Hae
Palasia Arjestani

Parasta mitä voi vaatteet päällä tehdä

Processed with VSCO with c1 preset

Mietin tässä, että onko mun aineenvaihdunta pistänyt uuden vaihteen silmään sen jälkeen, kun aloitin salitreenit. Mulla on nimittäin koko ajan aivan järkyttävä nälkä! Mun treenit salilla on olleet viime aikoina pelkkää puuhastelua, mutta muutamalla viime kerralla oon jopa saanut ihan hyvät hiet pintaan ja karmaisevan nälän koko loppupäiväksi. Eilisen postauksen yhteydessä kerroin mun surkeasta syömisrytmistä sunnuntaisin. Eilen kuitenkin tsemppasin sen asian suhteen ja söinkin vielä ennen nukkumaanmenoa kunnon satsit bataattiranuja, kanaa ja salaattia. Voin sanoa, että tänään muuten kyykyt kulki! Ihan erilainen fiilis kuin normaalisti. Tästä täytyy pitää kiinni.

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Unelma itsestä-valmennuksen tiimoilta olen saanut mietiskellä omia ruokatottumuksia ja ruokailuista tullutta fiilistä. Mä poden hyvin harvoin morkkista syömisistäni enkä ole sellaista nytkään potenut. Syön kaikkea hyvällä mielellä. Aina on toki parannettavaa ja omalla kohdallani se on edelleen kasvisten käyttö monipuolisemmin sekä ruokailuvälien pidentyminen viikonloppuisin. Aamupalaksi voisin syödä välillä jotain muuta kuin sen ainaisen gluteenittoman sämpylän, mutta kun se on niin hyvää! Ehkä vaihdan sitten kun kyllästyn.

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Viikolla syön melko lailla gluteenitonta ja maidotonta ruokaa, paitsi anoppilassa sitä mitä tarjotaan. Mulle tärkeintä ruuassa on ehdottomasti maku, mutta se ei tarkoita että kyllästäisin safkani kauhealla määrällä kermaa, voita ja juustoa. Ei sillä että niissä mitään pahaa olisi, mutta pikku hiljaa olen oppinut tekemään terveellisempää ja samalla maukasta ruokaa. Mausteilla ja yrteillä pääsee jo hyvin pitkälle! Juustoa toki syön ja joskus on ihanaa kuorruttaa makaronilaatikko isolla köntsällä juustoa. Viikonloppuisin sitten syönkin just sitä mitä huvittaa. Välillä ei juurikaan herkutella ja välillä pidetään kunnon mättöbileet. Esimerkiksi viime viikonloppuna mun herkuttelua oli puoli purkkia Ben&Jerry´sin froxen jogurttia kun taas toissa viikonloppuna käytiin mäkkärissä päivällä ja illallakin vedettiin ihan överimätöt karkilla ja jätskillä.

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

7

Mun kohdalla pätee aika hyvin sääntö 80/20 eli kun syö 80%:sti terveellisesti niin sitten loput 20% voi herkutella hyvillä mielin. Mä en laske kaloreita, mutta pidän huolen että jokaisella aterialla on protskua, hiilaria ja rasvaa. Yritän suunnitella päivän aterioita etukäteen sen mukaan onko treeni- vai lepopäivä. Treenipäivänä pikkasen enemmän hiilareita kuin lepopäivinä ja usein lepopäivänä korvaan yhden hiilariaterian vihannesomeletilla. Ei ole niin kauhean tarkkaa! Pääasia kunhan vaan energiää riittää ja jaksaa tehdä työnsä, treenata ja puuhata vielä kotonakin tytön kanssa.

Haha, tulipas taas sepustus mutta kun ruuasta on niin ihanaa puhua! Ah, syöminen (ja kyykkääminen) – parasta mitä voi tehdä vaatteet päällä! Ainoa huono puoli on se, että kun siitä riittävästi puhuu niin tule nälkä 😀 Niin kuin nyt!

Muksaa maanantaita!

Ps. Mulla on tänään synttärit. Kolmekymmentäkolme vuotta. OMFG.

25 kommenttia

 1. Henna kirjoitti:

  Hyvää syntymäpäivää 🙂

 2. Riikka kirjoitti:

  Onnea! Ja kiitos kivasta blogista 🙂 Oon laiska kommentoija mutta aina luen!

  Saatko bataattiranuista rapsakoita? Onko sulla näihin jotain spessuohjetta?

  • Jonna kirjoitti:

   Eihän niistä aina ihan rapsakoita saa, ainakaan samanlaisia kuin normiraneista. Me leikataan bataatti mahdollisimman ohuiksi suikaleika, öljyä ja mausteita pinttan (kannattaa sekoitaa kipossa) ja uuniin 225 astetta ja 45-55 minsaa riippuen bataattien paksuudesta. Kannattaa paistaa ne sellaisiksi, että ranujen päät alkaa kuivua kokoon. Ne on ihan parhaita! Ei muuta kuin rohkeasti testaamaan 😉

 3. Heidi kirjoitti:

  Samaa olen minäkin huomannut kun käyn ahkerasti salilla ja tanssitreeneissä, tuntuu että kroppa huutaa koko ajan lisää polttoainetta, vaikka olisi just syönyt painavan aterian 😀 Pitänee vissiin vähän lisätä proteiinia lautaselle…

  • Jonna kirjoitti:

   Protsku kyllä auttaa pitämään nälkää, mutta ei sekään aina 😀 Nimimerkillä just söin ison satsin savulohipastaa ja salaattia ja taas voisin syödä..

 4. Ninde kirjoitti:

  Hyvää syntymäpäivää. Sinulla on kivan ”maanläheinen” blogi, täältä saa hyviä vinkkejä esim. näissä ruokajutuissa.

  • Jonna kirjoitti:

   Kiitos (vaikka vähän myöhässä). Kiva kuulla että tykkäät! Ruokajutut ei tästä blogista lopu 😉

 5. jensu kirjoitti:

  Synttärionnea! 🙂

  Kuten edellistä kommentoijaa, minua kiinnostaa bataattiranujen tekovikit! Ne on superherkkua, mutta en itse ole onnistunut saamaan niistä rapeita.

  • Jonna kirjoitti:

   Kiitosta! Laitoinkin edelliseen kommenttiin ohjetta miten me tehdään bataattiranet. Eihän niistä ikinä ihan täysin rapsakoita saa, mutta hyviä ne silti on 😉

 6. Laura kirjoitti:

  Onnea! Onko tästä unelma itsestä jutusta lukenu jo jossain?

  • Jonna kirjoitti:

   Täällä kerroin jo vähän kurssista: http://palasiaarjestani.fitfashion.fi/tag/unelma-itsesta/. Lähiaikoina tulossa taas uutta nyt kun kurssi on saatu polkaistua kunnolla käyntiin. Pakko sanoa, että on ollut todella mielenkiintoinen kurssi ja laittanut paljon meittimään omia ajatuksia, unelmia ja toimintatapoja. Eilenkin tein taas sellaisia oivalluksia itsestäni että oksat pois, mutta kirjoittelen näistä vielä enemmän!

 7. Hannele kirjoitti:

  Mä älyttömästi tykkään sun blogista, etenkin näistä ruokajutuista. On ihanaa huomata että nykyään löytyy vielä muitakin joilla on noin mutkaton suhtautuminen ruokaan. Mulla on melko samanlainen ”ruokafilosofia” ja itsekin noudatan pääsääntöisesti gluteenitonta ja maidotonta, mutta en ole asian kanssa mitenkään ehdoton että kylässä syön kyllä mitä tarjotaan 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   No just näin! Jokaisenhan meistä täytyy ruoka-asioissakin kulkea sitä omaa hyväksi havaittua polkua ja mulla (ja sulla) se on tällainen 🙂 Elämässä on niin paljon muutenkin koko ajan meneillään etten jaksa tehdä ruokailuista vaikeaa. Syöminen on kuitenkin loppujen lopuksi varsin helppoa! Syö sellaisia asioita, joista tulee hyvä fiilis ja jotka maistuvat itsestä hyvältä 😉

 8. sofiia kirjoitti:

  Onnea syntymäpäivän johdosta! 🙂

  Mitä aineksia laitoit kuvassa näkyvään keltaiseen smoothieen?:)

  • Jonna kirjoitti:

   Se on mehua, jonka tein mehulingolla. Taisin laittaa siihen ainakin appelsiinia, porkkanaa ja inkivääriä. Oliskohan ollut jotain muutakin… ohje on muutama postaus taaksepäin!

 9. Heidi kirjoitti:

  Vähän myöhässä tulevat synttärionnittelut!
  33 vuotta! Vasta… 🙂

 10. Sanna kirjoitti:

  Myöhästyneet synttärionnittelut! 33… Nuorihan sie vielä olet… 🙂

  PS. Kiitos elämänmakuisesta blogista!

  • Jonna kirjoitti:

   No juu, vuodet vaan vierii tässä vaiheessa ihan kauheaa vauhtia. Vasta olin parikymppinen ja nyt jo tämmönen täti-ihminen 😀

 11. Kristiina kirjoitti:

  Voi vitsit ko hyvännäkösiä lautasellisia? Ihanaa, milanen tyyli tehä ruokaa ja on varmasti hyvvää!
  Mulla iät ja ajat ollut vaikein osio ruoka ja syöminen ? Mut jahkapa tää tästä, tsekkailee sun blogia, niin alkaa onnistuun?

  • Jonna kirjoitti:

   Millä tavalla ne on sinulle vaikeita? Ruoka on maailman paras asia <3 Voisin puhua siitä vaikka viikon putkeen!

 12. Emilia kirjoitti:

  Onko noi riisikakkuja, missä on suklaakuorrute? Jos on niin ootko tehny ite ja miten? ?

 13. MM kirjoitti:

  Myöhästyneet onnittelut ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *