Hae
Palasia Arjestani

Raakasuklaa snickers-bountytäytteellä

Processed with VSCOcam with m5 presetProcessed with VSCOcam with m5 preset

Olen jo pitkään halunnut kokeilla tehdä raakasuklaata jollakin täytteellä ja ohjeitakin on kerättynä useampi kymmenen. Toteutus on vain jäänyt jostain syystä pahasti uupumaan. Törmäsin tähän ihanan kuuloiseen täyteraakasuklaan reseptiin Kukka Laakson blogissa ja kävin hommaamassa ainekset siltä seisomalta. Tai no, kaikki ainekset löytyi kotoa taateleita lukuunottamatta! Nämä suklaat olikin niin hyvä, että hävisivät vähin äänin jääkaapin uumenista… Suosittelen lämpimästi kokeilemaan jos olet yhtään raakasuklaan ystävä! Tai snickersin ja bountyn 😉

Raakasuklaa snickers-bountytäytteellä

Suklaa

Täyte

  • 40g taateleita pieniksi pilkottuna
  • 20g luomu manteleita pieniksi pilkottuna
  • 2 tl vaniljanmakuista heraa
  • 1-2 rkl maapähkinävoita
  • tippa kookosmaitoa
  • vähän kookoshiutaleita
  • steviaa ja suolaa

Laita kaikki täytteen ainekset blenderiin ja blendaa tasaiseksi. Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja laita ne suklaamuotin pohjalle. Sulata kaakaovoi vesihauteessa ja sekoita kaakaojauhe sulaan kaakaovoihin. Mausta halutessasi ripauksella suolaa ja steviaa/hunajaa. Lusikoi sulaa suklaata muottiin täytteen päälle. Nosta suklaat jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.

Processed with VSCOcam with m5 preset

Toimii erittäin hyvin kahvin kanssa 🙂

Jos teet useasti raakasuklaata niin suosittelen ostamaan tarpeita hieman suuremmissa pakkauksissa. Esim. Luontaistukussa myydään raakakaakaovoita luomuna jopa 3kg:n pakkauksissa ja luomu raakakaakaotakin saa kilon paketeissa. Tulee huomattavasti halvemmaksi kuin pienten pussukoiden ostaminen. Koodilla JONNA10 saat ensimmäisestä tilauksestasi vielä 10% pois 🙂

 

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *