Hae
Palasia Arjestani

Kaikkea piirakasta dieetin kuntokuviin.

Hih, mulla on kyljessĂ€ elohiiri! Aika metkan tuntuinen kun sinkoilee tuolla nahkan alla ees taas 😀 Mun pitĂ€is nyt oikeasti olli venyttelemĂ€ssĂ€ ja putkirullailemassa tuossa lattialla mun kiristĂ€vÀÀ pebaa ja oikuttelevaa alaselkÀÀ, mut en ole. Istun tĂ€ssĂ€ sohvalla ja mietin miten saisin jotenkin jĂ€rkevĂ€sti laitettua dieetin seurantakuvat. Sillai kivasti vierekkĂ€in kolme kuvaa. NĂ€inköhĂ€n onnistuu? Kohta kokeillaan… Ja hei, uusia lukijoita on tullut PALJON! Kiitos ihanaiset kun olette tulleet seurakseni polttamaan lĂ€skiĂ€ ja rakentamaan dream bodya 🙂 Saa kommentoida, ehdottaa postausideoita ja kertoa itsestÀÀn!

TĂ€n aamun maha 🙂
Ostetaan peba!!!

Eilen illalla kurkku oli vĂ€hĂ€n kipeĂ€, mut tĂ€nĂ€ aamuna ei tuntunut mitÀÀn. Ei pienintĂ€kÀÀn oiretta flunssasta. EhkĂ€ mĂ€ pelastuin kuitenkin siltĂ€? Aamulla raahasin tuon meidĂ€n jĂ€lkikasvun mellastamaan vauvauintiin. Se on aika metka tapaus, kun rĂ€iskyttÀÀ ja polskuttaa vettĂ€ minkĂ€ kerkee ja kiljuu ja nauraa samalla erittĂ€in kimakalla ÀÀnellĂ€. Tuntuu, ettĂ€ joskus jotkut vanhemmat katsovat tuon mellastamista vĂ€hĂ€n pahastikin, mut ihan sama. Vauva saa olla vauva. Jos joku ei tykkÀÀ niin sopii vaihtaa ryhmĂ€. Ja kyllĂ€hĂ€n 10kk ikĂ€inen vauva kĂ€yttĂ€ytyy vĂ€hĂ€n eri tavalla kuin 3kk ikĂ€inen, joka ei osaa vielĂ€ juuri muuta kuin möllöttÀÀ. Rauhan hetki koittaa muille parin kuukauden pÀÀstĂ€, kun me siirrytÀÀn 1-vuotiaiden ryhmÀÀn. Hui! MiettikÀÀ, vastahan toi syntyi ja vajaan parin kuukauden pÀÀstĂ€ tyttö on jo vuoden ikĂ€inen. Nyyh. Ja kohta se lĂ€htee pĂ€ivĂ€kotiin ja sit jo muuttaakin pois kotoa 🙁 En tahdo!!!

MitÀÀn urheiluaktiviteetteja en aio tĂ€nÀÀn harrastaa. Ihan vaan varmuuden vuoksi. Ulkona kĂ€ytiin pikainen lenkki, kun sain vihdoin ja viimein laitettua verokortin kirjekuoreen ja tilitoimiston osoitteenkin raapustettua siihen. KyllĂ€ tuonkin suunnattoman urakan tekemiseen meni kaksi viikkoa. Vaati nĂ€emmĂ€ erityisen hyvĂ€n suunnittelun 😀

No niitÀ dieetin seurantakuvia.

  
17.11 75,8kg
20.1 69,1kg
                                                                 
16.12 72,5kg
   
SelkÀÀ 75,8kg
           
SelkÀÀ 72,5kg
SelkÀÀ 69,1kg
                    
                       oikea sivu 72,5kg
69,1kg
75,8kg
69,1
                                                            
    72,5kg

 No joo, noista kuvista. Onhan sieltÀ jotain lÀhtenyt, mut ei se muutos vielÀ niiiiiin kauhean suuri ole. Matka on vielÀ niin kovin pitkÀ muttei toivottavasti kivinen. Ja höh, mun olkapÀÀt hÀviÀÀ aina jonnekin vaikka kyllÀ ne siellÀ ihan oikeesti on. Ononononon! Tuo vatsa se vasta ongelma onkin. Ei se meinaa pienentyÀ millÀÀn. YlhÀÀltÀ nÀkyy jo palat, mutta kyllÀ pöntöllÀ istuessa saa sylistÀ kerÀtÀ melkoista reppua. Jaloissa ehkÀ taas hivenen vÀhemmÀn sellua kuin ennen ja lohkotkin alkaa reisistÀ pikkusen jo piirtyÀ. Mut mitÀpÀ mÀ tÀssÀ jorisen. MitÀ mieltÀ te ootte???

Kuvista kukkaruukkuun eli piirakkaohjeeseen. Pari viikkoa sitten kehuin tehneeni ukolle vĂ€hĂ€hiilarista piirakkaa, joka hĂ€visi samoin tein parempiin suihin. TĂ€ssĂ€pĂ€ teille resepti huippuhyvÀÀn piirakkaan, jonka alkuperĂ€inen resepti on kirjasta ”Karppaus. Opas & keittokirja”. Jostakin syystĂ€ mĂ€ rakastan noita karppireseptejĂ€ vaikken mikÀÀn karppaaja olekaan 🙂
Tacopiiras
Piiraspohja:
4 munaa
1 dl kermaa
2 rkl voita
TĂ€yte:
400g jauhelihaa
1 murskattu valkosipulin kynsi
voita paistamiseen
1 rkl tomaattisosetta
2 rkl tacomaustetta, jossa ei ole glutamaattia
1/2 dl vettÀ
puolitettuja kirsikkatomaatteja
sipulirenkaita
2 dl juustoraastetta
1 dl kermaa
1/2 dl creme fraichea
Valmistus liedellÀ ja uunissa 225 asteessa.
Sulata voi piirakkavuoassa uunissa. Vatkaa munat ja kerma sekaisin ja kippaa piirakkavuokaan. Paista pohja uunissa kullanruskeaksi. Anna jÀÀhtyÀ.
LisÀÀ valkosipuli ja mausteet jauhelihaan ja paista voissa (en kÀyttÀnyt voita). LisÀÀ vettÀ ja anna kiehua, kunnes vesi on haihtunut. Sekoita juustoraaste kermaan ja creme fraicheen. LisÀÀ jauhelihaseos piirakkapohjaan. LisÀÀ halkaistut tomaatit ja sipulirenkaat piirakan pÀÀlle. Kaada juustoseos pÀÀllimÀiseksi ja paista uunissa 10-15 minuuttia niin, ettÀ piirakka saa kauniin vÀrin.
Tarjoile vaikkapa salaatin ja itsetehdyn guacamolen kanssa.
Ă„Ă€h, mulla on ollut tĂ€llĂ€ viikolla hirveesti kaikkia mielitekoja eikĂ€ ton kirjan selailu auttanut asiaa nyt yhtÀÀn! Miehen avaama suklaarasiakin huutelee mun nimeĂ€ hyvinkin kuuluvalla ÀÀnellĂ€ tossa vieressĂ€ 🙁 NĂ€istĂ€ ”oireista” voimme pÀÀtellĂ€ ettĂ€ on aika syödĂ€! Oikeata ja dieetin mukaista ruokaa tosin. Moi moi suklaat…

22 kommenttia

 1. Iiris kirjoitti:

  Mahtavat kehityskuvat, sÀÀ sulat, kyllĂ€ sen huomaa, sinĂ€ oot sokaistunu! 🙂 Tsemua!

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Hih, sulan 😀 joo, jotenkin mĂ€ en noista kuvista juuri eroa huomaa. Salilla nĂ€yttÀÀ aina paljon paremmalta. Ihan kun olis lihastakin jossain mut noista mĂ€ nÀÀn vaan tasaisen pötkön 🙁 kyllĂ€ se pĂ€ivĂ€ tulee ettĂ€ huomaan itsekin muutoksen! SitĂ€ vaan haluaisi olla paremmassa kunnossa ja paljon lihaksikkaampi kuin mitĂ€ on. TĂ€ytyy vaan hokea itselleen ”malttia, malttia…” 🙂

 2. Joan kirjoitti:

  Juu kyllĂ€hĂ€n noista kuvista huomaa ettĂ€ tasasesti sulat koko kropasta! Varsinkin huomaa ettĂ€ keskivartalosta ja reisistĂ€ on lĂ€htenyt 🙂 ”Ei sitĂ€ oo tehty pĂ€ivĂ€ssĂ€, niin ei se lĂ€hdekÀÀn pĂ€ivĂ€ssĂ€” sano joku 😉 Ohan toi nyt suuri muutos kahdessa kuussa! Anna mennĂ€ vaan samaa tahtia 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Jaloista mulla alkaa aina lĂ€htee ekana ja sit tasaisesti muualta. Vatsassa on kyllĂ€ vielĂ€ hiton paljon duunia mut kyllĂ€ sekin sieltĂ€ sentti kerrallaan pienenee 🙂 Jatketaan samaan malliin 😉

 3. Kerttu Koitila kirjoitti:

  TODELLAKIN, niin silmissÀ timmistyt!! <3 otko aatellu, kuin kiristelet?

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Ai kuin kauan? Mulla on tietty kilolukema mielessÀ mihin tÀhtÀÀn mut katsotaan nyt ;)Oot sie kyllÀ ihana kun aina jaksat kannustaa <3

 4. Kerttu Koitila kirjoitti:

  <3 Ite oot IHQU! 🙂 Niin, mie aattelin just et onko joku tieety mielikuva kireudestĂ€ esim. mihi nyt vĂ€lidietissĂ€ pyrit. Millasilla kaloreilla nyt meet, ootko muuttanu?

  • Jonna1983 kirjoitti:

   MĂ€ luulen ettĂ€ vielĂ€ jonkun 6-8kg pudotaan. Katsotaan miten kroppa alkaa kiristyĂ€ ja miten se muuttuu 🙂 kalorit on pysyny nyt tosi pitkÀÀn samoissa, olisko jotain 1800kcal? Ihmeen hyvin kroppa toimii edelleen ilman mitÀÀn muutoksia mut parempi niin!

 5. Anonymous kirjoitti:

  Tasaisesti on sulla lĂ€htenyt ja kilojahan jo isosti! TÀÀ on tosi motivoiva blogi, kun mulla on 2 kk:n ikĂ€inen tyttö ja ”fitiksi juhannukseksi” -projekti menossa. Diettaaminen on alkanut varovaisesti kun tĂ€ysimetys vielĂ€ meneillÀÀn, mutta salilla vedetÀÀn nyt senkin edestĂ€. Tosi hitaasti lĂ€htee, mutta nĂ€illĂ€ mennÀÀn :)Paljon tsemppiĂ€ sulle!Nelli

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Kiva kuulla, ettĂ€ pystyn motivoivat sinua omassa projektissasi! MĂ€ yritin alkaa pudottelemaan painoa kun meidĂ€n tyttö oli vajaa 4kk ikĂ€inen, mut maito tahtoi loppu jo viikon dieettiin jĂ€lkeen vaikka kaloreita oli kuinka paljon. Pikkuisessa erissĂ€ sain aina jonkun kilon verran pois. 14kg lĂ€hti melkein itsestÀÀn mutta seitsemĂ€n onnen kiloa jĂ€i ja nyt niistĂ€ on enÀÀ kaksi jĂ€ljellĂ€!Sun vauva on tosiaan niin pieni vielĂ€ ettĂ€ kannattaa tosi hiljakseen pudotella ja parin kuukauden pÀÀstĂ€ vasta kiristÀÀ tahtia. Toimillaan kilot sulaa kuin itsestÀÀn ja ehkĂ€ sĂ€ kuulut niihin 😉 nyt kannattaa tosiaan jumpata salilla ihan tosissaan koska nyt sitĂ€ kehitystĂ€ tulee!

 6. Adelheid kirjoitti:

  KyllĂ€ huomaa muutoksen. Keskivartalo on pienentynyt paljon. EihĂ€n tossa vĂ€lissĂ€kÀÀn ole kuin pari kuukautta! Huikee muutos. PitÀÀ vaan itsekin jaksaa. Juuri nyt on vaan sellainen ’kaikki mulle heti nyt’ fiilis. Ei todellakaan lĂ€mmittĂ€nyt aamulla ollut vaa’an lukema. Mutta ei voi minkÀÀn. TĂ€ytyy uskoa ettĂ€ saa muutamassa kuukaudessa samanlaisia tuloksia!

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Hahaa, mĂ€ oon kans tosi malttamaton! Ihanaa ettĂ€ te nĂ€ette muutoksen kun ite sitĂ€ ei tahdo oikein nĂ€hdĂ€. Vertaan koko ajan tĂ€mĂ€n hetkistĂ€ kroppaa siihen mitĂ€ olin silloin parhaassa kunnossa ja kaukanahan siitĂ€ vielĂ€ ollaan 🙁 pitÀÀ vaan jaksaa tehdĂ€ töitĂ€ ja uskoa ettĂ€ joku pĂ€ivĂ€ ollaan taas huippukunnossa!Joku pĂ€ivĂ€ me molemmat huomataan et vau, vĂ€hĂ€n mĂ€ oon HOT!! Vaakahan ei mitÀÀn absoluuttista totuutta kerro, mut peili kertoo 🙂 musta ainakin tuntuu ettĂ€ kroppa kiristyy hyvin vaikka vaaka sanoo toista joten peili on se ykkösmittari 🙂

 7. Jonna kirjoitti:

  Loistavaa edistystĂ€ Jonna!MĂ€ tein eilen tacopiirasta (varmaan ’leivoin’ toista kertaa elĂ€mĂ€ssĂ€ni) ja sehĂ€n oli niin simppeli, ettĂ€ voi tehdĂ€ toistekin. Kiitos vinkistĂ€!

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Kiitos Jonna! Piirakka on tosiaan helppo ja nopea tehdĂ€ ja se on niiiiiiiin hyvÀÀ! Ite en vaan tĂ€llĂ€ kertaa pÀÀssyt maistamaan mut joku pĂ€ivĂ€ vielĂ€ maistan 😉

 8. kohtipienempaaa kirjoitti:

  On kyllĂ€ selvÀÀ muutosta tapahtunu :)Ja tarttee kyllĂ€ testata toi piirakka joskus, kuulostaa hyvĂ€ltĂ€. Kiitti vinkistĂ€ munki puolesta, lisÀÀ vaan tuommosia 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Hih, pakkohan se varmaan on sit itsekin uskoa ettĂ€ jotain on tapahtunut ;)Testaa ihmeessĂ€! Ja tolla pohjallahan voi tehdĂ€ ihan minkĂ€laisia piirakoita vaan. TĂ€ytyy testailla isĂ€nnĂ€llĂ€ uusia reseptejĂ€ tosta samasta kirjasta ja pistÀÀ sit jakoon 🙂

 9. NiiNii kirjoitti:

  Hienoa edistystĂ€ havaittavissa! :)Oon muute tehny tota piirakkaa kans joskus, hyvÀÀ!Bongasin Annan blogista, ettĂ€ oot alunperin Kuopiosta! Kuin myös! Reilu vuosi oltu nyt tÀÀllĂ€ ”etelĂ€ssĂ€” 🙂

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Kiitos :)Joo Kuopiosta olen. SiellĂ€ aika lailla koko ikĂ€ni asuin ennen kuin muutettiin helsinkiin 🙂 missĂ€ pĂ€in sĂ€ asuit? Me pidettiin majaa Rypysuolla. Oli kyllĂ€ hyvĂ€ paikka asua 🙂

 10. NiiNii kirjoitti:

  MĂ€ laitan sulle SĂ€hköpostia.. Passaako? 🙂

 11. Emmi kirjoitti:

  Moi! Todella motivoiva blogi 🙂 JÀÀtiin pidemmĂ€ksi aikaa selaamaan. Kiva, ettĂ€ olet kĂ€ynyt myös meillĂ€ lukemassa 😉 http://emmijaterhi.blogspot.fi/

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Moikka ja kiitos ;)TeidĂ€n blogia tulee kyllĂ€ seurailtua! Aina kĂ€yn lukemassa kun nÀÀn ettĂ€ uusi postaus on tullut 🙂

Vastaa

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *