Hae
Palasia Arjestani

Rennosti fiiliksissä.

Heipparallaa! Täällä vietetään joulupäivän iltaa varsin rauhallisissa merkeissä. Väsynyt pieni juhlija laitettiin unille jo yhdeksän jälkeen. Taisi olla raasulla vieläkin univelkaa eilisestä 🙂 On se rankkaa tuo juhliminen! Kaiken lisäksi neidillä on menossa joku pre-uhmaikä. Pieneenkin kieltoon tai vastoin käymiseen (ei ylety johonkin) reagoi järkyttävällä huutokohtauksella. Huutaa ja kirkuu oikein perseensä pohjasta. Pukeminen ja vaipanvaihto on myös hänen mielestään maailmanloppuun rinnastettavia tapahtumia. Sylissä tyttö ei halua enää olla kolmea sekuntia pidempään, varsinkaan mun sylissä. Huoh..

Tonttu ja sen muori 🙂 

Tip tap… Pitihän se tuokin päähänsä ahtaa 😀

                                         
                                                 Jouluruualle lähdössä.
Joulu Rinsessa <3

Mä olinkin sit tosi kiltti tänä vuonna! Paketeista paljastui aika lailla kaikki mitä olin toivonutkin. Näin kun ikää on alkanut karttua vähän enemmän niin olen huomannut, että lahjojen määrä vähenee vuosi vuodelta, mutta vastaavasti laatu paranee! Enää ei tule mitään turhaa krääsää vaan juuri sitä mitä on pyytänytkin. Toisaalta, ei tytskällekään mitään turhuuksia tullut, iso kasa vaatteita ja muutama lelu. Niillä pärjätäänkin vähän aikaa! Kaikista leluista vaan lähtee pirun kova ääni. Siinä on vanhempia taas ajateltu 😀

Aamulla keiteltiin huippuhyvät kaffet uudella Moccamasterilla. Masteri olikin meidän ykkös lahjatoive tänä vuonna. Ei vanhassa Braunissakaan mitään vikaa ollut, mut…no, painiihan ne ihan eri sarjoissa!

Kahvin kanssa maistelin ensiimäisen palan tekemääni pähkinä-suklaakakkua! Huh, että olikin hyvää… Alkuperäinen ohje Isyyspakkaus-blogista.Pähkinä-suklaakakku

Ainekset:

 • 125 g manteleita
 • 125 hasselpähkinöitä
 • 200 g tummaa suklaata
 • 250 g margariinia tai voita
 • 4 kananmunanvalkuaista
 • 2 1/2 dl sokeria
 • 4 kananmunankeltuaista
Valmistaminen
 1. Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja voitele leivinpaperi
 2. Jauha mantelit, pähkinät ja suklaa monitoimikoneessa hienojakoiseksi massaksi. Jauha pähkinät ja mantelit melkein jauhoksi, jotta kakku pysyy kasassa. (itse vedin pariin otteeseen läpi koneesta)
 3. Lisää jääkaappikylmä voi monitoimikoneeseen ja hienonna se pähkinäseoksen joukkoon
 4. Vaahdota valkuaiset ja 1/2 dl sokeria kiinteäksi vaahdoksi
 5. Vaahdota keltuaiset ja 2 dl sokeria vaahdoksi
 6. Sekoita kaikki aineet keskenään varovasti nostellen.
 7. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 150 asteessa noin 90 minuuttia. Kokeile tikulla kakun kypsyyttä ennen kuin otat sen uunista.
 8. Jäähdytä kakku hyvin jääkaapissa, ennen kuin irrotat sen pois vuoasta
 9. Koristele halutessasi vaikkapa tomusokerilla.
Tarjoile esim. vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera. Parhaimmillaan pari päivää jääkaapissa oltuaan!


Mä sain toivomani ihonhoitotuotteet sekä kynsienhoitosetin lahjaksi,. Kyllä nyt kelpaa nassuaan laitella 🙂 Oon huomannut taas itsessäni selkeän muutoksen kun paino on alkanut pudota ja kroppa näyttää päivä päivältä paremmalta. Laitan itseäni nyt enemmän ja oon paljon kiinnostuneempi ulkonäöstäni kuin vähän aikaa sitten. Oletteko muut tehneet samanlaisia havaintoja omalla kohdallanne?

Näilläpä sitä kelpaa taas vähän aikaa!
Tämä päivä onkin mennyt vaan ollessa ja nauttiessa yhdessä olosta perheen kanssa. Aamulla kävin tytön kanssa kinkun sulattelulenkillä ja sen jälkeen lähdettiin taas anoppilaan syömään. Ilta on mennyt puuhastellessa kotosalla ja ihastellessa ihania lahjoja. Jostakin syystä joulun aikaan osaan rentoutua paremmin kuin tavallisena viikonloppuna. On vaan ihanaa olla ja nautiskella olotilastaan! Energiaakin on vähän eri tavalla, vaikka en nyt mitenkään kaksin käsin ole ruokaakaan ahtanut naamariin. Suklaata söin tänään jonkin verran anoppilassa ja iltasella isäntä sai suuren inspiraation pizzan tekemiseen. Nautitaan nyt vielä ennen kuin arki ja dieetti koittaa taas!


Pikku äksidentti saatiin aikasiks, kun uunin pohjalle oli valunut jotakin nestettä ja arvatakaa mikä savu täällä oli kun se litku alkoi käryämään uunissa!? Olis ollu savusukeltajille duunia tässä residenssissä..

                         
                                    Puuha-Pirkko vessan peilissä.
Pyykkipinokin siellä… öhöm..

Taidan kohta puoliin alkaa mönkimään peiton alle kera uuden Lars Keplerin. Tänä jouluna toivoin tasan kahta kirjaa ja kummankin sain 🙂 Neljä tähden illallinen- keittokirjaa kelpaa dieetillä lueskella pahimpaan nälkäänsä.


Hihii, ja Kartellin Dune-tarjottimen (tuossa kirjojen alla) ostin ihan itse itselleni. Kovin oon ihastunut noihin kartellin tuotteisiin ja yhtä sun toista on hankinta(haave)listalla. 

Ostin miehelle iPadin joululahkaksi eikä nyt tartte enää taistella koneesta joka ilta. Nyt se ei vaan osaa sammuttaa sitä 😀 Taidan tekniikan ihmelapsena rientää apuun… (*En osannut tehdä sille mitään*)

Mitäs te saitte lahjaksi? Tuliko tarpeellista vai vähän tarpeetontakin?


En ymmärrä miks tää blogger taas vääntää mun teksit noin pienelle, vaikka muokatessa ne on ihan normaalikokoisella fontilla…. aaaaargh.

5 kommenttia

 1. Ellu kirjoitti:

  Meidän tyttö sai joululahjaksi tuon saman lelun, missä 40 erilaista rallatusta yms. Hermot menee jo nyt, kun likka soittaa lelua taukoamatta. 😀

 2. Jonna1983 kirjoitti:

  Hahaa, meillä sama tilanne 😀 noita soivia ja mölyäviä leluja on nyt kolme joten vuoronperään jokaista huudatetaan…

 3. Hanna kirjoitti:

  Paras juttu joulussa oli ehkä ne rakkaat taas kerran 🙂 Tietysti ei se Hilfigerin rannekellokaan huono ollut, uudet Mariskoolit tai Hugo Bossin uusi tuoksu <3Ihana oli nähdä myös pikku miehen ihmetystä ja ihanat lahjat, ”kännykkä”, rumpu ja mummin tekemä lämmin villapuku. Pitääkin laittaa kuvia niistä mun blogiin, oli ne sen verran hienoja :)Hyviä lahjoja olit sinäkin saanu, ihan parhautta kun saa sellaista mitä toivoo. Mukavaa Joulunjatkoa!

 4. Jonna1983 kirjoitti:

  Kyllä ne on tosiaan kaikki rakkaat ihmiset jotka sen joulun tekee. Ilman heitä joulukin olis vaan päivä muiden joukossa…Meidän mimmi sai myös sellaisen leikkikännykän josta lähtee ääniä jos jonkinlaisia!

 5. EtsiResepti kirjoitti:

  Blogissasi on monta hyvää reseptiä! Oletko kuullut reseptisivustosta Etsiresepti.fi? Jos olet kiinnostunut saamaan enemmän liikennettä omaan blogiisi tai muuten vain haluat löytää hyviä reseptejä, suosittelen että lähdet ilmaiseksi mukaan Etsiresepti.fi hakemistoon: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeenKonsepti on jo olemassa monissa Euroopan maissa, ja meidän kauttamme blogit saavat viikottain jopa tuhansia vierailijoita.Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!Ystävällisin terveisin,Etsireseptihttp://www.etsiresepti.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.