Hae
Palasia Arjestani
Kaupallinen yhteistyö

Siisteys lähtee tavaramäärästä

Kaupallinen yhteistyö: Bosch Home Appliances

Siisteys lähtee tavaramäärästä

Olen viime aikoina kolunnut meillä kaappeja läpi oikein kunnolla ja huomannut taas, että siisteys lähtee tavaramäärästä. Jos tavaraa on liikaa, ne tuppaavat jäädä lainehtimaan milloin minnekin. En ole vieläkään itse sillä tasolla kodin tavaramäärässä kuin halaisin olla, mutta toisaalta poistan ylimääräistä reilulla kädellä kausittain. En mitenkaan jaksaisi tehdä konmaritus-tyyppistä ratkaisua eli kerta rysäyksellä kaikki pois. Jos talossa on vielä lapsia, niin tavaraa vain tulee säännöllisesti, jolloin sitä pitäisi muistaa yhtä säännöllisesti myös poistaa. Meidän tytöllä on nyt hurja kasvukausi menossa ja melkein kaikki vaatteet kiristää vähän sieltä ja täältä. Vaatteita on karsittu isolla kädellä ja silti harva se päivä hän tulee sanomaan, että tämä vaate on liian pieni. Vein juuri ison säkin hänen talvivaatteita, luistimet, kypärät ym varastoon odottamaan syksyä, jolloin laitan kaiken myyntiin. Näin kesähelteillä on turha laittaa talvitamineita myyntiin, sillä niitä ei silloin kukaan osta.

Meille sopivat siivouskikat

Olen pikku hiljaa testannut meille sopivia siivouskikkoja, joilla koti saadaan pysymään mukavan siistinä. Tai ei kai nämä mitään kikkoja ole, enemmänkin siivoussysteemi. Tykkään, että kotona on perussiistiä, sillä mitään orjallisia puunaajia meistä ei saa tekemälläkään. Minun mielestä järjestely ja tavaroiden karsiminen on kivaa, mutta siivoaminen ei. Se lista nimittäin on loputon: pölyjen pyyhkiminen, imurointi, ikkunoiden pesu, kylppärin pesu, keittiön kaappien pesu…Aina kun teet yhden homman, kymmenen samanmoista on odottamassa. Ärsyttävää! Niinpä olen kehitellyt meidän talouteen sopivan systeemin, jota hiotaan koko ajan sen mukaan kuin tarvetta on.

 1. Tasot puhtaaksi
 2. Tavarat paikoilleen joka päivä ( tähän 15 minuutin systeemi on hyvä!)
 3. Astianpesukone ajoissa päälle ja tyhjennys heti kun astiat ovat vähän kuivuneet
 4. Ei isoja pyykkivuoria: pyykkiä pestään neljä koneellista viikossa
 5. Puolipitoisille vaatteilla oma paikka
 6. Pölyjen pyyhkiminen joka viikko
 7. Keittiön tasojen pyyhkiminen vähintään joka toinen päivä
 8. Varsi-imurilla kissan hiekat lattioilta 2 x päivässä
 9. Kunnon imurointi kerran viikossa
 10. Wc:n pesu 2 x viikossa esim. hampaiden pesun yhteydessä
 11. Heti kun näen käyttämättömän tai meille ylimääräisen tavaran –> myyntiin välittömästi!

Siisteys lähtee tavaramäärästä

Siisteys lähtee tavaramäärästä

Siisteys lähtee tavaramäärästä

Siisteys lähtee tavaramäärästä

Meidän tasot näyttää aivan liian usein tältä…

Joskus on viikkoja, jolloin ei vain saa mitään aikaiseksi. Ei yksinkertaisesti ehdi tai kykene. Silloin tehdään se mitä pystytään. Mietin yleensä kolme asiaa mitkä minua ärsyttävät eniten ja hoidan ne pois alta. Yleensä ne ovat kissojen hiekat pois lattialta, tasot puhtaiksi ja keittiö kuntoon. Muulla ei niin väliä. Nuo on sellaiset asiat, joiden hoitaminen tuottaa minulle suurimman helpotuksen, joten hoidan aina vähintään ne. Kaikki muu tehdään sitten kun on aikaa. Arkisin meillä ei kauheasti siivota, vaan pidetään vain perussiisteystä yllä. Viikonloppuisin teen suurimmat hommat, jotta arkena saa taas ottaa rennommin. Siivoamisessa käytän usein 15 tai 30 minuutin systeemiä. Kello päälle ja siivotaan ja järjestellään asetettu aika niin vimmatusti ja sen jälkeen saa ottaa iisisti. Toimii! Tästä tavasta muuten meidän tyttökin tykkää, vaikka muuten on todella nihkeä siivoamaan.

Siisteys lähtee tavaramäärästä

Ja niin kuin sanoin, koti ei voi olla siisti (ainakaan meillä), jos tavaraa on liikaa. Nyt olen kolunnut kaappeja läpi ja pistänyt kiertoon kaiken ylimääräisen. Tänään kävin läpi omat treenivaatteet ja laitoin ylimääräiset myyntiin. Viime viikolla kävin läpi kaikki keittiön kaapit sekä vaatehuoneen. Seuraavaksi käydään oman vaatekaapin kimppuun. Huomasin, että tiskiä tulee todella paljon vähemmän, kun karsin meidän astiat puolella. Ei ole kuulkaa enää astiaröykkiöitä odottamassa, kun astianpesukone on päällä, hah! Miehellä on ihmeellinen tapa kerätä meidän keittiön kaappien päälle jos jonkinlaista pussia ja pakettia ja sen haluaisin vielä haltuun. Tuollaiset kaapit ovat sen verran petolliset, että seuraavaksi hankitaan kattoon asti olevat kaapistot. Eipä laittele enää mitään kaappien päälle 😀

Moni on kysynyt miten jaksan koko ajan touhuta jotain ja käydä kaappeja läpi. Yksi hyvä keino motivoitua koluamaan nurkkia on raha. Kun tavarat pitää hyvässä kunnossa, on ne myös helppoa saada kaupaksi. Myös käytetyistä ja itselle tarpeettomista tavaroista voi saada sievoisen summan kasaan jotakin suurempaa hankintaa tai vaikkapa matkaa varten. Mulla on tapana hankkia nimenomaan tällä tavalla meille matkalla käyttörahaa. Aika harvoin jaksan ottaa mistään kirpparilta pöytää. Naputtelen mieluummin tavarat fb-kirpparille myyntiin ja tämä systeemi on toiminut mulla oikein mainiosti.

Siisteys lähtee tavaramäärästä

Siisteys lähtee tavaramäärästä

Yksi suuri arjen helpottaja on ollut Boschin varsi-imuri, joka saatiin meille Boschilta noin kuukausi sitten testiin. On kuulkaa. helppo ja kätevä vehje! En vain mitenkään saanut isompaa imuria otettua esille päivittäin kissojen hiekkojen imurointiin ennen kuin  hiekkaa oikeasti oli nurkat täynnä. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin tulla suihkusta kosteilla jaloilla ja kerätä kilo kissanhiekkaa jalkapohjiin.  Meidän varsi-imuri on Bosch Unlimited -sarjaa, ja olen kyllä aivan rakastunut tähän vempaimeen. Imuri on helppo ladata kahden akkunsa ansiosta, jolloin toinen akku on aina valmiudessa. Imurista saa kätevästi varren pois, jolloin sillä on helppoa imuroida sohvat, kaapit, sälekaihtimet ja leivänmurut. Toki varsi-imuri ei ole ihan niin tehokas kuin meidän ns. normi-imuri, mutta kyllä sille aika lähelle samoihin imutehoihin pääsee, kun painaa turbon päälle. Kyllä, Boschissa on myös turbo! Haaveilin varsi-imurista pitkään ja mun siivouselämä on mullistunut Irman taloon tulon jälkeen. Viimeksi tänä aamuna olen sillä ottanut kissanhiekat ja leivän murut lattioilta pois. Irma on kuulkaas tehokas leidi!

Oletteko te samaa mieltä, että siisteys lähtee tavaramäärästä? Mitkä on sun parhaat siivousniksit, joilla teidän koti pysyy siistinä?

Alla mun uusin video, jossa puuhastellaan paljon kotona! Mun muita videoita pääset katselemaan täältä. Muistahan tilata myös kanava, se ei maksa mitään, mutta lämmittää minun mieltäni suuresti 🙂

Edellinen postaus: Viime aikoina luettua

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

 

Kaupallinen yhteistyö: Bosch Home Appliances

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *