Hae
Palasia Arjestani

Mustaherukka-valkosuklaakakku

Viikonloppuna vietettiin siskon pojan valmistujaisjuhlia sekä siskon tyttären rippijuhlia. Minä himoleipurina olin onneni kukkuloilla, kun pääsin leipomaan ihan urakalla! Tehtiin nimittäin muutaman päivän aikana kakku jos toinenkin ja pääsin seuraamaan vierestä siskoni taiturointia täytekakkujen parissa. Mä en osaa yhtään tehdä täytekakkuja, mutta olis hauska oppia!

Tällä kertaa jaan teille taivaallisen herkullisen mustaherukka-valkosuklaakakun ohjeen, jota siskoni teki viimeksi meidän tytön risitäisiin. Silloin kakku oli niin suosittua, että sain itse sitä vain pienen palan lautaselle! Lauantaiksi kakkuja tehtiin kolme, joten pääsin maistelemaan sitä hieman enemmänkin 😀 Aivan loistava vaihtoehto juhliin! Valkosuklaa tasoittaa todella hyvin mustaherukoiden kirpeyttä ja keksipohja sitoo kokonaisuuden yhteen rapeudellaan. Alkuperäisen reseptin löydät täältä.

kuvia 2014-06-28 014

Mustaherukka-valkosuklaakakku

Pohja

 • 300g kaurakeksejä
 • 75g sulatettua voita

Täyte

 • 6 liivatelehteä
 • 300g valkosuklaata
 • 4 dl kuohukermaa
 • 0,5 dl sokeria
 • 500g maitorahkaa
 • 0,5 dl vettä

Pinnalle

 • 400g pakastemustaherukoita
 • 2 dl hyytelösokeria
 • 2 dl vettä

Murenna kaurakeksit monitoimikoneessa ja sekoita sulatettu voi keksimurskan joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (26 cm) pohjalle tiiviisti. Nosta vuoka jääkaappiin odottelemaan.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata valkosuklaa varoen joko mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma ja sokeri. Sekoita rahka vaahdotetun kerman joukkoon. Sekoita jäähtynyt valkosuklaa täytteeseen. Kuumenna vesi kattilassa, puristele ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja sekoita ne kuumaan kiehuvaan veteen. Anna jäähtyä hetken ja sekoita ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa.

Levitä jäiset mustaherukat kakun päälle. Kiehauta hyytelösokeri ja vesi ja jätä jäähtymään hetkeksi. Lusikoi kiille marjojen päälle. Laita vielä hetkeksi jääkaappiin viilentymään ennen kuin asettelet kakun tarjolle. Koristele vielä vaikkapa mintun lehdillä 🙂

kuvia 2014-06-28 011

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.