Hae
Palasia Arjestani

Lauantaipäivä mun matkassa

lauantaipäivä mun matkassa

Mä niin rakastan viikonloppuja. Saa tehdä mitä haluaa ja ennen kaikkea levätä ja palautua kiireisestä viikosta. Töissä on sen sortin hulabaloota päivästä toiseen, että välillä tuntuu ettei viikonloppu riitä palautumaan seuraavaa viikkoa varten. Viikonloppuisin me yritetään perheen kesken aina tehdä jotain kivaa yhdessä. Se voi olla jotain ihan tavallista, kuten ulkoilua ja pelailua tai käynti vaikkapa leffassa ja syömässä. Usein vietetään myös miehen perheen kanssa aikaa, kuten viime viikonloppunakin! Tervetuloa viettämään lauantaipäivä mun matkassa 🙂

lauantaipäivä mun matkassa

8.00.Heräsin lauantaina kahdeksan maissa suhteellisen virkeänä. Normaaliin tapaani painelin vessan kautta keittiöön tekemään aamupalaa, koska mulla on aina aamulla aivan järkyttävä nälkä! Perussettiä: munia, vihanneksia ja teetä. Katselin netflixistä Valehtelevia viettelijöitä puoli jaksoa ennen kuin tyttö kömpi huoneestaan ja vaati lastenohjelmia televisioon. Syötiin koko porukka aamupalaa ja hypättiin autoon kohti Espoon Ikeaa.

lauantaipäivä mun matkassa

lauantaipäivä mun matkassa

lauantaipäivä mun matkassa

lauantaipäivä mun matkassa

Takki: Helly Hansen // mekko täältä // kengät täältä // laukku täältä.

10.15. Mies oli nähnyt ilmoituksen halvoista ja hyvistä paistinpannuista ja niitähän Ikeaan lähdettiin sitten metsästämään. Mukaan lähti myös anoppi ja miehen sisko tyttärensä kanssa. Mä tykkään kierrellä siellä ihan ajan kanssa, koska näyttelille asettelut ovat siellä todella ihania ja inspiroivia. Voisin hankkia niistä suurin piirtein kaikki kotiin! Löysin uuden unelmakeittiöni ja olohuoneeni. Jossain vaiheessa täytyy hankkia uusi sohva ja se hankitaan Ikeasta, sen olen päättänyt aikoja sitten. Löysin meille sopivan kaapin eteiseen. Kyseistä kaappia olen metsästänyt jo aika monta vuotta, mutta sellaista ei vain ole eteen kävellyt. Nyt löytyi!

lauantaipäivä mun matkassa

11.45. Kierros Ikeassa tehty ja anopin lahjakortin turvin hankittiin kotiin yhtä sun toista tarpeellista: lasikippoja ruuan säilytykseen, paistinpannu, varatyynyt, kuralaari eteiseen…Ihme ja kyllä, mitään turhaa ei lähtenyt matkaan! Mentiin porukalla syömään perinteiset Ikean lihapullat ja muussit ja on ne vaan hyviä. Me otetaan aina miehen kanssa ne kaikista suurimmat annokset. En tosiaankaan jaksa itse syödä sitä, mutta mies syö aina puolet munkin annoksesta 😀 Hänellä kun ei lähde nälkä yhdestä isosta annoksesta. Saan Ikean jälkeen ruinattua miehen kuskaamaan minut vielä Jumboon. Käyn pikapikaa ostamassa itselleni mekon ja kengät Blog awardseihin. Samalla hankitaan tytölle uudet kumisaappaat ja päiväkotitossut.

lauantaipäivä mun matkassa

14.00. Ilma on niin ihana, että päätän lähteä kävelylle. Tyttö painelee kavereidensa kanssa pihalle, joten nyt on hyvä sauma liueta kotoa hetkeksi omiin oloihin. Mieli halajaa jo salille, mutta haluan pitää vielä yhden välipäivän flunssan jäljiltä. Liikkeellä on todella paljon ihmisiä eikä ihmekään sillä ilma on kuin morsian! Sopivan kirpsakka, mutta kaunis. Popittelen musiikkia ja kuuntelen hetken äänikirjaakin. Maha alkaa mouruta, joten suuntaan kohti kotia.

lauantaipäivä mun matkassa

lauantaipäivä mun matkassa

15.15. Mies on paistanut pakkasesta sulhaspiirakoita ja kahmin jämät omalle lautaselle. Lösähdän sohvalle lautasen kanssa ja laitan jälleen kerran netflixin päälle. Mitä ihmettä tekisinkään ilman sitä? Katselen hetken ohjelmaa ja selailen sen jälkeen netistä hesaria ja blogeja. Rapsuttelen kissoja ja mietin miten ihanaa kun vaan saa olla. Pohdin jaksaisinko alkaa siivoamaan vaatehuoneen, mutta päätän tyhjentää vain astianpesukoneen ja siistiä keittiötä. Menen sängylle pötköttelemään ja paijaamaan tyttöä.

lauantaipäivä mun matkassa

16.30 Mies hakee kaapista namipussiin ja muistan, että meillähän on jääkaapissa uutta Maraboun suklaata. Suurin odotuksin auon paperit, lohkaisen palan ja pistän suklaan suuhuni. No joo. Pettymyshän se oli. Ihan ok, mutta ei mikään maailmaa mullistava. Vähän turhan makeaa, sanoo mies. No, syön kuitenkin kolme riviä ihan seuran vuoksi. Oli suklaa hyvää tai pahaa niin kyllähän sitä aina syö paremman puutteessa. Jumitun töllön ääreen katselemaan en mitään. Mielessäni mietin mitäköhän leipoisin halloweeniksi. Tyttö haluaa niin kovasti viettää sitä, että pakkohan siihen on suostua! Ehkä jotain nopeaa ja helppoa? Mietitään miehen ja tytön kanssa mitä tänä iltana syötäisiin, mutta ei päästä mihinkään lopputulokseen. Lähdetään porukalla saunaan.

lauantaipäivä mun matkassa

lauantaipäivä mun matkassa

18.45. Tullaan saunasta ja aletaan taas miettimään illan ruokaa. Tyttö haluaa hampurilaisen, mutta meitä se ei niin nappaa. Päädytään Subwayhin ja lähdetään tarjouskuponkien kera hakemaan patonkeja. Otan itselleni vegepihvin ja tytölle kinkkuversion. Mies ottaa itselleen kolme erilaista 30 cm:n subia. Yksi sentään jää seuraavalla päivälle. Katsellaan syödessä Gladiaattorit ja heti perään Haluatko miljonääriksi. En taaskaan tiedä vastausta kovinkaan moneen kysymykseen. Mies taas tietää melkein kaikki. Ihme nippelitiedon mestari. Maistetaan uutta Ben & Jerry´siä, mutta ei ole kovin kummoinen sekään. Ihan ok, mutta ei mun maailmaani järisyttävä.

lauantaipäivä mun matkassa

21.00 Selaan Facebookia ja törmään päivitykseen, jossa kaveri pyytää apuja Sana pala -peliin. Kiinnostun oitis! Rakastan erilaisia sanapelejä ja lataan pelin välittömästi puhelimelle. Tyttö katsoo tabletilta jotain ohjelmaa eikä kuulemma halua tehdä nyt muuta. Avaan siis kännykästä lataamani pelin ja pelaan yhden kentän, toisen, kolmannen…Jossain väissä mies tulee katsomaan että mikäs ihmeen peli mulla siellä on. Ja koukkuun jäi sekin saman tien! Hakataan helposti reilu 30 kenttää läpi. Jossain vaiheessa iskee väsy, mennään hampaiden pesulla ja nukkumaan. Kaappaan tytön kainalooni ja nukahdetaan saman peiton alle. Mun mielestä melko täydellisen rento lauantai <3

Tällainen oli lauantaipäivä mun matkassa! Kiinnostaisiko tällaiset postaukset jatkossakin?

Heips, kannattaa tsekata taas uusia tarjouksia Elloksen sivuilta. Nyt -20% merkkituotteista! Ei koske merkkejä UGG, Joelle tai Morris. Voimassa 6.11 asti. Tsekkaa tuotteet täältä. Myös Ellos homen tuotteista nyt -20%! Shoppailemaan tästä 🙂

6 kommenttia

 1. Riikka kirjoitti:

  Kiva postaus, kiinnostaa kyllä 🙂

 2. Henna kirjoitti:

  Päivä matkassa postaukset ovat aina kivoja, jos mahdollista niin olisi kiva lukea samanlaista kirjoitusta myös arki- ja työpäivästäsi.

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, sellainen on suunnitelmissa! Töissä ollessa vaan ei ihan hirveästi ehdi kuvata, mutta yritetään 🙂

 3. ninna kirjoitti:

  tosi kiva lisää kyllä. lauantai sauna on kyllä ihan nostalginen perinne, tulee lapsuus mieleen; smurffilimu ja napakymppi. lauantai munkin lempparipäivä vaikka tutkimuksissa todettu olevan stressaavin viikonpäivistä. ikeassa en ole käynyt vuosikausiin. kuulemma nuo lihapullat ovat aika klassikko jo. tosi kiva kun vietätte aikaa yhdessä.

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, en yhtään ihmettele että lauantai on viikon stressaavin päivä. Silloinhan joutuu tekemään kotona kaiken sen mitä arkena ei ehdi ja PITÄISI tehdä kaikkea kivaakin ja lisäksi rentoutua..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.