Hae
Palasia Arjestani

Kolmen raaka-aineen suklaakakku

Processed with VSCO with c1 preset

Hirveästi teki mieli leipoa jotain suklaista ja hyvää uudeksi vuodeksi. Koska jouluna tuli mässytettä taas normaalia enemmän niin halusin tehdä jotain hieman terveellisempää, mutta kuitenkin hyvää. Siispä Kiitos hyvää pikaruokaa nenän eteen ja selaamaan. Virpi Mikkonen on tehnyt todella hienoa työtä kehitellessään reseptejä kirjaan sillä niitä selatessa tekee mieli alkaa leipoa niitä kaikkia. Yhtä aikaa!

Tein meille jälkiruuaksi kolmen raaka-aineen suklaakakun ja siihen vielä päälliseksi kolmen raaka-aineen suklaamoussen. Tein oman kakkuni hieman suurempaan vuokaan (20 cm halkaisijaltaan) ja paistoin kakkua vähän turhan kauan ja siitä tuli inasen verran liian kuiva. Päällinen oli siis ihan must juttu! Alkuun epäilin josko näin vähillä raaka-aineilla muka hyvää kakkua saisin aikaan, mutta yllätys oli todellakin positiivinen! Tämä kakku on totisesti minun makuuni ja teen tätä varmasti toistekin. Helppo ja nopea tehdä ja vieläpä järjettömän hyvää. No mitäpä minä tätä enempiä suitsuttelemaan, tehkää itse ja ihastukaa 😉

Kolmen raaka-aineen suklaakakku

 • 4 luomukananmunaa
 • 10-15 tuoretta taatelia
 • 1,5 dl raakakaakaojauhetta

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 17 cm irtopohjavuoan pohja ja reunat tai leikkaa leivinpaperista suikaleet suojaamaan pohjaa ja reunoja. Poista taateleista kivet ja lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 20-25 minuuttia, kunnes pinta näyttää kuivalta. Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuin irrotat sen vuoasta. Huomaa, että kakun pinnan kuuluu laskea jäähtyessä.  Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi suklaamoussen ja pähkinämurun kanssa tai marjojen ja banaanisiivujen kanssa.

Processed with VSCO with c1 preset

Kolmen raaka-aineen suklaamousse 

 • 1 tölkki täysrasvaista kookosmaitoa (säilytetty jääkaapissa)
 • 3 rkl raakakaakaojauhetta
 • 1 rkl kotimaista luomuhunajaa tai 4 tuoretta taatelia

Ota kookosmaitotölkki jääkaapista ja kaavi kulhoon paksu valkoinen massa. Lisää kaakaojauhe ja hunaja ja soseuta tasaiseksi mousseksi. Tarkista maku ja lisää halutessasi makeutusta tai kaakaota. Annostele mousse jäähtyneen kakun päälle ja nauti 🙂

8 kommenttia

 1. Moona kirjoitti:

  Ei herranjestas, tätä on pakko kokeilla! Kiitos ohjeesta! 🙂 Sulta tulee kyllä usein hyviä leipomisreseptejä, kiitos myös siitä! Olen itsekin miettinyt kyseisen kirjan hankkimista, pidän kovasti Mikkosen aiemmasta kirjasta, siitä on tullut leivottua ja tehtyä kaikenlaista. Mukavaa alkanutta vuotta! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Kannattaa hankkia kyseinen opus! Siinä ei taida olla yhtään sellaista reseptiä, jota en haluaisi kokeilla 😉 Tää kakku oli mielettömän hyvää…

 2. Marika kirjoitti:

  Hei onko tuore taateli oikeasti tuore vai niitä ruskeita lörtsöjä mitä pussissa? En ole aiemmin tällaisia leiponu.

  • Jonna kirjoitti:

   Tuore taateli myydään yleensä pahvisessa laatikossa hedelmäosastolla. Ne pussissa olevat on kuivattuja ja niissä ei ole kiveä sisällä. Tuoreet on huomattavasti makeampia ja paremman makuisia!

   • Marika kirjoitti:

    Ahaa täytyy huomenna lähteä etsimään kaupasta 🙂 googletin ja ohjeessasi tarkoitat varmaan puolikuivattuja? Eli ruskeita eikä keltaisia tuoreita ja kovia taateleita? Anteeksi tyhmät kysymykset 🙂

    • Jonna1983 kirjoitti:

     Joo, just niitä ruskeita. Ei keltaisia! En ole muuten koskaan edes maistanut niitä ihan tuoreita keltaisia….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *