Hae
Palasia Arjestani

Jonnan jämähävikkifuusiopiirakka

jämähävikkifuusiopiirakka

Jämähävikkifuusiopiirakka, on siinäkin nimitys, mutta sitä juuri tämä uusi innovaationi oli. Tehty jämistä ja hävikkikassin antimista fuusioituneena kaupasta vasta hankittuihin (piirakkapohja) aineksiin. Paras tapa torjua jääkaapin hävikkiä on tunkea kaikki jämät piirakan, munakkaan, laatikkoruoan, sosekeiton ja pizzan muotoon. Kyseisiin ruokiin uppoaa lähes mikä vain uhkaavasti jääkapin hyllylle seilaamaan jäänyt nöttönen. Piirakkapohjan ostin tällä kertaa valmiina, sillä itse tehtyä pohjaa varten olisin joutunut ostamaan lisää voitakin. Päädyin siis helpompaan ja vähempi töiseen ratkaisuun. Joidenkin asioiden kanssa on välillä hyvä mennä sieltä missä aita on matalin!

Koko idea tähän piirakkaan lähti hävikkikassista tulleista herkkusienistä, joita oli kassissa pari rasiaa. Olen aika huono syömään herkkusieniä, joten päätin taikoa ne sellaiseen muotoon, että maistuu varmasti hyvältä! Paistoin herkkusienet pannulla pehmeämmiksi yhdessä sipulin ja valkosipulin kanssa pienessä määrässä voita. Tuli tosi hyviä! Piirakkaan voit laittaa ihan mitä tahansa jääkaapista vain löytyy: juustojen jämät, proteiinien jämät, vihanneksia, ranskankermaa, kermaviiliä jne

jämähävikkifuusiopiirakka

Piirakan täytteet.

Jonnan jämähävikkifuusiopiirakka

  • valmis piirakkapohja
  • herkkusieniä
  • sipulia ja valkosipulia
  • broilerin jämät
  • kinkkupaketin jämät pilkottuna
  • kirsikkatomaatteja
  • mustapippurituorejuuston jämät
  • siivu sinihomejuustoa
  • pätkä kevätsipulia pilkottuna
  • creme fraichea noin 1 dl
  • 2 kananmunaa
  • kahden juustoraastepussin loput

Kuta kuinkin noilla aineksilla loihdittiin tämä herkullinen piirakka. Muotoilin piirakkapohjan vuokaan ensin sormin. Latelin sen jälkeen kaikki ainekset piirakkavuokaan pohjan päälle. Creme fraichesta ja kananmunista tein seoksen, jonka maustoin pienellä määrällä suolaa ja mustapippuria. En laittanut paljoa mausteita, sillä piirakassa oli jo sinihomejuustoa sekä mustapippurituorejuustoa. Levitin muna-fraicheseoksen täytteiden päälle ja ripottelin päällimäiseksi vielä juustoraastetta. Paistoin piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

On maistunut töissä lounaalla salaatin kera!

Mikä on sun suosikki jämähävikkifuusiopiirakka tai miten käytät jääkaapin jämät hyödyksesi?

Edellinen postaus: Kasvispastaa ja kiipeilyä

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

2 kommenttia

  1. villananna kirjoitti:

    Jämät on parasta <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *