastele munassa ja kieritä lopuksi korppujauhoissa.

Paista puikot voissa/öljyssä paistinpannussa noin 1-2 minuuttia (riippuen puikkojen koosta) per puoli kullanruskeiksi.

Processed with VSCOcam with a6 presetProcessed with VSCOcam with a6 presetMinä tarjoilin kalapuikkojen kaverina riisiä, mutta yhtä hyvin voit tehdä esimerkiksi perunamuussia tai jotain muuta lisuketta! Suosittelen kokeilemaan rohkeasti, koska nämä eivät todellakaan olleet vaikeita tehdä 🙂

7 kommenttia

  1. Hilkka kirjoitti:

    Tätä täytyy kyllä kokeilla. 🙂 Kaupan valmiista kalapuikoista en niin välitä, mutta nämä vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta. Tosiaan otsikon perusteella voisi luulla isommaksikin projektiksi mutta ohje onkin varsin simppelin oloinen. 🙂

    • Jonna kirjoitti:

      Nämä on miljoona kertaa parempia kuin kaupan kalapuikot! EI näistä voi edes puhua samana päivänä. Eikä tosiaan vaadi kauheasti vaivaa. 30 minuuttia mulla meni näiden kaikkien kanssa, ihan niin kuin alkuperäisessä ohjeessa luvattiin 🙂

  2. Tiia kirjoitti:

    Oi kalapuikot ja kermaviilikastike kuulostaa todella hyvältä! Pitänee tehdä joku päivä 🙂

  3. Tiina kirjoitti:

    Nää menee kyllä testiin! kuulostaa tosi hyvälle! jospa meidän poikaki söis näitä kalapuikkoja… 😀

    • Jonna kirjoitti:

      Meillä tyttö veti kyllä semmosen satsin nassuunsa etten ole hetkeen nähnyt. Pari kertaa santsasi sekä kalapuikkoja että kurkkuja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *