Hae
Palasia Arjestani

Yhdessä syömisen tärkeys

Processed with VSCOcam with c1 presetMitä vanhemmaksi tyttö tulee niin sitä tärkeämpänä pidän, että joka päivä ruokaillaan yhdessä. Meillä menee miehen kanssa aikataulut niin pahasti ristiin ettei arkena ruokailla yhdessä oikeastaan kertaakaan, mutta viikonloppuna pyritään aina istumaan koko porukalla yhteisen ruokapöydän ääreen. Torstaisin ja sunnuntaisin käydää myös anoppilassa syömässä ja silloin ruokaillaankin vähän isommalla poppoolla!

Me ollaan vähän tämmönen huliviliperhe, että välillä saatetaan syödä ihan vaan sohvalla töllöä katsellen. Pyritään pitämään ne päivät kuitenkin aika vähissä (ja sohvat puhtaina..). Mä tykkään höpötellä ruokapöydän ääressä pidempäänkin ja siinä vaihtaa kätevästi päivän kuulumisetkin. Joskus saattaa olla radio päällä ja kuunnellaan musiikkia, joskus taas ei. Meillä ei myöskään ole mitään kiveen hakattuja ruokailuaikoja, mutta suurin piirtein samoihin aikoihin syödään päivittäin. Jos ei satu olemaan nälkä niin sitten voidaan vaikka venyttää aikataulua. Ei se ole aina niin vakavaa.

Processed with VSCOcam with c1 presetMitään elektronisia laitteita en sen sijaan tahdo ruokapöytään. Mun mielestä ruokapöydässä keskustellaan sen ympärillä olevien ihmisten kanssa ja ollaan läsnä siinä hetkessä. Puhelimet ja tabletit pidetään kauempana. Ne kyllä odottaa. Joskus viikonloppuisin sovitaan etukäteen, että välipalalla saa katsoa tablettia myös ruokapöydässä ja sillon katsotaan yhdessä jotain juttua tytön kanssa. Nämäkin kerrat tosin ovat aika harvassa.

Minusta olisi ihanaa, jos aikataulut olisivat arkena sellaiset, että mieskin istuisi meidän kanssa ruokapöydässä, mutta kun perheessä on kaksi työssäkäyvää ja aktiivisesti treenaavaa ihmistä niin aina joku on töissä tai treeneissä. Tai ruokailut venyisivät myöhään yöhön. Nautitaan niistä yhteisistä hetkistä sitten torstaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin!

Processed with VSCOcam with c1 presetMites teillä toimitaan? Onko ruoka-aika joka päivä samaan aikaa ja syökö koko perhe aina yhdessä? Syöttekö aina keittiössä vai saako lautasen kanssa mennä silloin tällöin sohvalle töllöä katselemaan? Mites elektronisten vempainten kanssa?

11 kommenttia

 1. Endurance kirjoitti:

  Yksin katon usein läppäriltä jotain Areenaa, YouTubea tai treenijuttua mutta en todellakaan jos on mitään seuraa. En voi muutenkaan sietää jos joku jonka kanssa syö, näkee kahvilassa tms. on aivan uppoutunut johonkin vempeleeseen. Tod silloin seurustellaan ja viestit nyt voi tsekata, mutta odottaa mielellään ennen kuin vastaa ellei sitten nopeasti.

  • Jonna kirjoitti:

   Jep, se on todella ärsyttävää että yrittää toisen kanssa keskustella ja toinen vaan tuijottaa kännykkää. Yritän itsekin pitää aina puhelimen visusti taskussa kun näen kavereita!

 2. Tiina kirjoitti:

  Meillä syödään joka arkipäivä päivällinen yhdessä, joko lapsen kanssa kaksistaan tai jos miehellä menoa niin sitten mä pojan kans tai sitte toisinpäin, riippuu tilanteest.a mutta aina on yhteinen ruoka aika. Mut on kotona opetettu siihen (toisin kuin miestäni) ja tykkään että istutaan pöytään ja syödään ja kesksutellaan. mitään elektornisia vempaimia saatika sanomalehtiä meillä ei l ueta. sen aikaa voi olla lukematta. mieheni on kans tullut samaan tulokseen että yhdessä syöminen on kiva juttu. Ruokai ei viedä koskaan olohuoneeseen. Säästyy vaan siltä sotkulta ja siivolta 😀 pientä naposteltavaa voidaan viedä olkkariin mutta lämmintä ruokaa ei kuskata. eri asia jos on yksin kotona niin sillon ei oo väliä, mutta lapsea en halua opettaa siihen että ruokaa roudataan olkkariin. siinä vielä käy niin että ois spagetti bologneset valkosella sohvalla…

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, meillä onkin tumman harmaa sohva niin ei haittaa jos joskus sinne jotain vähän roiskahtaa 😀 Ihan jo kissojenkin takia on pakko olla tummat sohvat. Mut joo, harmailta hiuksilta säästyy jos ei roudaa mitään ruokaa olkkariin!

 3. Maria Jansson kirjoitti:

  Meillä syödään arkisin päivällinen yhdessä. Lounas päiväkodissa ja töissä. Monesti ma-pe välisenä aikana miehelläni on vapaapäiviä jolloin hän syö lounaan yhdessä lasten kanssa. Kun taas hänellä on myös niitä iltavuoroja niin, silloin minä syön yhdessä lasten kanssa. Aamiaispöytään, lounas- eikä päivällispöytään meillä kuulu tabletit tai kännykät. Iltapalalla tytöt saavat katsoa tablettia. Ateriat meillä syödään aina ruokapöydässä, mutta sipsit ja karkit (pe tai/ja la) saa syödä telkkari/leffahuoneessa tvtä katsellen.

  • Jonna kirjoitti:

   Kuulostaa fiksulta 🙂 Vois itekin yrittää pitää ruokailut keittiössä ja vain viikonloppuna ottaa jotkut pikku napostelut sinne.

 4. Mimmukka86 kirjoitti:

  Kivat kuvat tässäkin postauksessa! 🙂
  Pidän tärkeänä, että syödään yhdessä saman pöydän ääressä, vaikka kahdestaan vaan asutaankin. Elektronikkaa ei meidän ruokailuissa näy. Joskus saa ruokailla yksin, jos toinen on jossain menoissa. Silloin kaverina on jokin lehti. Sohvallakin joskus syödään. Ruoka-ajat ovat aikalailla aika samat aina. Jos on menoa, niin silloin voivat tietenkin ajat mennä uusiksi.

  • Jonna kirjoitti:

   Musta on kans ihanaa yksin ollessa ottaa lehti pöytään kaveriksi ja syventyä kerrankin kunnolla vaikka sisustuslehteen! Yksinään syödessä meen kyllä aika usein töllön ääreen..

 5. Outi Karita kirjoitti:

  Meit on vaan kaks aikuista, mutta jos ollaan kummatkin kotona niin tykkään syödä yhdessä ja samaanaikaan. Meillä saattaa olla lehteä tms. pöydässä tai ollaan olkkarissa telkkua katselemassa samalla. Vähintään kerran viikossa panostetaan isommin kattaukseen eikä mitään ylimääräistä pöydässä ole. Homma kuitenkin muuttuu jos joskus lapset taloamme täyttää 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Hitsi, munkin pitäis opetella tekemään kauniita kattauksia. Olispa kiva vaikka viikonloppuna kattaa oikein kauniisti ja tehdä oikea 3 ruokalajin illallinen 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *