Helppoa arkiruokaa: itse tehty kinkkukiusaus
Mä en juuri eineksiä meidän jääkaappiin ostele, koska olen sitä mieltä että pienellä vaivannäöllä saa 100% parempaa ruokaa. Kun suunnittelee ruoanlaiton arjen keskelle niin itse ruoan valmistamiseen ei edes mene kovin kauan. Kinkkukiusausta olen tehnyt kerran aikaisemmin itse ja kun löysin reseptin uudestaan Ulla Svenskin kirjasta (olisko ollut Parempaa Kotiruokaa tjsp..) niin päätin tehdä sitä meille arkiruuaksi. Viimeksi tehtiin sitä viikonlopuksi. Kinkkukiusaus sopii mun mielestä hetkeen kuin hetkeen!
Kinkkukiusaus
- 1,5 kg perunoita
- 1 iso sipuli
- noin 500g palvikinkkua
- 175g juustoraastetta
- mustapippuria ja suolaa
- 4-5 dl ruokakermaa
Pese, kuori ja suikaloi perunat. Silppua sipuli ja pilko palvikinkku pieniksi paloiksi. Voitele uunivuoka ja kaada perunasuikaleet, sipulisilppu ja kinkkupalat vuokaan. Ripottele joukkoon juustoraastetta, mutta säästä sitä hieman pinnallekin. Sekoita ainekset keskenään ja lisää joukkoon reilusti suolaa ja mustapippuria.
Ripottele loput juustoraasteet kiusauksen päälle ja kaada kerma vuokaan. Kypsennä kinkkukiusausta 200-asteisen uunin alatasolla noin 60 minuuttia.
Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty 350g palvikinkkua, mutta minä halusin laittaa vähän enemmän. Jos et niin kinkusta välitä niin voit laittaa alkuperäisen ohjeenkin mukaan!
Alkuun kiitos erinomaisesta blogista! 🙂
Mietin, että onko pakasteesta napattu perunasipulisekoitus jotenkin älyttömän paljon huonompi, kuin varsinaiset einekset? 😀 En jotenkin älyä, mikä siinä pakastesetissä ois niin ”prosessoitua” tai muuten syntistä- kun ei siinä pakkauksessa ole kuin sitä perunaa ja sipulia.
Tietääkseni pakastettu peruna-sipulisekoitus on ihan sitä itseänsä eikä sisällä mitään extraa. Mä vaan tykkään tehdä tuoreista potuista 🙂
Mie teen kinkkukiusauksen AINA valmiista peruna-sipulisekoituksesta ja pizzakuutioista. Kermana käytän aika useasti kolme sipulia-kermaa. Päälle heitän joskus pekonisiivuja.
Kyllähän se hommaa helpottaisi jos käyttäisi pakasteversioita. Mä oon vähän friikki ja tykkään perunoiden kuorimisesti niin käytän niitä 😀 Palvikinkkua taas tykkään käyttää sen takia, että siinä on suurempi lihapitoisuus (86%) kuin esim. pizzakuutioissa (n.50%). Pizzan päälle tosin ostan monesti pizzakuutioita!
Tää on tosi hyvä perus ohje! Kun oli aikaa, niin ehdittiin ihan tuoreista potuista tehdä 🙂 Vähän aikaa meni, että alkoi nättejä perunasuikaleita syntymään, mutta nyt osataan sekin paremmin. Tätä tehdään siis jatkossakin! Kiitos! 🙂
Kiva, että tykkäsitte! Itse tekemällä kinkkukiusauksesta tulee kaikista parasta 🙂
Minäkin teen aina tuoreista perunoista. Pakasteperunoista tulee vetistä etenkin kun ruokaa jää vielä seuraavaankin päivään
Tuoreet perunat vie kinkkukiusauksen ihan uudelle levelille 🙂