Hae
Palasia Arjestani

Mies keittiössä: gluteenittomat perunarieskat.

Sattui eräänä päivänä. Lähdin pyöräilemään treeneistä kotiin vasta mouruten. Taas pitäisi laittaa ruokaa. Äsh, jääkaappi ammottaa tyhjyyttään eli kauppareissu edessä. Poljen kotiin nälkäkuoleman partaalla. Kukkaro täytyy hakea ja sitten kauppaan. Vien pyörän kellariin ja könyän väsyneenä rappuset toiseen kerrokseen. Snif.. joku on leiponut. Ihana tuoksu. Murrrrrr. Vatsa mouruaa armottomasti. Kauhea nälkä. Avaan oven. Snif. Tuoksuupa hyvältä! Sehän tulee meidän keittiöstä! Mies on lomatunnelmissa laittanut valmiiksi ruuan ja leiponut gluteenittomia perunarieskoja! Ehkä parhaimpia rieskoja mitä olen koskaan maistanut 😉

20140610_193209

Gluteenittomat perunarieskat

  • 5 keitettyä perunaa
  • 2-3 keitettyä keskikokoista porkkanaa
  • n. 2dl Provenan gluteenitonta kaurajauhoa
  • 3-4 rkl sulaa voita
  • vettä/keitinlientä
  • ripaus suolaa

Keitä perunat ja porkkanat kypsiksi. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi, lisää vettä/keitinlientä hieman jotta saat peruna-porkkanamuussia. Lisää jauhot, suola ja sula voi. Jatka vielä vedellä/keitinliemellä niin että rakenne muistuttaa muussia. Taputtele haluamasi kokoisia lämpäreita uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 250 asteessa kunnes alkavat saada vähän väriä. Nautiskele lämpöisinä voin kera 🙂

IMG_20140609_175652

Nams!

2 kommenttia

  1. miumaumou kirjoitti:

    Namnam, onpa hyvännäkösiä.. Pitänee laittaa resepti testiin.. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.