Hae
Palasia Arjestani

Nyhtökaurapihvit – Helppoa kasvisruokaa!

nyhtökaurapihvit

Koin vähän aikaa sitten melkoisen valaistumisen. Olen joissain asioissa vähän turhankin ehdoton ja ajattelin pitkään, että koska en pysty syömään täysin vegaanisesti, syön sitten ihan normaalisti ja kaikkea. Ei tullut edes mieleen, että ei kasvisruoan tarvitse olla täysin vegaanista! Hah, olinpa minä tyhmä. Olin kesällä kolmen kuukauden ajan täysvegaani ja harmikseni aloin saamaan tietyistä suosikkiraaka-aineistani, kuten nyhtökaurasta ja kikherneistä, vatsaoireita. Niinpä siirryin Turkin reissun jälkeen takaisin sekaaniksi ja aloin luisua vanhaan kaavaan. Haaveilin kasvispainotteisemmasta ruokavaliosta, mutta pelkäsin samalla, että vatsaoireet alkavat pahentua. Nyt olen alkanut taas pikku hiljaa testailemaan erilaisia kasviproteiineja ja vatsa on kestänyt ihan hyvin kikherneet sekä nyhtökaurankin! Kikherneistä tykkään tehdä erilaisia curryja sekä hummusta ja nyhtökaurasta kastikkeita. Nyt innostuin kokeilemaan nyhtökaurapihvejä, koska pakkasesta löytyi paketillinen nyhtistä ja pitihän se syödä pois kuljeksimasta. Heittelin kulhoon ihan summamutikassa kaapeista löytyviä aineksia ja taisin osua kerralla napakymppiin. Nyhtökaurapihvit sopivat hyvin esim. riisin kanssa sekä voileivän päälle! Varmasti toimivat myös pitaleivän sekä hampurilaisenkin välissä 😉

2 kommenttia

  1. Maria kirjoitti:

    Pakko kommentoida että tein näitä tänään ja tuli tajuttoman hyviä!! Vähän jouduin soveltamaan ohjetta aineiden puutteesta johtuen (käytin tavallista maustamatonta jugurttia ja perunajauhoja ja paistoin rypsiöljyssä) mutta hyvin toimi ja maistu uunijuuresten (perunaa, porkkanaa ja lanttua) kanssa 🙂 Ehdottomasti laitam tän reseptin muistiin ja teen toistekin!

    • Jonna kirjoitti:

      Pihveissä on parasta se, että niihin voi juurikin laittaa juuri sitä mitä kaapista löytyy! Nyhtökaura on mielettömän maukasta ja tulee varmasti itsekin tehtyä toistekin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *