Hae
Palasia Arjestani

Elämäni ensimmäinen raakakakku.

Törmäsin taas uuteen ja mielenkiintoiseen blogiin nimeltä Terveen hyvää. Onko kenellekään tuttu? Blogi on pullollaan mielettömän herkullisia ja terveellisiä reseptejä, suosittelen vilkaisemaan! Samaisesta blogista löysin ohjeen, jota oli vaan ihan pakko päästä kokeilemaan 🙂

kuvia 028

 

kuvia 030

Mä oon tähän mennessä suhtautunut raakaleivontaan vähän skeptisesti ja olin satavarma että tästä mun kokeilusta syntyy jotain kammottavaa ja vatsatautia aiheuttavaa. Yllätys oli kuitenkin varsin positiivinen, joskin välillä vähän hermoja vievää, mutta jopa meidän isäntä tykkäsi tästä kakusta. Ja se kertoo jo paljon se!

Jouluinen raakasuklaakakku appelsiinikaramellilla

Pohja

 • 1 dl kuorellisia manteleita
 • 1 dl auringonkukansiemeniä
 • 1,5 dl taateleita tiiviisti pakattuna
 • 4 rkl raakakaakaojauhetta

Appelsiini-karamellikerros

 • 1 dl taateleita tiiviisti pakattuna
 • 1,5 rkl maapähkinävoita
 • 1 rkl kookosmaitoa (paksua kermaa purkin päältä)
 • 1 rkl raastettua appelsiinin kuorta
 • 1 rkl puristettua appelsiinimehua

Tee ensimmäisenä pohjakerros. Liota manteleita ja auringonkukansiemeniä vedessä ainakin puoli tuntia. Valuta vedet hyvin pois.

kuvia 001

 

kuvia 002

Blenderöi/sauvasekoita mantelit, siemenet, taatelit sekä kaakaojauhe tasaiseksi massaksi. Minun vinkki: blenderöi/sauvasekoita osissa! Mulla meni hermot kun yritin blenderöidä kaikki kerralla ja sit siirryin sauvasekoittimeen.

kuvia 008

Levitä lusikalla tai sormin foliolla/elmukelmulla vuoratun pienen neliön muotoisen vuuan tai muovirasian pohjalle. Itse käytin leipä vuokaa, josta toisen pään jätin tyhjäksi. Laita pohja jääkaappiin tai pakkaseen siksi aikaa kun valmistat karamellin.

kuvia 023

 

kuvia 022

Valmista karamelli blenderöimällä/sauvasekoittamalla taatelit sekä maapähkinävoi tasaiseksi massaksi. Lisää kookosmaito, appelsiinimehu sekä raastettu appelsiinin kuori ja blenderöi/sauvasekoita tasaiseksi.

kuvia 021

Levitä karamelli pohjan päälle ja siirrä astia ainakin puoleksi tunniksi pakkaseen. Leikkaa halutessasi neliöiksi tai tarjoile sellaisenaan.

kuvia 024

 

kuvia 025

 

kuvia 027

 

kuvia 026

 

kuvia 029

 

Säilytä raakakakkua pakastimessa tai jääkaapissa ja ota noin vartti ennen tarjoilua huoneenlämpöön sulamaan.

kuvia 031

Raakakakkujen ohjeita seuraa varmasti jatkossakin, koska tämä oli mielettömän hyvää!

 

 

6 kommenttia

 1. HS kirjoitti:

  Kiitos ohjeesta, kokeiluun menee!

  • Jonna kirjoitti:

   Kiva! Yllätti todella positiivisesti tämä kakku ja tyttökin tykkäsi kovasti 🙂

 2. Elina S kirjoitti:

  Toi kuulostaaki jo jotenki niin hirveen hyvältä että vois joskus kokeilla 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Ehdottomasti kannattaa!Ja pakkasesta on aina helppo ottaa pala kakkua kun herkututtaa 😉

 3. Pipsa kirjoitti:

  Ah, miten ihana että kokeilit tätä!! Näyttää super herkulliselta 🙂 Raakakakut on kyllä tosi hyviä! Hehe, en vain osannut varoittaa tuosta blenderiongelmasta kun itselläni on vain sauvasekoitin, luulin nimenomaan et blenderillä ois helpompaa… mutta hyvä että olit kärsivällinen! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä oon keräillyt tosi paljon raakakakkujen ohjeita mut tää sun ohje näytti heti sellaiselta herkulta että pakko oli testata! Oon ollut tosi skeptinen raakakakkujen suhteen. Olin ihan varma että ne maistuu silkalta paskalta 😀 Nyt kun miettii noita raaka-aineita mitä tähän sunkin raakasuklaakakkuun tuli niin eihän niistä voi syntyä mitään pahaa! Seuraavaks taitaa lähteä testiin sun mustapapubrowniet 🙂

   En tiiä olisko pohjan saanut paremmin tehtyä meidän isommalla blenderillä mut pienemmällä (jota käytän smoothien tekoon) se ei ainakaan onnistunut. Helpompaa oli sauvasekoittimella 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *