Hae
Palasia Arjestani

Väsyväsyväsyväsy. VÄSY.

Viikonloppun oli ja meni oikein mukavasti koto-Kuopiossa. Treenitkin luisti varsin hyvin loistavan treenikaverin seurassa. Onneks on oma muru hyperguru 🙂 Perjantaina jumpattiin olkapäitä ja ojentajia. Öö.. en kyl oikein muista mitä tuli tehtyä.. Ehkä seuraavia. Pystypunnerrusta tangolla ja käsipainoilla, sivuvipareita ja takaolkapäitä taljassa ja käsipainoilla. Ojentajille superina pushdownia köydellä ja dippiä omalla painolla. Jotain muutakin tuli tehtyä, en vaan muista mitä..

Lauantaina tankattiin ja tällä kertaa osasin ajottaa ruuatkin sen verran hyvin ettei tartteny yömyöhällä istua enää ruokapöydässä kauhean sapuskalastin kanssa. Eväät oli aika lailla samat kuin edellisessäkin tankkauksessa. Sunnuntaina perinteiseen tapaan aamulenkkiä ja ennen junaan lähtöä etureisiä ja vatsaa Gymillä. Etureisille etukyykkyä, joka meni kyllä ihan munille. En vaan saa pidettyä tankoa riittävän hyvin olkapäillä.. Jalat jaksais paljon enemmän, mut olkapäät pistää vastaan. Mietin jo etukyykkyhaarniskan hommaamista, mut maksaa yli 200e, joten saattaa jäädä ostamatta. Otin sit epäonnistuneen etukyykkäilyn jälkeen pienen mietintätauon ja koitin saada vitutuskäyrän laskuun. Loppujen lopuks onnistuin siinä varsin hyvin ja siirryin hackiin, jossa otin muutaman sarjan (yhdessä pudotus) ja lisäks superina ojennuksia ja prässiä kolme sarjaa. Koska sisäreidet on ihan löllöä täynnä edelleenkin niin otin vielä muutaman sarjan lähentäjiä ja loitontajia superina. Vattaa vielä jokunen setti ja sit ruuanlaittoon ja junaan.

Treenien lisäks aikaa kului myös hieman karvaisemmassakin seurassa, mirrejä ja haukkua rapsutellessa siis 🙂 

Ylemmässä kuvassa Eva-mamma ja alemmassa Lola ja Eva eli kasvattajan sanoin Nuija ja Tosi Nuija 😀 Ja tulossa saattaa olla sitten se Dorka… 🙂 Mikään ei ole vielä varmaa. Eva oli laihtunut kovasti vauvoja hoitaessaan (8 pentua), mut Lola on ottanut painoa senkin edestä enkä yhtään ihmettele miks. On nimittäin kissi ollut sen verran hyvillä ruuilla mökillä ollessaan ettei oo niiden reissujen jälkeen enää normisapuskat kelvannu muutamaan päivään..

Vaihdoin nyt osan rahkoista kananmuniin ja kanssamatkustajat junassa oli varmasti todelle tyytävisiä kun löyhäytin munarasian auki 🙂 Aah, mikä ihana tuoksu. Not. Muna se on mukava juttu ja maistuu monen kuukauden rahkan syönnin jälkeen varsin hyvälle! Ja koska valkuaisissa on paljon vähemmän hiilaria kuin rahkassa niin saan syödä päälle vielä extrana esim. marjoja tai porkkanoita. Vähänkö loistavaa!? Pienet on elämän ilot, jälleen kerran.

Sunnuntai-iltana se sit alko. Kauhea väsymys. Oon siitä lähtien ollut aivan loppu. Slut. Finito ja piipussa. Aamulla on tosi vaikeaa nousta ylös sängystä ja koko päivä menee erittäin sankassa sumussa. En herää oikein missään vaiheessa päivää. Aamulla on muutenkin tukkoinen ja päänsärkyinen fiilis. Joko tässä ollaan tulossa kipeäksi tai sit ylikunto kolkuttelee ovella. Nyt alkokin sopivasti kevyt viikko, et jospa se sillä helpottais. Tänä aamuna olo oli varsin kurja, kroppa aivan nesteessä, silmäluometkin sormen paksuiset ja vaaka näytti miljoonaa. Että sillai. Tekis vaan mieli vetää peitto korviin, unohtaa kaikki muu ja nukkua ens kevääseen asti.. Pientä alakuloa siis havaittavissa 🙁 Pahinta on, kun en tiedä tähän olotilaan edes syytä. Jospa kyse olis sit vaan ylikunnon oireista..

Eilen kävin kevyen viikon kunniaksi tekemässä pellepumppailua selälle. Otin samalla vähän ojentajia, pohkeita ja olkapäitäkin. Selälle ylätaljaa lapiokahvalla, alataljaa käppyrällä ja lisäks naprapaatin laatimia kuntouttavia liikkeitä, jotka on jääny erittäin lahjakkaasti tekemättä viime aikoina.. Tunnin pumppailin ja sit nopsaan kauppaan. Kauppareissun jälkeen jääkaappi näytti tältä:

 Pakastin on täynnä marjoja, wok-vihanneksia, parsa-ja kukkakaalia ja seitä. Taitaa siellä jokunen annos olla paistijauhelihaakin. Jääkaapin ylähyllyä kansoittaa kananmunat (osa luomua, osa tavallista), luomuporkkanat, purkki raejuustoa ja jossain siellä takana on tuoreita herkkusieniäkin odottamassa pannulle pääsyä. Alahylly on mun meat section eli kalkkunaa, broiskua, seitä jädepurkissa ja luomujauhelihaa. Lisäks raejuustoa, pari purkkia rahkulia ja luomutomaatteja. Alalokerossa asuu vihannekset eli tammenlehtisalaatti, jotain muuta salattia (puna…jotain), luomuparsakaalia, luomupaprikaa, kurkkua ja tavallisia tomaatteja.

Oon tosiaan nyt alkanu ostamaan vähän enemmän luomua ja muutenkin panostan enemmän kotimaisiin tuotteisiin. Luomu vaan on aika kallista niin ihan kaikkea ei pysty ostamaan, vaikka haluaiskin. Ehkäpä tässäkin pääasia on kokonaisuus! Oon kyllä jo nyt huomannut miten erilaisia luomutuotteet on maultaan, siis todella herkullisia! Paluuta entiseen ei taida enää olla 🙂

Ennen salia kerkesin muuten pyrähtämään taas kirjastoonkin ja mukaan tarttui pari kirjaa selattavaksi. Toi pH-tasapaino avuksi painonhallintaan on ihan oma, tuli eilen postissa ja vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta! Paljonhan siinä on täysin ylimääräistä (mm. ihmisten omia kokemuksia..), mut paljon on asiaakin. Varsinkin tämmöselle mistään mitään tietämättömälle niin kuin mä 😀 Oikea ravinto vaikuttaa kans ihan luettavalta ja toi paastohomma nyt vaan sattu käteen. Jotan juttuja siinäkin oli mitkä kiinnosti. En todellakaan aio alkaa paastoamaan 🙂

 Flexejä toin mukanani kauhean pinon Kuopiosta ja voisin lukea niitä aamusta iltaan. En ees pysty sanoin kuvailemaan miten hyvä lehti se on! Jokaisen euron arvoinen. Suosittelen kyllä kaikille ketä vaan treeni- ja ravintoasiat kiinnostaa. Lehdessä on paljon erilaisia artikkeleita ravinnosta, treenaamisesta ja isoja juttuja kisaajista. Niin ja paljon tietysti siistejä kuvia.

 Edittiä. Kuumeessa ollaan. Aivan helvetin hienoa. Dieetti etenee helvetin hitaasti jo muutenkin niin sit vielä tämä. Loistavaa ettenkö sanoisi…

5 kommenttia

 1. Henna kirjoitti:

  Ihania kissoja! <3, mullakaan ei pysy se tanko siinä etukyykyssä sitten olleenkaan..oonkin hylänny koko liikeen juurikin tuon syyn vuoksi. Parantumisia kuumesta ja superista tsemiä reeneihin 🙂

 2. Annemari kirjoitti:

  Ihana ihana jääkaappi, tai sen sisältö. Mäkin oon panostanut luomuun, tomskut ja porkkanat maistuu luomuina niiin paljon makoisemmilta. Voi että minnuu harmittaa sun puolesta. Kun jälleen kerran tiiän kuinka vittumaista on sairastaa kisadieetillä. Ravintoa ei tule tarpeeksi, että parantuisi nopeaa ja koko homma syö naista kun ei pysty dieetin eteen tekemään kaikkeansa. Mutta ei se auta, tauti iskee jos iskee. Kovasti parantavia ajatuksia täältä Oulun suunnalta.

 3. map kirjoitti:

  Toi ph-kirja on todellakin hyödyllinen..siis varmasinkin se ruoka-aine osio on varsin hyvä! En oo varmaan kertaakaan sanonu;) Luomutuotteet tosiaan maistuu paremmalle ja jääpä ne torjunta-aineet sun muut massatuotantoa varten käytetyt myrkyt päätymättä omaan kroppaa..Pääsee ne ravinteetkin sitten elimistön käytettäväksi asti:) Paranemisia!

 4. Anna kirjoitti:

  Voihan hittolainen.. Nyt vaan proteiinia koneeseen, niin saat kuumeen aisoihin. Onneksi on kuitenkin kevyt viikko sulla meneillään. Parane pian!

 5. Juhina kirjoitti:

  Luomua ja pH tietoutta – oikein… :)Puhumattakaan vihersmoothieista yms superfoodeista…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *