Hae
Palasia Arjestani

Jänikset syö salaattia

Huomasin eilen, että puhelin on taas puolillaan erilaisia ruokakuvia ja postausta mun ruokailuista on taas toivottu kovasti niin täältäpä pesee! Kuvailen aika usein mun aterioita kännykällä ja sieltä on tosi helppo tsekkailla et mitäs on viime aikoina uponnut kurkusta alas. Tässä sekalainen setti aamu- ja välipaloja, lounaita ja illallisia, herkkuja sekä leipomuksia. Kaikki suloisesti sekaisin 🙂

Töissä teetä ja banaani-suklaabrownieta // suklaapäällysteisiä taateleita // viljattomia tortilloja //banskulettuja mökillä

Töissä teetä ja banaani-suklaabrownieta // täytetty suklaataateli herkkupalana // viljattomia tortilloja //banskulettuja mökillä

Oon kovin innostunut nyt tekemään sokerittomia ja paleohenkisiä ruokia ja leivonnaisia. Omassa olossanikin olen valkoisen sokerin ja viljojen vähentämisen huimannut: ei turvota, vatsa pysyy kunnossa ja painokin on tippunut snadisti! Kaiken kaikkiaan hyvä ja energinen fiilis 🙂

Miehen tekemää kreikkalaista makaronilaatikkoa // protskupatukoita maisteltavaksi // riisikakkua ja itsetehtyä kasvislevitettä // puolukkasmoothie

Miehen tekemää kreikkalaista makaronilaatikkoa // protskupatukoita maisteltavaksi // riisikakkua ja itsetehtyä kasvislevitettä // puolukkasmoothie

Mieskin yllättää silloin tällöin tekemällä jotain spesiaalia ruokaa. Yleensä viikonloppuisin. Tänään aikoo kuulemma tehdä porkkanakakkua! Mulla oli pitkään sellainen jakso, että tein paljon smoothieita. Sitten tuli mitta täyteen ja nyt en ole hetkeen tehnyt niitä ollenkaan, paitsi iltavuoropäivinä palauttavaksi juomaksi. Ehkäpä niidenkin aika tulee taas joskus!

Riisipuuroa mantelimaitoon tehtynä // välipalana CocoVin raakasnack // Balilaista suklaaraakakakkua // Sunnuntain gluteenittomia kaura-porkkanasämpylöitä höysteenä kera teen

Riisipuuroa mantelimaitoon tehtynä // välipalana CocoVin raakasnack // Balilaista suklaaraakakakkua // Sunnuntain gluteenittomia kaura-porkkanasämpylöitä höysteenä kera teen

Kannattaa kokeilla tehdä riisipuuria mantelimaitoon tai kookosmaitoon, aivan huikeen herkullisia! Ei sillä, että normimaidossakaan mitään vikaa olis, mutta on aina kiva kokeilla uusia makumaailmoja 🙂 Mä tykkään napostella noita raakapatukoita välipaloina. Tuonkin taisin ahmaista bussimatkalla siirtyessäni paikasta a paikkaan b. Ei muuten ole sellaista reissua etteikö mulla olis jotain evästä mukana 😀

Banaani-chiavanukasta iltapalaksi // töissä Skyrriä ja mandariinia // näköjään taas banaani-suklaabrownieta :D // omppupomppua

Banaani-chiavanukasta iltapalaksi // töissä Skyrriä ja mandariinia // näköjään taas banaani-suklaabrownieta 😀 // omppupomppua

Rahkoja syön nykyään aika vähän, mutta silloin tällöin ostan jonkun hyvän makuisen Skyrrin. Chiavanukkaat on mun mielestä tosi hyvä vaihtoehto ilta- tai välipaloiksi ja niistähän saa varioitua vaikka minkälaisia settejä! Ei muuta kuin kokeilemaan 🙂 Hedelmiä oon nykyään aika kova syömään. Omenoita uppoaa päivittäin aika monta…

Mökillä välipalaa // Gluteenitonta sämpylää kinkulla ja avocadolla // duunissa bataattia ja jauhelijaa // välipalaksi tuorepuuroa

Mökillä välipalaa // Gluteenitonta sämpylää kinkulla ja avocadolla // duunissa bataattia ja jauhelihaa // välipalaksi tuorepuuroa

Tuorepuuro on erittäin hyvä vaihtoehto välipalaksi. Paljon hyviä rasvoja pähkinöistä ja siemenistä ja vitamiineja marjoista. Hiilarin lähteenä käytän tuorepuurossa banaania ja tattarisuurimoita 🙂

Aamupalaksi munakasta, banskua ja vihanneksia // välipalana smoothie ja yllättäen omenaa // aamupalaleipäset // riisikakkuja kinkulla ja avocadolla <3

Aamupalaksi munakasta, banskua ja vihanneksia // välipalana smoothie ja yllättäen omenaa // aamupalaleipäset // riisikakkuja kinkulla ja avocadolla <3

Tässä mun tän hetken suosikkivälipalat. Munakkaita oon tehnyt viime aikoina vähemmän mut sain luettavaksi Vera Jordanovan uuden kirjan ja siinä on monta hyvää munakasresptiä. Ehkäpä niiden avulla innostun taas munakkaistakin!

Välipalana turkkilaista juggaa, omenaa ja pähkinöitä // riisikakkua kera maapähkinävoin // bataattia, jauhelihaa ja vihanneksia // miehen tekemää tulista kanaa ja riisiä

Välipalana turkkilaista juggaa, omenaa ja pähkinöitä // riisikakkua kera maapähkinävoin // bataattia, jauhelihaa ja vihanneksia // miehen tekemää tulista kanaa ja riisiä

Nämä kuvaa aika hyvin mun ruokavalion runkoa arkena. Mun vatsa kestää todella hyvin punaista lihaa mutta syön sitä kausittain. Välillä paljon ja välillä en ollenkaan. Pähkinöitä mä rakastan yli kaiken ja sen rakkauden olen opettanut myös mun tytölle. Hän haluaakin aina aamupalalla syödä pähkinöitä ja söisi kaikilla muillakin aterioilla jos vaan annettais 🙂

Kanaa, riisiä ja pakastevihanneksia // aamupalaleipäset // perunaa, lihapullia ja vihanneksia // makaronilaatikkoa <3

Kanaa, riisiä ja pakastevihanneksia // aamupalaleipäset // perunaa, lihapullia ja vihanneksia // makaronilaatikkoa <3

Enpä tiedä helpompaa arkiruokaa kuin kana ja riisi tai peruna/bataatti ja omatekoiset lihapullat! Näiden kaveriksi kun duunaa itse hyvän kastikkeen esim. kermaviilistä niin ei varmasti ole kuivaa. Kylkeen vihanneksia ja terveellinen ja täyttävä ateria on valmis 🙂

Runsas kanasalaatti töissä // teetä ja omppua // lämpimiä voileipiä iltapalaksi // aamupalaa ennen aamutreeniä: gluteenittomia sämpylöitä, mandariinia ja turkkilaista juggaa kera mustikoiden

Runsas kanasalaatti töissä // teetä ja omppua // lämpimiä voileipiä iltapalaksi // aamupalaa ennen aamutreeniä: gluteenittomia sämpylöitä, mandariinia ja turkkilaista juggaa kera mustikoiden

Lounaalla tykkään syödä usein runsaan salaatin. Tungen siihen kaikkea mahdollista jääkaapin ja ruokakomeron sisällöstä! Kahvin tilalla olen juonut paljon teetä ja selkeästi vatsa tykkää enemmän teetä kuin kahvista 🙂 Olen silloin tällöin tehnyt meille paremman puutteessa lämpimiä voileipiä uunissa tai mikrossa. Hyvää leipää, tähteeksi jäänyttä jauhelihakastiketta ja juustoraastetta, nams!

Täytettyjä kesäkurpitsoita // aamupalana leipäset höysteillä ja omppua // bataattia ja makkaraa // hedelmiä välipalana

Täytettyjä kesäkurpitsoita // aamupalana leipäset höysteillä ja omppua // bataattia ja makkaraa // hedelmiä välipalana

Kesäkurpitsat, mun favorite forever. Täytettyinä tai lasagnena parasta! Välillä olen tehnyt myös uunissa bataattia ja makkaraa, kivaa vaihtelua sekin mut en kyllä kovin usein makkaraa söis. Aika raskasta tavaraa, mut välillä niiiiiiiin hyvää. Pyrin aina valitsemaan kaikista lihaisimmat ja vähiten lisäaineita sisältävät tuotteet. Sunnuntain gluteenittomat sämpylät on erittäin pop. Välillä leivon sämpylät itse mut jostain syystä ne itseleivotut häviää aina parempiin suihin saman tien….

20140927_204614

20141011_185831

Mies ostaa usein viikonloppuna jonkun purkin Beniä ja Jerryä ja olen kyllä itsekin niistä aina lusikallisen tai pari maistanut. Satishfy my bowl ja strawberry cheesecake oli hyviä mut toi frozen yougurt mallinen mansikkakreikkalaishässäkkä oli aika mitättömän makuista 🙁 Ootteko te kovia Ben and Jerry’s faneja?

Mulla on ruokapuoli omasta mielestäni aika hyvin hanskassa, mut vihannesten syöntiä pitäisi lisätä vielä runsaasti. Myönnettäköön,  että oon aika laiska niiden kanssa. Aika usein lautaselta löytyy ne perus kurkut, paprikat ja tomaatit mut siinäpä se sit onkin. Onko teillä hyviä vinkkejä miten vihanneksia sais lisättyä melko vaivattomasti ruokavalioon? Enemmän kasviskeittoja? Pakastevihannekset? Vinkkejä otetaan ilolla ja riemulla vastaan!

11 kommenttia

 1. MHT kirjoitti:

  En ole ikinä kommentoinut, mutta voi apua kun on herkullisia ruokia ja välipaloja 🙂 Kiitos ja nam!

 2. Moona kirjoitti:

  Moikka!

  Itse ainakin pyrin ostamaan paljon sesongin vihanneksia ja juureksia, silloin niitä on kaupassa paljon, ja ne on vielä halvimpia. Porkkana on aina halpaa (ja hyvää), kesäkurpitsa toimii hyvin raakanakin salaatissa. Kaali on myös halpaa ja helppoa, jos vaan vatsa kestää. Kukkakaali, parsakaali, ruusukaali ovat ihania höyrystettynä. Kuten sanoit, kasvissosekeitot ovat hyvä vaihtoehto, mutta itseäni ainakin helpottaa kasvisten kanssa perus lautasmalli: aluksi ainakin puoli lautasellista salaattia, vihanneksia ym ja sitten lämmin ruoka toiselle puolikkaalle. Näin lautasella on aina paljon luonnon antimia 😀 Eikä kaikkea tarvitse tietysti syödä raakana. Sitten jos vielä jaksaa panostaa, ja muistaa ottaa lautaselle vähintään kolmea eri väristä kasvista/vihannesta/hedelmää, perfect!

  Sitä kun tutkii kaupan he-vi-osastoa tarkasti, voi löytää vaikka mitä uusia tuttavuuksia – ja kannattaa kokeilla myös itselle tuntemattomia juttuja, voi yllättyä positiivisesti! Näillä vinkeillä mun ainakin on helppo täyttää lautanen vihanneksilla 🙂

  Kiitos Jonna kivasta blogista, kaikkea hyvää syksyyn!

  • Jonna kirjoitti:

   Mä latasinkin just puhelimelle satokausikalenterin, siitä on varmasti apua 🙂 Täytyykin taas lähteä tutkimaan vihannesosastoja ja yrittää aina ostaa jotain mitä en normaalisti ostaisi….

 3. Gunagolu kirjoitti:

  Mä usein palastelen esimerkiksi porkkanaa, kukkakaalia, paprikaa tai kurkkua lautaselle tikuiksi ja napostelen sellaisenaan. Helposti varsinkin iltaisin tekee vaan mieli napostella jotain joten ne menee siihen tarpeeseen hyvin 🙂 Ja huomaamatta saa muutaman sata grammaa lisää vihanneksia upotettua omaan ruokavalioon.

  • Jonna kirjoitti:

   Ääh, mä olen tyystin unohtanut koko vihannestikut ja dipin! Kiitti muistutuksesta 🙂

 4. armi kirjoitti:

  oi nam! herkullisen näkösiä 🙂
  mä suosittelen piilottelemaan kaikkialle vihanneksia ja marjoja: puuroa jo keittäessä sekaan raastettua omenaa, muussattu bansku, mustikoita/muita marjoja desi … tulee muuten hyvää ! 🙂
  samoin eri kastikkeisiin hemapaa sekaan! kanakastikkeeseen paprikaa, erilaisia sipuleita…
  kasvissosekeitot on myös tosi hyviä! tai esim. perunasoseessa puolet korvataan vaikka porkkanalla – saa määrällisestikin syödä enemmän, jes 😉
  dipatut kasvikset on myös hyviä karkkien sijaan – tai miltä kuulostais herkulliset ruissipsit/nachot tuorejuustolla/rahkalla ja tomaattisiipaleella? myös lämpimiin voikkareihin kunnon tomaattisiivu sekä paprikaa juuston alle 🙂 punasipuli on kans ihan mahtia!
  makrulooraa/lasagnea tehtäessä kannattaa laittaa sekaan pakastevihanneksia. ruokaa voi syödä enemmän sen raaka-aineiden ollessa kevyempiä ja kasvispitoisuus lisääntyy.
  entä gratiinit? me joskus heitetään kokonainen kukkakaali (pieni kylläkin) uuniin ja juustoa reippaasti päälle, on hyvää! 🙂
  hernekeitto, kaalipata jne on myös ihan huippuja helppoutensa, edullisuitensa ja kasvispitoisuudensa ansiosta 🙂
  tonnikalasalaatti on kans hyvä, halpa ja nopea: makaronia, omenoita, hemapaa, tonnikalaa ja vähän jotain kermaa antamaan koostumusta.
  jugun kanssa toimii myös omatekemä marjasurvos 🙂
  toivottavasti vinkeistä oli apua! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   No nam mitä vinkkejä tuli! Täytyypä alkaa piilotella enemmän vihanneksia ihan normiruokiin. Ja kukkakaaligratiini on taivaallisen hyvää, anoppi sitä tekee aika usein mut ite en oo tehnyt kertaakaan.

 5. Aada kirjoitti:

  Mulla on vähän sama vika noiden kasvisten kanssa.. Perus tomaatti-kurkku-paprikaa menee jokaisella aterialla mutta siinäpä se. Vähän oon skarpannut siinä että jos teen jotain keittoa niin laitan sinne ”oikeaa” porkkanaa ja lanttua enkä pakastevihanneksia. Kokeilin myös laittaa porkkanaa perunamuusiin ja sekin toimi hyvin. Meillä syödään lihaa melkein päivittäin ja oonkin pohtinut että pitäisi tehdä kasvisruokaa vähintään kerran viikossa.. En oo vaan vielä keksinyt mikä olisi sellaista kasvisruokaa mitä mieskin suostuisi syömään..

  En ole ikinä maistanut mitään Ben & Jerry’s-jäätelöä.. pitäisi varmaan joskus kokeilla. Kaupassa ollaan niitä joskus katseltu mutta kohtuu suolainen hinta on saanut jättämään ne toistaiseksi ostamatta.

  • Jonna kirjoitti:

   Porkkana-kukkakaali muussi on todella hyvää ja sopii keveytensä vuoksi hyvin itselläni myös lounaalle jolloin en halua kauheeta hiilaripommia syödä. Kyllä tässä pitäs alkaa panostamaan enemmän vihanneksiin ja aattelinkin lähipäivinä tehdä kasvislasagnea 🙂

   B&J on sikahyvää, mut todella tyyristä. Toisaalta, ei niitä kovin usein tule ostetuakaan 😉

 6. Nimetön kirjoitti:

  B&J suklaabrowniehässäkkä on ehkä maailman parasta jäätelöä! vaikka en tasan mistään muusta suklaajätskistä tykkää 🙂

  meillä kans perus kurkku&tomaatti eksyy lautaselle, mutta sen lisäksi joka kerta ostoskorissa on myös porkkaanaa ja kukkakaalia. Bataatti on yksi ehdoton suosikki, parsakaali käytetään myös paljon. Nyt olen pyrkinyt lisäämään myös paprikaa vaihtelun vuoksi. 🙂 viime viikolla tein pitkästä aikaa kasvissosekeittoa lounaaksi, raejuustoa päälle ja voi vitsit kun oli hyvää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *