Hae
Palasia Arjestani

Kaikkea piirakasta dieetin kuntokuviin.

Hih, mulla on kyljess√§ elohiiri! Aika metkan tuntuinen kun sinkoilee tuolla nahkan alla ees taas ūüėÄ Mun pit√§is nyt oikeasti olli venyttelem√§ss√§ ja putkirullailemassa tuossa lattialla mun kirist√§v√§√§ pebaa ja oikuttelevaa alaselk√§√§, mut en ole. Istun t√§ss√§ sohvalla ja mietin miten saisin jotenkin j√§rkev√§sti laitettua dieetin seurantakuvat. Sillai kivasti vierekk√§in kolme kuvaa. N√§ink√∂h√§n onnistuu? Kohta kokeillaan… Ja hei, uusia lukijoita on tullut PALJON! Kiitos ihanaiset kun olette tulleet seurakseni polttamaan l√§ski√§ ja rakentamaan dream bodya ūüôā Saa kommentoida, ehdottaa postausideoita ja kertoa itsest√§√§n!

T√§n aamun maha ūüôā
Ostetaan peba!!!

Eilen illalla kurkku oli v√§h√§n kipe√§, mut t√§n√§ aamuna ei tuntunut mit√§√§n. Ei pienint√§k√§√§n oiretta flunssasta. Ehk√§ m√§ pelastuin kuitenkin silt√§? Aamulla raahasin tuon meid√§n j√§lkikasvun mellastamaan vauvauintiin. Se on aika metka tapaus, kun r√§iskytt√§√§ ja polskuttaa vett√§ mink√§ kerkee ja kiljuu ja nauraa samalla eritt√§in kimakalla √§√§nell√§. Tuntuu, ett√§ joskus jotkut vanhemmat katsovat tuon mellastamista v√§h√§n pahastikin, mut ihan sama. Vauva saa olla vauva. Jos joku ei tykk√§√§ niin sopii vaihtaa ryhm√§. Ja kyll√§h√§n 10kk ik√§inen vauva k√§ytt√§ytyy v√§h√§n eri tavalla kuin 3kk ik√§inen, joka ei osaa viel√§ juuri muuta kuin m√∂ll√∂tt√§√§. Rauhan hetki koittaa muille parin kuukauden p√§√§st√§, kun me siirryt√§√§n 1-vuotiaiden ryhm√§√§n. Hui! Miettik√§√§, vastahan toi syntyi ja vajaan parin kuukauden p√§√§st√§ tytt√∂ on jo vuoden ik√§inen. Nyyh. Ja kohta se l√§htee p√§iv√§kotiin ja sit jo muuttaakin pois kotoa ūüôĀ En tahdo!!!

Mit√§√§n urheiluaktiviteetteja en aio t√§n√§√§n harrastaa. Ihan vaan varmuuden vuoksi. Ulkona k√§ytiin pikainen lenkki, kun sain vihdoin ja viimein laitettua verokortin kirjekuoreen ja tilitoimiston osoitteenkin raapustettua siihen. Kyll√§ tuonkin suunnattoman urakan tekemiseen meni kaksi viikkoa. Vaati n√§emm√§ erityisen hyv√§n suunnittelun ūüėÄ

No niitä dieetin seurantakuvia.

  
17.11 75,8kg
20.1 69,1kg
                                                                 
16.12 72,5kg
   
Selkää 75,8kg
           
Selkää 72,5kg
Selkää 69,1kg
                    
                       oikea sivu 72,5kg
69,1kg
75,8kg
69,1
                                                            
    72,5kg

 No joo, noista kuvista. Onhan sieltä jotain lähtenyt, mut ei se muutos vielä niiiiiin kauhean suuri ole. Matka on vielä niin kovin pitkä muttei toivottavasti kivinen. Ja höh, mun olkapäät häviää aina jonnekin vaikka kyllä ne siellä ihan oikeesti on. Ononononon! Tuo vatsa se vasta ongelma onkin. Ei se meinaa pienentyä millään. Ylhäältä näkyy jo palat, mutta kyllä pöntöllä istuessa saa sylistä kerätä melkoista reppua. Jaloissa ehkä taas hivenen vähemmän sellua kuin ennen ja lohkotkin alkaa reisistä pikkusen jo piirtyä. Mut mitäpä mä tässä jorisen. Mitä mieltä te ootte???

Kuvista kukkaruukkuun eli piirakkaohjeeseen. Pari viikkoa sitten kehuin tehneeni ukolle v√§h√§hiilarista piirakkaa, joka h√§visi samoin tein parempiin suihin. T√§ss√§p√§ teille resepti huippuhyv√§√§n piirakkaan, jonka alkuper√§inen resepti on kirjasta ”Karppaus. Opas & keittokirja”. Jostakin syyst√§ m√§ rakastan noita karppireseptej√§ vaikken mik√§√§n karppaaja olekaan ūüôā
Tacopiiras
Piiraspohja:
4 munaa
1 dl kermaa
2 rkl voita
Täyte:
400g jauhelihaa
1 murskattu valkosipulin kynsi
voita paistamiseen
1 rkl tomaattisosetta
2 rkl tacomaustetta, jossa ei ole glutamaattia
1/2 dl vettä
puolitettuja kirsikkatomaatteja
sipulirenkaita
2 dl juustoraastetta
1 dl kermaa
1/2 dl creme fraichea
Valmistus liedellä ja uunissa 225 asteessa.
Sulata voi piirakkavuoassa uunissa. Vatkaa munat ja kerma sekaisin ja kippaa piirakkavuokaan. Paista pohja uunissa kullanruskeaksi. Anna jäähtyä.
Lisää valkosipuli ja mausteet jauhelihaan ja paista voissa (en käyttänyt voita). Lisää vettä ja anna kiehua, kunnes vesi on haihtunut. Sekoita juustoraaste kermaan ja creme fraicheen. Lisää jauhelihaseos piirakkapohjaan. Lisää halkaistut tomaatit ja sipulirenkaat piirakan päälle. Kaada juustoseos päällimäiseksi ja paista uunissa 10-15 minuuttia niin, että piirakka saa kauniin värin.
Tarjoile vaikkapa salaatin ja itsetehdyn guacamolen kanssa.
√Ą√§h, mulla on ollut t√§ll√§ viikolla hirveesti kaikkia mielitekoja eik√§ ton kirjan selailu auttanut asiaa nyt yht√§√§n! Miehen avaama suklaarasiakin huutelee mun nime√§ hyvinkin kuuluvalla √§√§nell√§ tossa vieress√§ ūüôĀ N√§ist√§ ”oireista” voimme p√§√§tell√§ ett√§ on aika sy√∂d√§! Oikeata ja dieetin mukaista ruokaa tosin. Moi moi suklaat…

22 kommenttia

 1. Iiris kirjoitti:

  Mahtavat kehityskuvat, s√§√§ sulat, kyll√§ sen huomaa, sin√§ oot sokaistunu! ūüôā Tsemua!

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Hih, sulan ūüėÄ joo, jotenkin m√§ en noista kuvista juuri eroa huomaa. Salilla n√§ytt√§√§ aina paljon paremmalta. Ihan kun olis lihastakin jossain mut noista m√§ n√§√§n vaan tasaisen p√∂tk√∂n ūüôĀ kyll√§ se p√§iv√§ tulee ett√§ huomaan itsekin muutoksen! Sit√§ vaan haluaisi olla paremmassa kunnossa ja paljon lihaksikkaampi kuin mit√§ on. T√§ytyy vaan hokea itselleen ”malttia, malttia…” ūüôā

 2. Joan kirjoitti:

  Juu kyll√§h√§n noista kuvista huomaa ett√§ tasasesti sulat koko kropasta! Varsinkin huomaa ett√§ keskivartalosta ja reisist√§ on l√§htenyt ūüôā ”Ei sit√§ oo tehty p√§iv√§ss√§, niin ei se l√§hdek√§√§n p√§iv√§ss√§” sano joku ūüėČ Ohan toi nyt suuri muutos kahdessa kuussa! Anna menn√§ vaan samaa tahtia ūüôā

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Jaloista mulla alkaa aina l√§htee ekana ja sit tasaisesti muualta. Vatsassa on kyll√§ viel√§ hiton paljon duunia mut kyll√§ sekin sielt√§ sentti kerrallaan pienenee ūüôā Jatketaan samaan malliin ūüėČ

 3. Kerttu Koitila kirjoitti:

  TODELLAKIN, niin silmissä timmistyt!! <3 otko aatellu, kuin kiristelet?

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Ai kuin kauan? Mulla on tietty kilolukema mielessä mihin tähtään mut katsotaan nyt ;)Oot sie kyllä ihana kun aina jaksat kannustaa <3

 4. Kerttu Koitila kirjoitti:

  <3 Ite oot IHQU! ūüôā Niin, mie aattelin just et onko joku tieety mielikuva kireudest√§ esim. mihi nyt v√§lidietiss√§ pyrit. Millasilla kaloreilla nyt meet, ootko muuttanu?

  • Jonna1983 kirjoitti:

   M√§ luulen ett√§ viel√§ jonkun 6-8kg pudotaan. Katsotaan miten kroppa alkaa kiristy√§ ja miten se muuttuu ūüôā kalorit on pysyny nyt tosi pitk√§√§n samoissa, olisko jotain 1800kcal? Ihmeen hyvin kroppa toimii edelleen ilman mit√§√§n muutoksia mut parempi niin!

 5. Anonymous kirjoitti:

  Tasaisesti on sulla l√§htenyt ja kilojahan jo isosti! T√§√§ on tosi motivoiva blogi, kun mulla on 2 kk:n ik√§inen tytt√∂ ja ”fitiksi juhannukseksi” -projekti menossa. Diettaaminen on alkanut varovaisesti kun t√§ysimetys viel√§ meneill√§√§n, mutta salilla vedet√§√§n nyt senkin edest√§. Tosi hitaasti l√§htee, mutta n√§ill√§ menn√§√§n :)Paljon tsemppi√§ sulle!Nelli

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Kiva kuulla, ett√§ pystyn motivoivat sinua omassa projektissasi! M√§ yritin alkaa pudottelemaan painoa kun meid√§n tytt√∂ oli vajaa 4kk ik√§inen, mut maito tahtoi loppu jo viikon dieettiin j√§lkeen vaikka kaloreita oli kuinka paljon. Pikkuisessa eriss√§ sain aina jonkun kilon verran pois. 14kg l√§hti melkein itsest√§√§n mutta seitsem√§n onnen kiloa j√§i ja nyt niist√§ on en√§√§ kaksi j√§ljell√§!Sun vauva on tosiaan niin pieni viel√§ ett√§ kannattaa tosi hiljakseen pudotella ja parin kuukauden p√§√§st√§ vasta kirist√§√§ tahtia. Toimillaan kilot sulaa kuin itsest√§√§n ja ehk√§ s√§ kuulut niihin ūüėČ nyt kannattaa tosiaan jumpata salilla ihan tosissaan koska nyt sit√§ kehityst√§ tulee!

 6. Adelheid kirjoitti:

  Kyll√§ huomaa muutoksen. Keskivartalo on pienentynyt paljon. Eih√§n tossa v√§liss√§k√§√§n ole kuin pari kuukautta! Huikee muutos. Pit√§√§ vaan itsekin jaksaa. Juuri nyt on vaan sellainen ’kaikki mulle heti nyt’ fiilis. Ei todellakaan l√§mmitt√§nyt aamulla ollut vaa’an lukema. Mutta ei voi mink√§√§n. T√§ytyy uskoa ett√§ saa muutamassa kuukaudessa samanlaisia tuloksia!

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Hahaa, m√§ oon kans tosi malttamaton! Ihanaa ett√§ te n√§ette muutoksen kun ite sit√§ ei tahdo oikein n√§hd√§. Vertaan koko ajan t√§m√§n hetkist√§ kroppaa siihen mit√§ olin silloin parhaassa kunnossa ja kaukanahan siit√§ viel√§ ollaan ūüôĀ pit√§√§ vaan jaksaa tehd√§ t√∂it√§ ja uskoa ett√§ joku p√§iv√§ ollaan taas huippukunnossa!Joku p√§iv√§ me molemmat huomataan et vau, v√§h√§n m√§ oon HOT!! Vaakahan ei mit√§√§n absoluuttista totuutta kerro, mut peili kertoo ūüôā musta ainakin tuntuu ett√§ kroppa kiristyy hyvin vaikka vaaka sanoo toista joten peili on se ykk√∂smittari ūüôā

 7. Jonna kirjoitti:

  Loistavaa edistyst√§ Jonna!M√§ tein eilen tacopiirasta (varmaan ’leivoin’ toista kertaa el√§m√§ss√§ni) ja seh√§n oli niin simppeli, ett√§ voi tehd√§ toistekin. Kiitos vinkist√§!

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Kiitos Jonna! Piirakka on tosiaan helppo ja nopea tehd√§ ja se on niiiiiiiin hyv√§√§! Ite en vaan t√§ll√§ kertaa p√§√§ssyt maistamaan mut joku p√§iv√§ viel√§ maistan ūüėČ

 8. kohtipienempaaa kirjoitti:

  On kyll√§ selv√§√§ muutosta tapahtunu :)Ja tarttee kyll√§ testata toi piirakka joskus, kuulostaa hyv√§lt√§. Kiitti vinkist√§ munki puolesta, lis√§√§ vaan tuommosia ūüôā

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Hih, pakkohan se varmaan on sit itsekin uskoa ett√§ jotain on tapahtunut ;)Testaa ihmeess√§! Ja tolla pohjallahan voi tehd√§ ihan mink√§laisia piirakoita vaan. T√§ytyy testailla is√§nn√§ll√§ uusia reseptej√§ tosta samasta kirjasta ja pist√§√§ sit jakoon ūüôā

 9. NiiNii kirjoitti:

  Hienoa edistyst√§ havaittavissa! :)Oon muute tehny tota piirakkaa kans joskus, hyv√§√§!Bongasin Annan blogista, ett√§ oot alunperin Kuopiosta! Kuin my√∂s! Reilu vuosi oltu nyt t√§√§ll√§ ”etel√§ss√§” ūüôā

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Kiitos :)Joo Kuopiosta olen. Siell√§ aika lailla koko ik√§ni asuin ennen kuin muutettiin helsinkiin ūüôā miss√§ p√§in s√§ asuit? Me pidettiin majaa Rypysuolla. Oli kyll√§ hyv√§ paikka asua ūüôā

 10. NiiNii kirjoitti:

  M√§ laitan sulle S√§hk√∂postia.. Passaako? ūüôā

 11. Emmi kirjoitti:

  Moi! Todella motivoiva blogi ūüôā J√§√§tiin pidemm√§ksi aikaa selaamaan. Kiva, ett√§ olet k√§ynyt my√∂s meill√§ lukemassa ūüėČ http://emmijaterhi.blogspot.fi/

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Moikka ja kiitos ;)Teid√§n blogia tulee kyll√§ seurailtua! Aina k√§yn lukemassa kun n√§√§n ett√§ uusi postaus on tullut ūüôā

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *