Hae
Palasia Arjestani

Miten lisätä ruuan määrää – viime viikon ruokapäiväkirja

Viime viikko mentiin vielä lomatunnelmissa ja nukuttiin ruhtinaallisia 10 tunnin yöunia, vaan ei nukuta enää! Treenien kannalta palautuminen olisi erittäin tärkeää ja palautumisen kannalta taas tärkeitä ovat ruokavalio sekä riittävän pitkät yöunet. Molempiin on jatkossa kiinnitettävä entistä enemmän huomiota. Siinäpä mulla onkin urakkaa, tällainen iltakukkuja kun olen ja jos touhuttavaa riittää niin syöminenkin jää aina vähälle. Jos sulla on hyviä kikkoja millä lisätä ruuan määrää (kuin huomaamatta) niin jaa ihmeessä!

No sitten siihen ruokapäiväkirjaan. Ja tältähän se näytti..

Maanantai

Crossfit-treeni 1h + kävelyt treeneihin ja takas.

PicsArt_1441096607831Aamulla sämpylä kinkulla, juustolla, salaatilla ja paprikalla, omenaa, vettä ja kahvia // lounaalla makaronilaatikkoa ja keitettyjä vihanneksia (kukkakaali, parsakaali ja porkkana // ennen treeniä smoothie + Questbar ja kahvi // treenin jälkeen palkkari + banaani (ei kuvaa) // iltaruuaksi makaronilaatikkoa, kitettyjä vihanneksia ja paistettuja sieniä // iltapalaksi omenaa + maapähkinävoita (ei kuvaa).

Tiistai

Crossfit-treeni 1h + kävelyt treeneihin ja takas, yhteensä 5km.

PicsArt_1441096505370Aamupalaksi mokkapalasmoothie ja mustikkaskonsseja + vettä // Jumbossa cafe latte (ei kuvaa) // lounas Fonda del Solissa: grillipihvi ja lämpimät kasvikset valkosipulivoilla // välipalaksi galjamelonia ja smoothie, jossa banaania, avocadoa, mustikoita, heraa ja siemensekoitusta // treenin jälkeen palkkari + banaani (ei kuvaa) // iltaruuaksi kalkkunapihvejä, jasmiiniriisiä ja keitettyjä vihanneksia.

Keskiviikko

Ei treeniä. Aamupäivällä Kokkikartanon burgeribaarissa ja illalla kotona touhuilua ja ulkoilua.

PicsArt_1441096269059Aamupalaksi Pågenilta saatua leipää lisukkeilla, kahvia ja vettä // burgeribaarissa hampurilainen täyslihapihvillä, salaatilla, avocadolla, sipulilla ja vuohenjuustolla // kotona iltapäivällä melonia, kiiviä, mustikkaskonssi sekä kahvia // iltaruuaksi lehtikaalimunakas ja omenaa.

Torstai

Crossfit-treeni 1h + kävelyt treeneihin ja takas.

PicsArt_1441096103372Aamupalaksi sämpylä kinkulla, juustolla ja salaatilla, kipollinen mustikoita, vettä ja kahvia // lounaaksi mustikka-vispipuuroa // ennen treeniä mokkapalasmoothie // treenin jälkeen palkkari + banaani // iltaruuaksi paistettua lohta, quinoaa, päärynää, tomaattia, kurkkua ja salaattia // iltapalaksi vaniljaraakajäätelöä.

Perjantai

Aamupäivällä crossfit-treeni 1,5h ja illalla 3h autossa istumista mökille.

PicsArt_1441095938783Aamupalaksi mustikkaskonssi, mokkapalasmoothie, kipollinen mustikoita ja vettä iso lasillinen // treenin jälkeen palkkari + banaani (ei kuvaa) // lounaaksi riisiä, lohta ja paistettua tomaattia // mökkimatkalla Aino-jäätelö // mökillä Skyrrin sitruuna-juustokakkurahka ja mustikkaskonssi // iltapalaksi turkkilaista jogurttia, omenaa, pähkinöitä ja mustikoita.

Lauantai

Ei treeniä. Vadelmapuskissa pari tuntia!

PicsArt_1441095781370Aamupalaksi pari paahtoleipää päällisillä, jogurttia mustikoilla ja mustaviinimarjoilla + vettä ja kahvia // lounaaksi makaronia ja jauhelihakastiketta // jälkkäriksi pannaria kermavaahdolla ja vadelmilla // iltasella Kokkikartanon kebabhampurilainen // iltapalaksi turkkilaista jogurttia, mustaviinimarjoja ja pähkinöitä. Lisäksi päivän aikana irtareita noin kourallinen.

Sunnuntai

Tabata-treeni mökillä + putkirullausta rumble rollerilla.

PicsArt_1441095579003Aamulla leivät kinkulla ja avocadolla, kiiviä, vettä ja kahvia // lounaaksi maksakastiketta, perunoita ja puolukkahilloa // kotimatkalla Tuplan uusi protskupatukka // iltaruuaksi abc:llä lehtipihvi, salaattia ja lämpimät kasvikset // ennen nukkumaanmenoa protskudrinkki (ei kuvaa)

Mun pitää varmaan laittaa tästä lähtien kello hälyttämään että muistan syödä. Varsinkin viikonloppuisin on niin paljon kaikkea muuta tekemistä, että syöminen unohtuu helposti. Treenata olen kyllä jaksanut paremmin kuin aikoihin, joten siinä mielessä energiaa pitäisi tulla riittävästi. Ehkä mä otan käyttöön kunnon tankkauspäivän esim. lauantaille!

OLYMPUS DIGITAL CAMERASaatiin kotiin maisteltavaksi Pågenin erilaisia leipiä sekä korppuja. Nämä pehmoiset versiot oli tytön suuria suosikkeja, kun taas aikuisille maistui Limpukka ja korput kahvin kanssa. Pågen tukee tänä syksynä erittäin tärkeää asiaa eli lasten koululiikuntaa. Ostetusta pussista lahjoitetaan 2 snt alakoulujen liikuntavälineiden hankintaan! Pågenin lisäksi hankkeessa ovat mukana Suomen Olympiakomitea sekä Suomen Olympiajoukkue. Lue lisää kampanjasta täältä. Mun mielestä varsin tärkeä kampanja vai mitä olette mieltä?

No niin, jotta saadaan riittävästi kaloreita koneeseen niin taidanpa tästä lähteä syömään 😉

Ps. Jos teillä on aivan liikaa mustikoita pakkasessa niin tässä muutama idea käyttää niitä:

 

6 kommenttia

 1. Elina kirjoitti:

  Heippa! Oon nyt alottamassa syksyllä crossfitin ja mietinkin, että tällä salilla on-rampissa on treenit 3krt/vko. Niin riittääkö tuon lisäksi alkuun ihan perus lenkkeilyt koiran kanssa (1h/päivä) vai kaipaakohan sitä jotain lisää?
  Ja mikä on SUN mielestä hyvä treenirytmi on-rampin jälkeen. Onko tuollainen 3 kertaa viikossa riittävä, jotta kehitystä tapahtuu vai kenties 4 tai enemmän? Muuta liikuntaa jatkossa ei tule, kuin koiran kanssa lenkkeily. Toki voin tehdä myös mäkivetoja/porrastreenejä. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Crossfit itsessään kasvattaa kuntoa ja voimaa todella hyvin, joten en kyllä ottaisi lenkkeilyn lisäksi muuta kuin lihashuoltoa. Treeneissähän voi jatkossa käydä oman mielen mukaan niin paljon kuin tahtoo. Mulla ei kroppa kestä yli viittä kertaa viikossa treeniä, joten kannattaa kuunnella omaa kroppaa. Alkuun mieluummin vähemmän kuin aivan liikaa. Katselet sit miten kroppa alkaa tottua crossfittiin ja lisäät treenimääriä, jos siltä tuntuu! Hienon lajin olet valinnut 😉

 2. Hanna H kirjoitti:

  Suurena Tupla-patukan ystävänä pakko kysyä, että onko tossa Tupla-protskupatukassa yhtään alkuperäisen Tuplan makua, vai onko samaa jauhomössöä kuin kaikki muutkin protskupatukat (ainakin mun mielestä ne kaikki maistuu ihan samalle kuivalle jauholle, Questbarit ja kaikki muut). 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Protskupatukka on itseasiassa aika paljonkin oikean Tupla-patukan makua, mutta energiapatukassa ei juuri ollenkaan mun mielestä. Loppuviikosta tulossa video näistä ja arvontaakin tiedossa!!

 3. Mievaan kirjoitti:

  MIKÄ TOI TUPLA ON?? 😀 😀 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Tuplan uusia protskupatukoita ja ite tykkäsin kyllä todella paljon! Loppuviikosta tulossa videoo noista ja arvontaakin on luvassa 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.