Hae
Palasia Arjestani

Missä mennään?

Edellisen postauksen kommenttiosion innoittamana (kiitos Joan!) päätin vähän pohdiskella omaa dieettiäni. Kovasti on nyt nuo fitfarmin superdieetit sun muut olleet pinnalla ja täytyy sanoa, että aika kova on ainakin tuo Superdieetti eli SD. Kävin eilen kommentoimassa erääseen blogiin ehkä vähän liiankin kärkkäästi kun blogin pitäjä oli alkanut soveltaa SD:tä oman mielensä mukaan. Vähänpä silloin tiesin ja sen takia taisi päästä lammikollinen sammakoita tämän mamman suusta. Sinänsä ei mitään uutta, koska mulla on huono tapa ensin hutkia ja vasta sitten tutkia 😀 Illalla sain tietää vähän tarkemmin tuosta SD:stä ja sen kalorimääristä ja treeneistä. Silloin tajusin etten olis itsekään pystynyt moista kituuttamista noudattamaan enkä olisi halunnut edes yrittää. SD on varmasti ihan hyvä antamaan lähtösysäyksen painonpudotukselle tai tiristämään ne parit vikat kilot, mutta ei sitä voi noudattaa kovin kauan ilman järjen lähtöä. Vai mitäs sanoisitte itse jos lepopäivän kalorit olisi noin tuhat ja treenipäivinä 1400? Vai onko noinkaan paljon? Mietin vaan minkälaista on paluu normaalielämään tuollaisten ruokamäärien jälkeen? Onko kellään kokemusta? Kuinka onnistuitte?

Aamupäivälenkillä.

Hih, mun feikkicrocsi-kumpparit. Ihanan kevyet jalassa!

Täällä alkaa jo tiet sulaa, kevät tulloo!!!

Tätä mun dieettiä suunnitellessa ja toteuttaessa on ollut periaatteena etsiä ja kokeilla sellaisia juttuja että kalorit pystyttäisiin pitämään mahdollisimman ylhäällä koko dieettin ajan eikä aerobista tarvitsisi hangata miljoonia tunteja viikossa. Koska tämä on pelkkää kokeilua ja uusien juttujen etsintää koko dieetti niin mitään aikarajaa dieetillä ei ole asetettu vaan mennään fiiliksen mukaan. Itse asiassa tällainen erilaisten juttujen testailu on aika hauskaa 🙂 Mä olen muutenkin aina ollut enemmän käytännön ihminen kuin teorian pänttääjä.

Appiukon avustuspaketti: kahvia, riisiä ja kissanruokaa. Ja taas kelpaa!

Mun dieetin takana on mun rakas avomieheni, joka etsii paljon tietoa netistä, lukee erilaisia tutkimuksia ja testaa ensin asioita itsellään. Se mies on muuten melkoinen kävelevä tietotoimisto treeni- ja ravintoasioissa. Hänen dieetistään on tullut paljon juttuja mun dieettiin ja yhtä hyvin ne tuntuvat toimivan mullakin. Mä olen aikanaan kokenut myös nuo alhaisten kaloreiden dieetit ja tehnyt todella paljon aerobista kisadieeteillä. Sen takia olinkin alkuun aika skeptinen, kun aloitin dieetin ilman aerobista ja suht suurilla kaloreilla. Skeptisyys katosi heti kun aloin itsekin nähdä tuloksia.

Tämän päivän lounas: broiskua, kukkakaalia, salaattia ja kurkkua.

Kaupasta löysin uutta Kreikkalaista jogurttia, persikan makuista!

Pienen lusikallisen maistoin itsekin ja kyllähän tuo kelpas 🙂

Tällä hetkellä kalorit on noin 1800, teen neljä salitreenien viikossa ja kahden salitreenin päälle 15 minuutin intervallin. Kahtena päivänä viikossa, kun en treenaa salilla, oon nyt tehnyt kotitreenejä. Ne voi olla pelkkiä vatsatreenejä tai kovin Hiit-treenejä. Nämä on siis täysin mun omasta mielenkiinnosta ja jaksamisesta kiinni eikä niitä ole mikään pakko tehdä. Päivittäin tehtäviä vaunulenkkejä mä en ees laske aerobisiksi, koska ne mennään yleensä vauhdilla tyyliin mummotkin kiitää rollaattoreilla lumihangessa ohi 😀

Aamun mä aloitan aina heradrinkillä ja pari tuntia siitä syön liha-vihannes-rasva-aterian. Vihanneksia mä en punnitse ollenkaan ja saan syödä mitä vain vihanneksia. Niitä ei ole rajoitettu millään tavalla. Pari tuntia ennen salia syön hiilariaterian + vähän öljyä. Treenin aikana juon hiilarijuoman ja treenin jälkeen palkkarin. Iltaruoka on samanlainen kuin lounas eli protskua, rasvaa ja vihanneksia, vähän suurempana tosin. Iltapala vaihtelee omien mielihalujen mukaan, mutta voi olla heradrinkki, rahka tai kananmunia. Lisäksi öljyä. Välipäivinä syön kaikki päivän hiilariaterian lounaalla, yleensä ison satsin puuroa.

Kaloreita ja hiilariaterian määrää mulla vaihdellaan kunnon ja vaakalukeman mukaan, mut viimeiset pari kuukautta on pääsääntöisesti menty näillä. Mä oon todennut erittäin toimivaksi systeemiksi tuon, että hiilarit ajoitetaan treenin ympärille. Aamulla en niitä koe tarvitsevani koska kotiäitinä en hiilaria aamulla mihinkään tarvitse. Eri asia olisi jos tekisin raskasta ja fyysistä työtä.

Menohan ei ole ihan noin Spartalaista miltä se saattaa vaikuttaa vaan sunnuntaisin mulla on aina kotiruoka-cheatmeal kahvitteluherkkuineen kaikkineen 🙂 Kerran viikossa, yleensä lauantaina, pidän kaikenlaisesta urheilusta lepopäivän ja nollaan päätä sekä puuhastelen kotona ja perheen parissa. Mun elämä ei tosiaan ole yhtä fitnestä eikä siitä koskaan tulekaan sellaista. Yksi tavoite on ollut saada dieetti ujutettua muuhun arkeen niin ettei sitä edes huomaisi. Aika ajoin olen tässä onnistunut todella hyvin. Toki on päiviä millon tekee mieli ihan kaikkea maan ja taivaan väliltä ja koko touhu ärsyttää, mutta 99% ajasta koko touhu on normaalia arkea eikä vastenmielistä saati rankkaa ollenkaan.

Tänään olin taas reippaana salilla, selkäjumppa vuorossa ja voi poijjaat miten hyvä treeni oli taas kerran! Nyt taitaa olla menossa joku huipputreenien jakso ja niin kuin salilla asiasta keskusteltiinkin niin nyt on taottava kun rauta on selvästi kuumaa 🙂

1. Takaolat taljassa käsi kerrallaan 3x
2. Vipunostot kulmassa kp 2x
3. Leuat myötäotteella omalla painolla 4x
4. Kulmasoutu vastaotteella 3x
5. Kapea ylätalja 3x
6. Alatalja lapiokahvalla 2x
7. Rack-veto 3x
Vatsoja yhteensä 6 sarjaa
Kahvakuulaheilautus 100 toistoa 16 kilon kuulalla, aika 4:20.

Kahvakuula kokoa 16kg.
Workout done!

Leuoissa tavoitteeksi asetin 7 toistoa, mutta kasi meni niin että heilahti. Ihmettelin ihan itsekin miten oli näin kevyttä! Näköjään kun kroppa kevenee niin tulokset paranee. Kohta saan ottaa käyttöön lisäpainot 😉 Kulmasoutua tein parhaan sarja 60 kilolla. Noin isoilla en ole raskauden jälkeen tehnytkään. Kaikki toistot oli vielä tosi siistejä ja ylhäällä pysäytys ja puristus. Kapeaan ylätaljaan ja leveään alataljaankin lisäsin 5kg painoja viime keraan verrattuna ja sain puristettua tavoitellut toistomäärät. Rack-vetoa tein 60kg, 70kg ja 80kg lyhyillä palautuksilla. Kaikissa sarjoissa 15 toistoa. Sydän meinasi hypätä kurkusta vikassa sarjassa, sen verran kovaa kyytiä oli! Toi kahvakuulaheilautus oli aika rankka vatsatreenin ja rackvedon jälkeen. Vaihdoin nyt yhtä isompaan kuulaan ja aika varovasti kyllä tein ettei vaan mikään paikka sano riks raks. Ens kerralla uskaltaa ehkä heilutella jo vähän ronskimmin!

Kulmasoutua vastaotteella.

Kunnon puristus!

Tälle illalla tiedossa taas ruokaohjelmia ja venyttelyä. Nyt myö tytöt aletaan täällä jauhelihan paistoon! Tyttö toivottaa iloista tiistai-iltaa kaikille 🙂

Ps. Vaakaan napsahti tänä aamuna dieetin alin paino eli I´m back on track!

47 kommenttia

 1. Kerttu Koitila kirjoitti:

  Ihan loistavaa Jonna, että olette löytäneet Sulle toimivia juttuja dietille! Niin tärkeää minusta just, että ei tarvi mitää minikaloreita, nollahiilareilla koittaa kärvistellä!! Ei sitä voi palautuakkaan sillo,ja sitte tulee jos mitä sairastumisia kokoajan, ja ehkä jopa pahempia sivuvaikutuksia, kilpparijuttuja ym. Ja treenit kulukee, niin hienoa!! TSEMIÄ vain hurjasti! <3

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Joo kyllä se näin on! En mä sitä sano että nämä mulla käytetyt on ainoita oikeita mut toimii mulla 🙂 Tärkeintä on tosiaan se että treenit kulkee ja kertoohan se jo aika paljon jos aletaan ennätyspainoja hätyytellä. Sillon tehdään ravintopuolellakin jotain oikein 🙂

  • Kerttu Koitila kirjoitti:

   Juurkin näin, asian ytimessä!! 🙂 Anna palaa, taot ku rauta on kuumaa!! 🙂

 2. Henna kirjoitti:

  Määki tosiaan vedin tuon superdieetin läpi sillon viime syksynä ja ne ruokamäärät oli kyl tosi vähäisiä siinä. Nimensä mukaisesti SuperDieetti! Pääkoppa oli melkosella koetuksellä siinä… Superdieetin loputtua tuli kyllä syötyä ja herkuteltua viikkojen edestä ja totesin, ettei mitkään pikadieettailut sovi meikäläiselle! Treenit sen sijaan siinä SD:ssä on ihan päteviä, niille annan täydet pisteet. 😀

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Aika sissi oot! Niin siinä kyllä helposti käy että vetää kaikkea kaksin kädin kun on ensin kituuttanut minikaloreilla. Eikö sieltä tullut mitään jatko-ohjeita? Mites sulla muuten nyt menee?

 3. NiiNii kirjoitti:

  Superhyvin sä kyllä vedät! Hianoutta! ..kun vaan itekin löytäis nyt sellasen ruokavalion mitä pää kestäis yli viikon tahi kaks :)))

  • Jonna1983 kirjoitti:

   No nyt kyllä kulkee taas, mikäpä tässä on ollessa 🙂 johan tossa kolme viikkoa kärvisteltiinkin!Kyllä sä löydät, pitää vaan kokeilla eri juttuja 🙂

 4. Minttu kirjoitti:

  No niin, mä en ollutkaan aiemmin huomannut tota Superdieetti-hommaa tuolla toisen blogin puolella, mut no joo… Tää on itse asiassa yks juttu minkä takia mulla on ollu pinna vähän kireällä 😀 Oon katsellut nyt niiiiiiiiin kauan sivusta tota FF:n touhua, että mullaki alkaa keittää pikkuhiljaa yli (ylläri sinänsä, haha? :D)Muutama fakta, jonka takia oon menettänyt yöuneni:1) Ihmisiä ei yksinkertaisesti voi kohdella yhtenä isona ryhmänä painonpudotus-mielessä. Kun ei yksinkertaisesti voi. Kaikki on yksilöitä ja kaikilla on erilainen aineenvaihdunta, mieltymyksistä puhumattakaan. Musta on aivan järjetöntä edes kuvitellakaan, että tekisin ruoka- ja treeniohjelmat henkilöille sen mukaan mitä hän painaa. Ruokavalion tekemisessä on otettava huomioon henkilön omat vakiintuneet aikataulut, makutottumukset, aineenvaihdunta yms. Kuntosaliohjelmista puhumattakaan, hohhoi. On kremppaa siellä täällä ja tuolla ja jotkut tykkää toisista liikkeistä, toiset toisista. Ei valmentaja voi laittaa 90-kiloista entistä voimanostajaa ja 70-kiloista entistä kestävyysurheilijaa samalle viivalle niin ruokavalion kuin treeninkään osalta.2) Painonpudotus ei ihan oikeasti ole sitä, että pakotetaan henkilö sellaisiin asioihin, jotka ei häneltä luonnistu. Mua ärsyttää itseäni ihan hirveästi se, että kaikille tarjotaan tätä ”it’s bodariway or the highway”-ajattelutapaa. Kun kyse on siitä, että terveelliset elämäntavat ja oikeat valinnat saadaan osaksi sitä ihmisten arkipäivää, eikä näitä valintoja kohdella vain hetkellisenä painonpudotusprojektina. Toissaviikon Jutta oikein nosti mun niskakarvat pystyyn, kun aamuaerobiset ei tältä tsiksiltä oikein ottaneet sujuakseen ja tämä hidasti tyypin projektin etenemistä. Hei haloo, kuka valmentaja pakottaa porukan tekemään aamulenkkiä, jos se ei ole asiakkaalle (joka nyt sattuu vielä olemaan ollut koko elämänsä ylipainoinen) luontaista? Kyllä siinä vaiheessa pitäisi valmentajan etsiä toinen tapa ratkaista pulma, eikä yksinkertaisesti vaan pakottaa ja vielä haukkua päälle, kun ei homma skulaa. Voi jösses sentään! Mut sen siitä saa, kun valmentaja on vain yhteen asiaan/lajiin vihkiytynyt, eikä osaa vaihtaa rakennuspalikoita toisiin. Ja se on harmi, sillä mun mielestä tällekin asiakkaalle olisi ollut erittäin tärkeää löytää se Oma Laji ja oma tyyli, jolla painonpudotusta toteutetaan, jotta pudotus ja ennen kaikkea pysyy myös myöhemmin. Muutenhan tää koko touhu on ihan kaalikeittodieetti-kategoriaa ja pidempiaikaisia tuloksia on ihan turha odottaa.Superdieetin tapaiset pyrähdykset on kapeakatseisia ja joustamattomia, ihmisten tarpeita huomioonottamattomia (miten tää kirjotetaan? :D) rahastusmasiinoita, joiden hintana saattaa pahimmassa tapauksessa olla se oma terveys. No okei, kuuden viikon aikana ei ehkä ihan keretä tuhoamaan aineenvaihduntaa kokonaan, mutta tie on turmiollinen, kun ”väärät” (siis nehän on oikeanLAISET, mutta taitamattomien käsissä vähän kun ladattu ase) ruokailutottumukset omaksutaan ymmärtämättä miksi mitäkin syödään milloinkin ja miten eri ruoka-aineet kroppaan ja elimistöön vaikuttaa. Se on vaarallinen tie se, enkä suosittele ketään tavan talliaista lähtemään mukaan ilman tarkkaa taustatietoa tai vaihtoehtoisesti tarkkaan harkittuja taustajoukkoja. Jo se, että ”et saa syödä monivärisiä vihanneksiä” pitäisi herättää hälytyskellot soimaan päässä. Ei sellainen ole normaalin painonpudottajan hommaa, se on bodarielämää kisadieetillä ja se on taitamattomalle ajajalle jyrkänteellä kaasuttelua.

 5. Minttu kirjoitti:

  Siis faktahan on se, että tällaisen valmennuskonseptin tekemiseen ei kauaa mene ja sitten pierrään rahoissa pyöriskellen. Koko tää touhu on ihan karjamarkkinameininkiä, enkä tykkää siitä yhtään. Rahat pois pläskeiltä sen kummemmin itse ihmisistä välittämättä. Moraalitonta, eettisesti erittäin epäilyttävää ja arvomaailmaltaan täysin vääristynyttä. Ja kaikki puettuna nätteihin vaatteisiin – ”anna meille rahat niin me tehdään susta tyytyväisiä ja terveellisiä ja nättejä” 🙂 Höpöhöpö. Dieettaamisesta on tullu vaan muoti-ilmiö ja jos teet sen bodarityyliin oot helvetin kova tyyppi! :DOHO, tulipa avauduttua 😀 Enkä kyl tiedä oliko tää nyt ees se oikea paikkakaan tälle, mutta joo… 😀 En oo omaan blogiin viittiny lähteä kirjoittamaan samanlaista avautumista, kun tuntuu ettei se ehkä menis oikealle kohdeyleisölle, kukaan tuttu kun ei oo mukana näissä touhuissa, vaan ne jotka hommaa tekee onkin sitten mun asiakkaita…Kiitos ja anteeks, nyt mä ehkä voin nukkua ensi yönä ja maailma on parannettu! 😀

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Niin asiaa 🙂 mielenkiintoista sinänsä että kisaavia kohdellaan kuitenkin vähän eri tavalla. Näin olen ainakin ymmärtänyt. Mä läksin tosta puljusta sillon kun siitä tuli fitfarm. Jälkeen päin kuulin ettei mun ohjelmat olleet ihan niin yksilöllisiä kuin luulin… mut ilmeisesti nykyään kisaajiin panostetaan vähän enemmän vai mikä on totuus?

 6. Lady Puntti kirjoitti:

  Hyvä postaus! Mä tykkään kans tehdä ihmiskokeita itselläni. Nyt on ruokavalion pientä suurta muutosta menossa ja oon valmiiks jo tosi skeptinen… mut saa nähdä, mitä tästä seuraa! Onneks voi aina palata vanhaan, jos tuntuu, että pelkkää hammastenkiristystä tuloo!

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Muistat sit vähän aikaa testailla että näät miten kroppa oikeesti reagoi. Ei saa kahden päivän jälkeen heittää pyyhettä kehään 😀 Jännää! Ihmiskokeet on parhaita 🙂

 7. Elina kirjoitti:

  Mä vedin sen superdieetin viime vuoden lopussa, 6vkoa tosiaan kesti se ja sitten päälle viikon tauon jälkeen se 4vkon extra. Kyllähän se on aikamoista ja kyllä se kuus viikkoa aika tiukalla kurilla meni mutta ei sitä tosiaan kovin pitkään tommosta jaksais. Ekstra ei sit ollukkaan ruokien suhteen ihan niin tiukka, kalorit lisäänty pikkasen ja se teki kropalle kyllä hyvää. Treeneistä mä tykkäsin! Hiki virtasi ihan järettömästi ja aivan loppu olin joka kerta. Mutta mähän en tosiaan ollu salilla käyny ollenkaan ennen superdieettiä, sillon vasta alotin niin sehän meni alkuhuumassaki ne treenit sillon 🙂 Mahasta mä sain tolla läskiä ihan hillittömästi pois ja olin kyllä sit tyytyväinen vaikka paino putosiki ihan maltillisesti. Niin ja mullahan ei tosiaan ennen tota superdieettiä ollu ku muutama viikko go fat gon ruokaohjeita tullu noudatettua. Sitä ennen olin ihan tavallisella kotiruualla ilman tarkkaa diettiä kiloja pudotellu. Että silläki varmaan meni se kuus viikkoa suht helposti. Helpommin mitä tosiaan nyt ku on kalorit aikalailla samoissa ku sulla, treenipäivänä sit vielä enemmän saapi syyä. Ni nyt mulla tuntuu olevan toi syöminen sit tosiaan ongelmallista 😀 Mutta tosiaan eiköhän se tästä tasaannu sit taas, tänään on menny taas ihan hyvin eikä oo tehny ylimääräsiä leipiä syödä 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Tuleekohan sieltä mitään ohjeita jos ei siihen extraan lähde? Sullahan on jo kroppa niin hyvässä kuosissa ettei painoa tartte pudotella! Nälkä on varmasti kun muskulaa kasvatellaan, maltilla vaan kaloreita hiljalleen ylös päin niin lähtee nälkä 🙂

 8. Elina kirjoitti:

  Nii ja se mun piti vielä sanoo tosta että mähän lopetin ne aamuaerobiset jossain vaiheessa ja siirryin siihen treenin jälkeen tehtävään aerobiseen. Koska mä olin niinä päivinä ihan poikki ku kävin ensin tyhjällä vattalla aamulla tarpoo pihalla ja salitreeni vielä päälle. Paljon paremmin jakso ku vaihto tolleen toisinpäin ku se kerta oli mahdollista.

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Musta treenin jälkeen tehtävät aerobiset on parempia kuin aamulenkit. Vielä jos intervallina tekee niin on tehokasta!

 9. Anonymous kirjoitti:

  Mä tilasin SD-ohjeet. Totesin, että en minä tuollaiseen pysty. Hukkaan meni rahat.En kyllä yhtään ihmettele, että ihmiset jossain vaiheessa ottaa omia lsäruokia mukaan.

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Niinpä. Kaikille se ei tosiaankaan sovi ja silloin on viisain jatkaa jollain muulla systeemillä. Toivottavasti ei ihan kauhean kallis ollut!?

 10. Laura kirjoitti:

  Näihin dieettihommiin en osaa sanoa mitään, mutta toi vika kuva on ihana 🙂

 11. PetraBettina kirjoitti:

  Minttu ja kohdat 1 ja 2. Komppaan täysin. Ei muuta.

 12. Kerttu Koitila kirjoitti:

  Kylläpäs Minttunen asiaa kirjottelit…

 13. Joan kirjoitti:

  Minttu: 😀 Aikas osuvaa sanailua! Mutta siis toi ruokavalio mikä superdieetissä on, on tehty keskivertoselle ihmiselle joka haluaa tiputtaa 10, 10-20 tai yli 20kg. Keskivertonen tarkottaa siis käsittääkseni opiskelija/päivätyö (tasoo 8-16), ei välttis lapsia eikä koiria, ei vilkasta sosiaalista elämää (no ei vaa :D), perusterve, ei allergioita tai rajotteita… Jos poikkee tuosta, ni sitten kysellää foorumilla niiltä valmentajilta, ja ne antaa apua kaiken muokkaamiseen omanlaiseksi. Et kyllä siitä sit omanlaisensa saa, eikä kaikki oo vaan sitä samaa laumaa.Mut tosiaan, ainakin alle 10kg tiputtavien ryhmässä kalorit ovat aivan liian matalia liikkumismääriin nähden ellei kyseessä ole (mun mielipide) 140cm 40kg henkilö. Tappoi erittäin onnistuneesti multa liikunnan ilon, sillä en vaan yksinkertasesti jaksa tällä hetkellä tehdä yhtään mitään. Koiralenkki oli yhtä tervassa tarpomista ja itku silmässä mentiin kun vitutti niin kerrassaan paljon. Päätin sitten että tällä hetkellä en tee terveellisten elämäntapojen tai liikkumisen suhteen minkäänlaisia suunnitelmia, enkä esim seuraile niitä mitenkään kalorilaskurien tai heiaheia-sovellusten avulla. Liikun sillon ja siten ku hyvältä tuntuu ja mieli tekee ja jaksaa. Ja syön just niitä asioita mitä mieli tekee ja haluaa ja muutenkin keskityn elämässä nyt iloa tuottaviin asioihin 🙂 Onnea niille vaan jos löytyy joku jolle tällänen superdieetti tuottaa iloa! Oon mä ylpee ja ilonen siitä, että sillä sai läskiä sulaan koko kropasta kauheesti, mutta sen hinta oli kyllä liian kova 🙁 Mutta kyllä mä tästä vielä nousen, hitaasti mutta varmasti 🙂 Nyt otan rennosti vaan ja vaihteen vuoksi nautin tästä elämästä 🙂 Äsken tein aivan superhyvää jauhelihakeittoa ja puolesta jauhelihaa superhyvää pastakastiketta 🙂 Jonna sun dieetti näyttää kyl hyvältä, ihan varmana tippuu paino kun tollain toimii! Toimit terveellisesti ja sopivalla temmolla. Ja hoidat myös mielen terveyttä tolla sunnuntaiherkuttelulla joka on yhtä tärkeetä kans 🙂 Kivaa viikkoa!

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Ihanaa kuulla että oot jo paremmalla fiiliksellä! Se on kuitenkin pääasia :)Vitsi mä ootan aikaa kun voi tehdä ihan normaaleja ruokia ilman kalorien ja makro jakaumien syynäämistä. Jauhelihakeittoa, nam!!Tämmönen vauhti dieetissä on mulle varsin hyvä ja sunnuntaita ootan aina kuola poskella. Miten hyvältä voi maistuakasn perus makaronilaatikko! Anoppi tekee parasta <3

 14. Anonymous kirjoitti:

  komps komps!minä oon kans miettiny et onko mulla omassa asenteessa jotain vikaa,vai miks jotenkin ärsyynnyn noista SD:n ym.ohjeista.loistavia tuloksiahan niillä omat on saaneet,ja tottakai valtaosalla samanlaiset ohjeet toimiikin,mut nimenomaan lyhytaikaisesti ja reilusti ylipainoisilla.mut entäs sit kun ei toimikaan??ja nimenomaan,mitä sit kun dieetti loppuu?ja tv:ssäkin näytetyillä ihmisillä oikeastaan kaikilla on ollu psyykkisiä ongelmien ruuan kanssa(hmimista,tunnesyömistä jne..),nämä ei varmaan ainakaan helpota jos vannetta vaan kiristetään entisestään :Opuhun kans ihmiskokeiden puolesta ( :D)ja yksilöllisyydestä,sit kun tosiaan löytää sen mikä itsellä toimii,niin hommahan on helppoa 🙂 Mullakin siihen meni varmaan 5-10 vuotta,ja monenlaista on testattu,mut nyt tunnenkin oman kroppani toiminnan tosi tarkkaan.hyvä teksti,ja ihana kuva tytsystä lopussa :)-R

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Moni ei vielä ymmärrä että on tunnesyöppö tms niin miten osaat edes hakea apua? Yksilöidyssä valmennuksessa tämäkin tulis esiin aika nopeasti… musta on jotenkin surullista jos ihmiset jää oman onnensa nojaan dieetin jäljeen jos fitfarmin ohjeilla ei halua enää jatkaa :(Mäkin vasta opettelen omaa kroppaani ja oon täysin alkutekijöissään siinä. Sen mä ainakin tiedän että lihon tosi herkästi.

 15. Minttu kirjoitti:

  Joan: kyllähän se tiettyyn pisteeseen asti onnistuu toi yksilöinti, mutta ei mun mielestä siihen asti mitä jokaisen palvelun ostaneen kuuluisi saada – oli sitten hinta alhainen tai ei niin ensiluokkaista palvelua täytyy saada! Ihminen on niin laaja kokonaisuus kaikkea, että pelkkä foorumilta kyseleminen ei ratkaise ongelmia, kun ei välttämättä peruspulliainen osaa edes ajatella/kysyä itse niitä asioita, jotka ruokavalion koostamiseen liittyy puhumattakaan siitä, jos foorumilla kuka vaan valmentajan lisäksi voi vastailla – vähemmästäkin menee sekasin kun informaatiota pukkaa joka suunnalta. Enhän mäkään tee niin että lyön ensin kaikille asiakkailleni ”perusohjelmat” kouraan ja sano sitten että kysy sä nyt multa mitä pitää muuttaa. Se menee sillon ihan väärinpäin 😀 Eikä sieltä foorumilta ihan oikeasti voi odottaa yksilöityjä vastauksia, kun ei netin toisessa päässä olevalla henkilöllä ole sun koko henkilöhistoriaa taustalla eikä sitä ihmiskontaktia ylipäätään. Kääks! :DHeh, taas nää mun tekstit venähtää, anteeks 😀 Tää homma ei vaan käy mun järkeen. Ja niinkun varmasti sinäkin huomasit, homma on raakaa peliä. Onneksi sulla on jo parempi fiilis ja toivottavasti huominen tuo tullessaan parempia fiiliksiä 🙂 (ja mun rupes nyt tekeen hulluna mieli jauhelihakeittoo!!! :D)Anonyymi-R: Et oo ainoa 🙂 Tätä mä nimenomaan haenkin takaa; mitä sitten kun dieetti loppuu? Ihmiset on omaksuneet sellaset lyhytaikaiseen käyttöön tarkoitetut ruokailutottumukset ”normaaleina” ja jota ei missään nimessä saisi tehdä. Ja no, onhan se niin, että Superdieetin kaltaiset lyhytaikaiset matalalle hinnoitellut paketit ohjaa ihmisiä Fitfarmille ottaan jatkopaketteja, kun eivät sitten tiedä mitä SD:n jälkeen. tehdään… Ovat siis vähän kuin ”sisäänheittotuotteita”.Toinen ongelma tosiaan on myös se, että noita psyykkisiä ongelmia ruoan suhteen ei oteta ollenkaan huomioon. Niiden asioiden ratkaiseminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta tulos pysyy ja että painonpudottaminen on ylipäätään edes jollain tavalla miellyttävää ja sellaista, johon henkilö pystyy sitoutumaan ja motivaattori on sisäinen, ei ulkoinen.Tsiu! Nyt mää oon hiljaa 😀

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Älä oo hiljaa, sä puhut niin paljon asiaa! 🙂

  • Joan kirjoitti:

   Kyllä sää asiaa puhut 🙂 Siä foorumeilla on sellaset paikat joissa vaan Fitfarmin Team vastaa eikä muut. Mut siis vaikka sitten saa sitä sorvattua itelleen sopivammaksi niin kyllähän siellä tosiaan se perus-runko säilyy eikä suurempia ongelmia saa ratkaistua. Niinku sanoin ni keskivertoihmiselle joka on terve kaikin puolin 😉 Sellaselle jonka ainoa ongelma on itsekuri ja läskit. Mut nii… Vaikee dieetti oli. Kyllä sai tuloksia mutta hinta oli liian kova. Jos mulla ois terveet munuaiset niin todennäköisesti olisin jatkanut tolla hieman vaan muokkaamalla just esim salien kaiken väriset vihannekset, nostanut kaloreita hiilareiden avulla ja ehkä vähän rasvankin jne. Mut sehän oiskin sit muuttunut sitä myöten aivan normaaliksi dieetiksi ja terveeks elämäntavaks eikä ois ollu enää superdieetti 😀 Että näin :DEi toi tietenkään oo verrattavissa yksilövalmennukseen enkä kokeilleena suosittele kenellekään ellei henkilö sit ole täysin terve ja ymmärtää että kyse on max6vkoa kestävästä dieetistä, jonka jälkeen sitä pitää osata ite muuttaa. Kävin itekin puhuun siä foorumilla että tää on just tollanen sisäänheittotuote 😀 Kyllä tuli sontaa niskaan 😀 Ai että, kyl mä itteeni ihmettelen että kuvittelin tän olevan jotenki erilainen ku gfg sillon aikoinaan :S Nooh ihan sama, tuloksia tuli mitä tuli ja nyt harjotellaan taas sitä ihan omaa tapaa elää ja toivotaan että ens viikolla tulevat munuaiskokeiden tulokset on ok! Eiköhän ne oo. Eilen oli mukava päivä ja tänään on ollut jo fiilis että käyn päivällä pyörähtään salilla 🙂 En tee rankkaa intervallitreeniä enkä noita sd-treenejä vaan koitan ottaa iha rennosti, minimissään jotain aerobista laitetta ja max yksjakonen ohjelma läpi 🙂 Jos mieli muuttuu ennen iltapäivää niin jätän menemättä 🙂 Nyt eletään tovi täysin fiilispohjalla. Oli muuten hauska kun nyt tavallaan anto itselleen luvan että joo osta vaan karkkipussi ja syö ihan mitä haluat jne, ni ei yhtään tehnyt mieli :DD Ihan käsittämätöntä. Nyt jo useampi viikko ollu niinku vaikeeta tuo herkuttomuus 😀 Irtokarkkipussiin tulikin sit ”vaan” 200g miehen lempinameja jotka hän sitten nautti ja itse otin vain muutaman ja seki oli kyl aika väkinäistä 😀 Että näin, taas tuli itelleen todistettua miten typerää mun kohdalla on tehdä jotain sääntöjä ja tiukennuksia 🙂 Kaikki johtaa vaan mielitekoihin ja ylilyönteihin kun asiat pyörii mielessä. Kun en nyt mieti jatkossa mitään et esim jokin ois kielletty vaan sivusilmällä seuraan että päivän kalorit pyörii 1600-1700kcal ja liikun mahd paljon just siten miten huvittaa (=jo nyt tekee mieli salille :D) nii ihan varmana jatkuu läskin palaminen. Näin se mun mieli ainakin vaa toimii 🙂 Ja noihin makroravinteisiinkaan mun ei kannata liikaa keskittyä 🙂 Katotaa miten se elämä maistuu ny si 🙂 Veikkaan että oikein hyvin kaikin puolin ja motivaatio ja hyvä olo palautuu nopeesti!

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Yllättävää että tuli paskaa niskaan :DKyllä se treeni-into heti kasvaa kun kroppa saa edes vähän lepoa 🙂 sulla tuntuu homma olevan hyvin kasassa. Osaat syödä terveellisesti ja järkevästi ja treenata kovaa. Ajatusmaailmakin tuntuu olevan juuri sellainen että tuloksia syntyy!

 16. Anonymous kirjoitti:

  Minttu,musta myös sä osaat hyvin pukea mielipiteesi sanoiksi,mitä en ehkä itse oikein osaa,tai saattas tulla liiankin kärkästä tekstiä,mikä ei tarkoitu ole,lähinnä ihmettelen ja pohdin.(ja Jonna,ehkä juuri tästä syystä en asiasta kovin julkisesti omaa mielipidettä huutele :D)sehän tässä taitaa tosiaan olla pointtina,saada ihmiset ostamaan lisäpalveluja.itsekin tosiaan alan immeisiä oon,mutta itse en ehkä ole mikään myynnin ammattilainen tässä suhteessa,sillä haluan aina että valmennettavalle jäisi käteen jotain loppuelämääkin varten…samaa kuulin monelta kyseisen lafkan ohjeista jo tuolloin kun jonnakin valmennuksessa oli,kaikilla aika lailla samat ohjeet.tästä se ristiriita itselläni juuri tuleekin,koska hehän TUOTTAA paljon hyviä(kin)kisaajia ja monet ylipainoiset on saanu aun,mutta ssilti en suostu nielemään tuota että kaikki lyötäisiin vain samaan muottiin.ja pitää jonna sanoa puolustuksesi,että sen blogin tekstejä luettuani,mitä olit kommentoinut,on itsellenikin monesti tullut mieleen,että miksi pitää lähtee soveltamaan ja dieetistä poikkeamaan,tai monilla eri ohjeilla yrittämään,mutta sehän sen tekee,ohjeet ei ole olleet hänellekään toimivia, jolloin siihen ajautuu..mutta niin sekavaa ajatuksen virtaa itsellä,että nyt minäkin hiljenen :D-R

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Höh, älä hiljene! Musta on mahtavaa seurata teidän keskustelua koska tiedätte asioista! Mulla on myös vähän huono tyyli välillä ”ärsyyntyä” asioista ja sit mölistä kaikki ulos ilman sen suurempaa miettimistä… no onneks osaan nykyään myös myöntää virheeni ja pyytää anteeksi jos olen ollut väärässä.Ompas tämä ollut oikein antoisa keskustelu ja tuonut uutta näkökulmaa ja pohdittavaa itsellekin 🙂

 17. Hunnamus kirjoitti:

  Mä joskus olin tossa GFG jutussa mukana, olin kylläkin alkujaan jo normaalipainoinen ja tarkoitus lähinnä saada turha rasva pois ja lihasta tilalle, vaan niinpä se lässähti aika pian. Nyt oon aika pitkälti sillä rungolla syönyt, vaan enempi ylipäänsä. Oon myös pitkään ottanut selvää ravitsemuksesta itsenäisesti. Helppo siis ollut soveltaa. Mielihalujakaan ei oo sinänsä pahemmin ollut kun alkujaankin syö tarpeeksi.Nyt oon jokusen viikon itelleni säätänyt ruokavaliota, kalorit pyörii siellä 1600-1800 paikkeilla ja paino tippunut vaikka pysyy kylläisenä. Sinänsä painoa en tiputa kun melkoisen pieni muutenkin olen, mutta selkeesti kaikenlainen turvotus ja mitä näitä nyt onkaan on lähtenyt 🙂 Lihasta tilalle sit vaan!Kiitos muuten innoittavasta blogista. Pakkiksen kautta tänne eksyin alkujani ja hiljaisesti seuraillut.

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Nykyäänhän on joku massan hankintaan tähtäävä ohjelma erikseen ja eikös pakkiksella pyöri se hulkin ja bullin yhteinen Challenge tai jotain? Se tais olla ilmainen. Monesti oon miettinyt et olispa hauska testata. Mua on kans alkanut ravitsemus kovasti kiinnostamaan. Ihan perusteista asti. Pitää ehkä vierailla kirjastossa :)Mä olen myös huomannut että eri ruoka-aineilla saattaa olla hyvinkin erilainen vaikutus elimistön toimintaan. Mun ei tartte kovinkaan paljon syödä höttösokeria kun tapahtuu nestepalleroituminen. Eilen söin yhden tekemäni leivoksen ja heti on kroppa ihan nesteinen ja paino hyppäsi ylös päin.. näin käy aina.Tosi kiva kun kommentoit ja osallistuit keskusteluun. Käyhän välillä kertomassa miten muskulan hankinta edistyy 😉

 18. PäiviB kirjoitti:

  Mietin pitkään viitsinkö edes kirjoittaa tähän, mutta kirjoitan kuitenkin… Itse en ole noita nettivalmennuksia kokeillut. Itse olen kuitenkin Fitfarmin asiakkaana ollut alusta asti (2010–>) ja jatkan yhä, sillä minulle homma toimii. Nettivalmennus on juurikin netissä tapahtuva keskiverto ihmiselle suunniteltu ohjelma ja kuten täälläkin aiemmin on todettu ei sitä tehdä yksilöllisesti, nopeaan 6 viikon rypäykseen. Netin keskustelupalstalta saa sitten kysymyksiin vastauksia, jos näitä ilmenee, mutta tuon edullisen hinnankaan vuoksi ei voi olettaa saavansa henkilökohtaista palvelua. Jos sitä haluaa voi ottaa Pt-valmennuksen tai kisaaville kilpailuvalmennuksen (joka on siis minulla itselläni). Omista kokemuksistani voin kertoa, että homma toimii ja sopii minulle henkilökohtaisesti erinomaisesti. Itse olen jo niin pitkään treenannut, ja monia muitakin valmentajia kokeillut, etten tarvitse kädestä kiinnipitäjää tai ketään vahtimaan selän takana, vaan toteutan minulle annettuja ohjeita, piste. Kuitenkin aina jos on joku ongelma ruokavalion tai liikunnan kanssa tullut, niin hommaan on löytynyt ratkaisu valmentajan luota. Se toki vaatii, että valmennettava itse avaa suunsa ja kertoo asiasta valmentajalle. Olen sitä mieltä, että vamennus on myös vuorovaikutusta valmentajan ja valmennettavan välillä ja se on ainakin omalta kohdaltani toteutunut täysin. Syksyn kisojen jälkeen minä en jäänyt heitteille, vaan kisoja ennen jo puhuttiin paljon kisojen jälkeisestä ajasta ja saimme jokainen ohjeet myös miten toimia kisojen jälkeen. Tottakai firma tekee bisnesstä ja nämä nettivalmennukset ovat suosittuja. TV-ohjelmasta taas on pakko sanoa, että se on leikattu omalla tavallaan ja on VIIHDETTÄ, yhden tunnin jakson perusteella on vähän vaikea sanoa, minkälaista valmennusta nämä henkilöt ovat koko 6kk:n ajan saaneet… No kaikkia ei voi ikinä miellyttää, mutta voin ainakin tähän asti sanoa olevani 100%:n tyytyväinen omaan valmennukseeni Fitfarmilta. Saman firman palveluista löytyy ruokavalion ja treenien lisäksi fysion, mentaalivalmennuksen sekä esiintymiseen valmennusapua, joten IMO hyvin kattavasti firma on hommansa koonnut. 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Mä suuresti toivoinkin että sä kommentoit koska tiedän miten hyvin sulla on homma pelittänyt.Sivusta seuranneena musta on näyttänyt että kisaajilla on aika hyvät oltavat fitfarmilla tällä hetkellä juurikin apua saa muuhunkin kuin treenamiseen. Vähän kateellinen oon teidän treenileireistä ja poseeraustreeneistä 😉 eikös fitfarm nykyään kouluta itse lisää pt:tä? Mä olisin varmaan vieläkin bullin valmennuksessa ellen olis jäänyt kisojen jälkeen täysin heitteille. En tiedä oliko herralla itsellään huono päivä vai mitä mut oli kyllä mua kohtaan niin töykeä silloin että itkua nieleskellen poistuin paikalta eikä yhteyttä siltä puolelta koskaan enää otettu. Harmi sinänsä koska treeniohjeet oli tosi toimivia…

 19. PäiviB kirjoitti:

  Lisäys! Jonnalle paljon tsemppiä dieettiin. Hyvin sä vedät! homma toimii ja kroppa muuttuu vauhdilla! 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Jee kiitos! Joko sua alkaa jänskättää? Onpa kiva nähdä sut lavalla jokusen viikon päästä! Rouva on saanut hurjasti lisää lihaa 🙂

 20. Elina kirjoitti:

  Kyllä sinne tuli ne jatko-ohjeet mutta mähän unohin ne kattoa sit ku olin päättäny sen Extran vetästä perään. Mulle just tämmösenä tavallisena tallaajana niin noi nettijutut on toiminu, ja ku ne ei tosiaan oo sit ihan niin kalliita ettei budjettiin sovi. Täälläki ois mahdollista saada jotain pt-juttuja mutta ne on sit taas monta sataa johon mä en nyt pysty venyy =/ Enkä mä sit tosiaan mitään ihmeitä noilta oo odottanu ku ne on niin just tehty että isoille ryhmille pitäs sopia. Eikä tosiaan lähipiirissä ole ketään semmosta joka osais neuvoa sen enempää. Mun toinen puoliskokaan ei varmaan oo ikänään salilla käyny niin meillä on vähä tämmönen järjestely että emäntä juoksee siellä salilla rautaa vääntämässä 😀

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Se on kyllä totta että noi on suht edullisia ja helposti saatavilla. Ei tartte monia satoja heti laittaa likoon. Kiva tietää ettei sitä ihan heitteille jää vasn saa edes jonkinlaiset jatko-ohjeet :)Hehee, sullahan on siellä luksusta kun isäntä hoitaa sit jälkikasvun illalla ja sä voit jumpata rauhassa 😉

 21. Joan kirjoitti:

  Niin Jonna kun oot kyselly et eikö saanut mitään jatko-ohjeita, niin saihan niitä foorumilla: Jos on vielä pudotettavaa niin jatka viikon 6 ohjeilla, jos ylläpitoa niin viikko 1. Ryhmässä 1 se tarkoitti viikon 6 ohjeissa sitä 1000-1200kcal ja viikon 1 1800-2000kcal.

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Hyvä hyvä ettei kukaan jää ihan oman onnensa nojaan 🙂 kohtuullisen rankkaa saattaa olla useampia viikkoja jatkaa noilla alhaisilla kaloreilla!

 22. Anu kirjoitti:

  Hyvä teksti, Jonna ja laittoi pohtimaan. Mulla ollut dieetillä aika matalat hiilarit ja kyllä nyt huomaa selkeästi tyhjentyneet glykogeenivarastot… Tankkausta luvassa onneksi huomenna sunnuntaina. Koko ajan pitää tietenkin kuulostella omaa oloa ja pyrkiä menemään sen mukaan.Sulla on kaiken kaikkiaan minusta todella terve ja fiksu suhtautuminen treenaamiseen ja syömiseen. Onnea dieetin etenemisestä, selkeästi toimii!! 😉

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Paljon sulla on hiilarit? Eihän mullakaan ole kuin 100g päivässä mut kun toikin määrä syödään ennen treeniä ja juodaan sen aikana niin ei ole ollut energiasta puutetta treeneissä!Kiitos 🙂 onhan tää vuosien opettelua vaatinut ja haasteita on vielä edessä mut eiköhän ratkaisu löydy etsimällä ja kokeilemalla kaikkeen.Hyvinhän toi sunkin dieetti näyttää toimivan eikä varmasti kireydestä ainakaan jää kiinni!

 23. Anu kirjoitti:

  Mulla on tosiaan hiilarit olleet vähän riippuen siitä, mitä kasviksia tulee haukottua ja onko treenipäivä kyseessä nyt n. 70-90 g. Varsinkin muutaman treeniviikon jälkeen huomaa kyllä tyhjän oloisen kropan. En osaa yhtään sanoa, mikä on vaadittu kisakireys, koska omaan silmääni olen vielä aika löysä 😀 Ja jep, sama homma, hiilarit treenien ympärillä! Mutta enemmänkin niitä menisi, heh 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *