Hae
Palasia Arjestani

Täytetty bataatti ja avocadokastike

Processed with VSCO with c1 presetRakastan bataattia ja rakastan kaikkia täytettyjä juttuja: paprikoita, kesäkurpitsoja, patonkeja…mitä vaan! Täytteitä vaihtamalla saa kivasti vaihtelua ja voi itse päättää tahtooko terveellisempää vai vähän tuhdimpaa syötävää. Olen aiemminkin näitä paleo-henkisiä reseptejä jakanut ja tässä tulee jälleen yksi lisää. Tykkäsin itse tästä ruuasta hurjan paljon ja tulen varmasti tekemään toisenkin kerran. Bataatit voit kypsentää uunissa tai mikrossa, mutta uunikypsennys kestää neljä tai viisi kertaa kertaa kauemmin!

Täytetty bataatti ja avocadokaste

 • 2-3 bataattia

MAUSTEINEN JAUHELIHATÄYTE

 • 400g paistijauhelihaa
 • 1 sipuli
 • voita tai öljyä paistamiseen
 • suolaa, paprikajauhetta, chilimaustetta, valkosipuli jauhetta
 • 3 rkl vettä
 • 4 dl pinaattia

AVOCADOKASTIKE

 • 1 kypsä avocado
 • puolikas sitruuna
 • ripaus suolaa
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • loraus vahvaa chilikastiketta
 • muutama oksa basilikaa (valinnainen)

Aloita valmistamalla avocadokastike laittamalla kaikki ainekset pieneen blenderiin ja blendaamalla ne sekaisin. Nosta jääkaappiin maustumaan.

Huuhtele bataatit ja pistele niihin reikiä haarukalla. Mikrota batatteja noin 10 minuuttia. Käännä batatteja 5 minuutin kohdalla, jotta ne kypsyvät tasaisesti.

Valmista jauhelihatäyte bataattien kypsyessä. Ruskista pilkottua sipulia öljyssä muutama minuutti. Lisää pannulle jauheliha ja paista se kypsäksi. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa mausteet ja vesi. Anna hautua hetki. Lisää sekaan pestyt ja pilkotut pinaatit. Sekoita kunnolla ja anna pinaattien paista hetki jauhelihan joukossa. Nosta pannu pois levyltä.

Halkaise bataatit niin, että puoliskot jäävät vähän vielä kiinni toisistaan. Lusikoi puolikkaiden väliin jauhelihatäytettä ja avocado kastiketta. Silppua päälle vielä ruohosipulia. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

Processed with VSCO with c1 preset

Yksi kommentti

 1. lissu kirjoitti:

  Nam! Tämä täytyy kyllä pistää kokeiluun. Näyttää niin herkulliselta et oksat pois ;P

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *