Hae
Palasia Arjestani

Leipäaddiktin ruokapäiväkirja

Asetin viime viikolla tavoitteeksi vähentää hiukan leivän syöntiä. Ihan hyvin siinä onnistuinkin, mutta heti kun tuli huono hetki tai annoin nälän kasvaa liian suureksi, marssin leipäpussille. Jos sanotaan, että suklaa lohduttaa niin kyllä lohduttaa leipäkin! Yksi huono päivä mulle sattui viikolle millon vedin ruuaksi lämpimiä leipiä ja jälkiruuaksi Geisha-suklaata. Siitä saittekin lukea täällä. Tahtoisin myös keventää ruokavaliota hiukan ja se taitaa onnistua vain vähentämällä hiilareita sekä ajoittamalla niitä paremmin treenin ympärille. Herkuista ei kannata luopua missään nimessä 😀 Aamuisin en jaksa koskaan mitään ihmeellistä värkätä ja huomasin, että pystyn syömään aamulla muutakin kuin leipää, kunhan aamupala vain on valmiina! Viime viikolla erinomaisena aamupalana toimivat munamuffinssit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oman haasteensa tämän ruokapäiväkirjan tekoon asetti mun puhelimen hajoaminen, jossa mun kaikki kuvat oli. Onneksi vahingosta viisastuneena laitoin kaikki kuvat edellisen äksidentin jälkeen siirtymään pilvipalveluun! Luulen, että siitä huolimatta osa kuvista on omilla teillään, mutta hei, näillä mennään!

Maanantai

Aamuvuorossa töissä. Illalla crossfit-treeni 60 minuuttia, tempausta ja tuplanaruhyppyjä.

PicsArt_1433607538863Aamupalana pari leipää höysteillä, omena, vettä, kahvia ja vitamiinit + allergialääkkeet // töissä välipalana omena, kahvi sekä jauhoton suklaamuffinssi // lounalla itse tehty lohisalaatti // ennen treeniä marjainen smoothie // treenin jälkeen Lidlin Sportyfeel suklaa-palkkari // iltaruokana appiukon tekemän hernarin jämät ja lohta // iltapalaksi pari munamuffinssia.

Tiistai

Aamulla kyykkytreenit ja liikkuvuutta siihen päälle. Töihin iltavuoroon.

PicsArt_1433607941512Aamupalaksi kolme munafunssia sekä omena, kahvia, vettä ja vitamiinit + allergialääkkeet // treenin jälkeen mustikka-banaanismoothie // töissä ruokana riisiä, lohta ja vihanneksia // välipalana rahkaa, mustaherukoita ja saksanpähkinöitä // iltapalaksi kalkkunaleikettä, omenaa ja saksanpähkinöitä.

Keskiviikko

Aamulla Akvamariinilla Open house-tapahtumassa. Töihin iltavuoroon.

PicsArt_1433699515813Aamupalaksi kolme munamuffinssia ja pari riisikakkua maapähkinävoilla, vettä ja kahvia // Akvamariinilla herkkuleipiä ja uutta kaura-raparperismoothieta // töissä ruuaksi Kulma-konditorion herkullinen kana-fetasalaatti // välipalana rahkaa, mustaherukoita ja pähkinöitä // kotona illalla suklaa-maapähkinävoismoothie ja tuoretta ananasta.

Torstai

Töissä aamuvuorossa. Huono ilta, todella huono ilta…Kiukutti, ärsytti ja nälätti.

PicsArt_1433703889710Aamupalaksi kaksi munamuffinssia, yksi leipä höysteillä, vettä ja kahvia // töissä välipalana omena, kahvi ja puolet Questbarista // lounaalla riisiä, lohta ja vihanneksia // kotona iltapäivällä ripulikakin näköinen smoothie (mustikkaa, banaania, kananmuna ja viherjauhetta) // illalla myöhään vasta seuraava ruoka eli lämpimiä voileipiä kauheaan nälkään, jälkkäriksi Geisha-suklaata.

Perjantai

Töissä aamuvuorossa. Iltapäivällä kolmen tunnin mökkimatka. Harrastin hyötyliikuntaa ja jäin autosta vajaa 5km ennen mökkiä. Juosten loppumatka aikaan 34 minsaa!

PicsArt_1433704055412Aamupalaksi kaksi munamuffinssia, leipä höysteillä, omena, kahvia ja vettä // töissä välipalaksi omenaa, kahvi ja puolikas Questbar // lounaalla Picnicin texmex parilla-leipä ja jälkkäriksi oreavalkosuklaabrownieta // autossa mansikoita, pari riisipiirakkaa ja Skyr-rahka // mökillä lautasellinen maksalaatikkoa (olipa hyvää pitkästä aikaa!!) ja pari kauraleipää juustolla ja metukalla, lasi maitoa ja pari lasillista vettä.

Lauantai

Lepopäivä. Ulkoilua ja saunomista. Ja herkuttelua!

PicsArt_1433704196436Aamupalaksi kauraleipää juustolla ja keitetyllä kananmunalla, vettä ja kahvia. Nautittuna kera Nakudeittien! // välipalana omena (ei kuvaa) // lounaalla keitettyjä perunoita ja nakkikastiketta sekä vihanneksia // kahvin kanssa 1,5 Lidlin juustokakkusta (jotka ei edes maistuneet juustokakulle!) sekä Snickers-patukka // illan aikana sirkusaakkosia kourallinen, jogurttipäällysteisiä pähkinöitä sekä yksi Snickers lisää // illalla makaronilaatikkoa // saunan jälkeen saunamakkara ja lasi cokista (ei kuvaa).

Sunnuntai

Aamupäivällä oma wodi mökkipihalla, tulossa videoineen blogiin. Kolmen tunnin automatka kotiin. Kotona siivoilua ja kokkailua. Söin aika huonosti illalla. Lauantain jäljiltä ei ollut edes nälkä missään vaiheessa päivää.

PicsArt_1433704330812Aamulla leivät kinkulla, juustolla ja paprikalla, omena, kahvia ja vettä // Välipalana omenaa // lounaalla ennen kotiin lähtöä iso satsi makaronilaatikkoa ja salaattia (ei kuvaa) // jälkiruuaksi mansikka-raparperikiisseliä kermavaahdolla // kotona illalla riisipiirakka ja omenaa.

No tämmöstä. Osa päivistä meni varsi hyvin ja osa vähän huonommin. Viikonloppuna tuli syötyä taas niin hyvin, että alkuviikon voinkin ottaa vähän kevyemmin. Eilen tosin leivoin banskuleipää, jota aion tänään maistella ihan vaan pikkusen sit treenin jälkeen 😉 Ohjeen laitan teillekin jos suinkin vaan on hyvää!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERALidlissä vierailtiin taas viikonloppuna ja löydettiin sieltä mm. ihanat pienet bikinit tytölle. Tykkään tosi paljon, että Lidlin valikoima on niin laaja ja sieltä saa oikeasti hyvää kamaa suht edulliseen hintaan. Sen sijaan noista Lidlin ”juustokakuista” en tykännyt yhtään. Lainausmerkkien sisällä siksi, että kyllä noista oli juustokakku kaukana. Ehkä yksi kymmenesosa niissä oli tuorejuustoa, maistuivat lähinnä rahkalle. Nuo kuvan omenat taas oli ehkä parhaimman makuisia ikinä! Kannattaa ostaa ja maistaa jos ette ole jo maistaneet. Laji oli muistaakseni Gripps pink tai jotain sinne päin.

Vitsi mä odotan kovasti josko päästäis juhannuksena grillaamaan mökillä! Rakastan grilliruokaa yli kaiken ja grillissä voi tehdä todella ihania jälkkäreitäkin. Ainoa miinuspuoli on se grilli… meillä on vain kämänen pallogrilli käytössä ja vie hemmetisti aikaa grillata sillä koko poppoolle. Oon osallistunut nyt useampaankin kisaan, jossa palkintona on kunnon grilli. Täytyy toivoa, että onni potkaisee 😉

Oottekos te kovia grillaamaan? Mikä grilliruoka on teidän suosikki?

 

 

2 kommenttia

 1. Petruska kirjoitti:

  Mistä oot ostanu ton lasisen nalle puh mukin? 😀 Aiva äly ihana, mäki haluun 🙂
  Nii ja tää sun blogi on niin mahtava! Osaat suhtautua ruokaan ja treeniin järkevästi 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Toi muki on vanha kuin mikä! Oon saanut sen joskus nuorempana lahjaksi ja se on kulkenut mun matkassa osoitteesta toiseen. Lautanen meni rikki aikapäiviä sitten, mutta kulhokin löytyy vielä samaa sarjaa 🙂

   Jes, kiva kuulla! Välillä tuntuu, että otan vähän liiankin löysästi 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *