Elämäni ensimmäinen raakakakku.
Törmäsin taas uuteen ja mielenkiintoiseen blogiin nimeltä Terveen hyvää. Onko kenellekään tuttu? Blogi on pullollaan mielettömän herkullisia ja terveellisiä reseptejä, suosittelen vilkaisemaan! Samaisesta blogista löysin ohjeen, jota oli vaan ihan pakko päästä kokeilemaan 🙂
Mä oon tähän mennessä suhtautunut raakaleivontaan vähän skeptisesti ja olin satavarma että tästä mun kokeilusta syntyy jotain kammottavaa ja vatsatautia aiheuttavaa. Yllätys oli kuitenkin varsin positiivinen, joskin välillä vähän hermoja vievää, mutta jopa meidän isäntä tykkäsi tästä kakusta. Ja se kertoo jo paljon se!
Jouluinen raakasuklaakakku appelsiinikaramellilla
Pohja
- 1 dl kuorellisia manteleita
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 1,5 dl taateleita tiiviisti pakattuna
- 4 rkl raakakaakaojauhetta
Appelsiini-karamellikerros
- 1 dl taateleita tiiviisti pakattuna
- 1,5 rkl maapähkinävoita
- 1 rkl kookosmaitoa (paksua kermaa purkin päältä)
- 1 rkl raastettua appelsiinin kuorta
- 1 rkl puristettua appelsiinimehua
Tee ensimmäisenä pohjakerros. Liota manteleita ja auringonkukansiemeniä vedessä ainakin puoli tuntia. Valuta vedet hyvin pois.
Blenderöi/sauvasekoita mantelit, siemenet, taatelit sekä kaakaojauhe tasaiseksi massaksi. Minun vinkki: blenderöi/sauvasekoita osissa! Mulla meni hermot kun yritin blenderöidä kaikki kerralla ja sit siirryin sauvasekoittimeen.
Levitä lusikalla tai sormin foliolla/elmukelmulla vuoratun pienen neliön muotoisen vuuan tai muovirasian pohjalle. Itse käytin leipä vuokaa, josta toisen pään jätin tyhjäksi. Laita pohja jääkaappiin tai pakkaseen siksi aikaa kun valmistat karamellin.
Valmista karamelli blenderöimällä/sauvasekoittamalla taatelit sekä maapähkinävoi tasaiseksi massaksi. Lisää kookosmaito, appelsiinimehu sekä raastettu appelsiinin kuori ja blenderöi/sauvasekoita tasaiseksi.
Levitä karamelli pohjan päälle ja siirrä astia ainakin puoleksi tunniksi pakkaseen. Leikkaa halutessasi neliöiksi tai tarjoile sellaisenaan.
Säilytä raakakakkua pakastimessa tai jääkaapissa ja ota noin vartti ennen tarjoilua huoneenlämpöön sulamaan.
Raakakakkujen ohjeita seuraa varmasti jatkossakin, koska tämä oli mielettömän hyvää!
Kiitos ohjeesta, kokeiluun menee!
Kiva! Yllätti todella positiivisesti tämä kakku ja tyttökin tykkäsi kovasti 🙂
Toi kuulostaaki jo jotenki niin hirveen hyvältä että vois joskus kokeilla 🙂
Ehdottomasti kannattaa!Ja pakkasesta on aina helppo ottaa pala kakkua kun herkututtaa 😉
Ah, miten ihana että kokeilit tätä!! Näyttää super herkulliselta 🙂 Raakakakut on kyllä tosi hyviä! Hehe, en vain osannut varoittaa tuosta blenderiongelmasta kun itselläni on vain sauvasekoitin, luulin nimenomaan et blenderillä ois helpompaa… mutta hyvä että olit kärsivällinen! 🙂
Mä oon keräillyt tosi paljon raakakakkujen ohjeita mut tää sun ohje näytti heti sellaiselta herkulta että pakko oli testata! Oon ollut tosi skeptinen raakakakkujen suhteen. Olin ihan varma että ne maistuu silkalta paskalta 😀 Nyt kun miettii noita raaka-aineita mitä tähän sunkin raakasuklaakakkuun tuli niin eihän niistä voi syntyä mitään pahaa! Seuraavaks taitaa lähteä testiin sun mustapapubrowniet 🙂
En tiiä olisko pohjan saanut paremmin tehtyä meidän isommalla blenderillä mut pienemmällä (jota käytän smoothien tekoon) se ei ainakaan onnistunut. Helpompaa oli sauvasekoittimella 🙂