Hae
Palasia Arjestani

Ihan karsean näköinen ruokapäiväkirja

PicsArt_05-31-03.22.08

Pikku porsaan ja sokerihiiren risteytys täällä moi. Ruokapäiväkirjaa on toivottu kovasti ja nyt on  ainakin aikaa kuvailla ruokia, joten tässä tulee. Katsokaa ja kuhistukaa. Ei nimittäin ole mikään malliesimerkki terveellisestä ruokavaliosta! Mä tiesin, että mun ruokavalio repsahtaa leikkauksen jälkeen pahasti ja annoin itselleni siihen luvankin. On tässä ollut kaikkea muutakin mietittävää ja tiesin, että palaan takasiin vanhaan ja hyväksi havaittuun kunhan elämä alkaa taas normalisoitumaan. Viikonloppu meni lähinnä mässätessä kaikkea hyvää enkä lauantaina syönyt oikeastaan mitään ”kunnollista”. Eilen ja tänään herkut on alkaneet jäädä pois, mutta ruokailurytmi on ihan hakusessa. Mulle kun ei tule nälkä, kun mitään suurempaa kulutusta ei ole. Menen nukkumaan joskus klo 23 maissa ja heräilen klo 9 aikaan. Ruokailuvälit ovat jotain kolmen ja viiden tunnin välissä. Kahvia juon pari kuppia päivässä ja vettä muutaman litran. Sekin on välillä vähän niin ja näin, mutta näillä mennään ja parannellaan pikku hiljaa!

Lauantai

Aamu alkoi kahdella tummalla leivällä, joissa oivariinia, kinkkua, juustoa, salaattia ja kurkkua. Kaveriksi kuppi kahvia. Aamupalasta ei kuvaa. Päivä jatkuikin seuraavasti…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAKuten kuvista näkyy niin mitään kunnon ruokaa en syönyt. Kinkkupiirakan tein iltapäivällä ja sitä söinkin sitten useamman palan. Itseasiassa jouduin loppujen lopuksi tuhoamaan melkein koko piirakan yksin viikonlopun aikana, koska tyttö ei siitä niin välittänyt (sinihomejuusto) ja miehellä olikin herkuton viikonloppu. Unohti vain kertoa minulle…

Sunnuntai

Sunnuntaina sentään söin ihan kunnon ruokaakin. Tuhottavan oli tosin mutakakku, jonka herkkuhimoissani menin ostamaan lauantaina. Ja ruokaahan ei roskiin heitetä…

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAIltaruuaksi söin kaappiin unohtuneet bataattiranet ja jauhelihapihvit. Kylkeen parhaat päivänsä nähnyt avocado ja pala kurkkua. Iltapalaksi vetelin kinkkupiirakan lopun netflixiä katsellen 😉

Maanantai

Eilen tilanne alkoi jo vähän rauhoittua eikä tehnyt enää mieli mitään herkkuja. Mutakakun loppu tosin oli tuhottava joten hemmottelin itseäni palalla kakkua kera iltapäiväkahvin. Smoothietakin tein pitkästä aikaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAIltapalaa en eilen sylnytkään kun ei huvittanut, Ei vaan ollut nälkä. Turha kai se on itseään pakottaa! Tämä kuumuus hävittää mun ruokahalua entisestään, mutta pitää vaan yrittää syödä säännöllisesti siitä huolimatta.

Noh, haluattekos tällaisen todella inspiroivan ruokapäiväkirjan jälkeen näitä vielä lisää? 😀

14 kommenttia

 1. Ninna kirjoitti:

  Ei mun mielestä niin paha. Näyttää tosi herkulliselta tuo kinkkupiirakka ja bataattiannos! Onhan tuossa hyviäkin juttuja, kokonaisuus ratkaisee ja se miten tehty(esim kinkkupiirakka pohja täysjyvä vai vehnäjauhoa). Aina ei mene niin kuin haluaa ja suunnittelee. Määrät ratkaisee; vaikea sanoa esim tuo suklaalevy söitkö pari palaa vai koko levyn? Turha kaunistella totuutta, mielestäni ruokapäiväkirjoja voi tulla lisääkin. Mielummin luen näitä kun pelkkää salaattia ja riisikakku-ruokapäiväkirjoja.

  • Malinen kirjoitti:

   Totta, mieluummin tämmöstä ku riisikakkuja 🙂 kertoo siitä että olet vain ihminen ja kaikki ihmiset on hieman ruoka sairaita. Olen töissä leipomossa niin mitä luulet että jos ottaa yhden viinerin tms niin jääkö yhteen? No ei todellakaan.! Yks, kaks kolme, neljä, viis.. En osaa hillitä itseäni.

   • Jonna kirjoitti:

    Siis leipomo on mun unelmatyöpaikka! Erittäin huono valinta tällaiselle herkkuperseelle mutta…oon päättänyt että jos joskus vaihdan alaa niin seuraava ammatti tulee olemaan ruuan parissa!

  • Jonna kirjoitti:

   Näinhän se on, pääasia kunhan ei joka päivä mässäile samaan malliin. Suklaalevystä tais 2/3 upota meitsi massuun 😀 ei ollu pahaa!

 2. Emma kirjoitti:

  Hei Jonna! Sun ruokapäiväkirjat on olleet aina hyviä ja yks lempparibändi. Niin tämäkin, joten jatkossa laita vaan tulemaan. Tykkään muutenkin sun blogista, olet niin aito ja rehellinen. Et mikään hienostelija autoineen, sisustuksineen, silareineen, biksuinesi ja irtohius, kynsi , ripsi…blaah blaah….
  Ite elän samaa rumbaa, työt, 4- vuotias tyttö, mies, koira, liikunta ja selkävamma jonka kanssa taistelen läpi elämän. Siinä ei turhanpäiväiset jutut kiinnosta vaan samaistumiskohteet. Voimia ja pikaista toipumista olkapään suhteen:)

  • Jonna kirjoitti:

   Ihanaa että täällä on just sunlaisia ihmisiä eli munlaisia 😉 mä en mistään pintaliitojutuista välitä. On ihan mukavaa olla vain tavallinen!

   Otan ruokapäiväkirjat taas ohjelmistoon! Ehkä niiden avulla innostun itsekin taas panostamaan vähän enemmän ja kokeilemaan eri juttuja. Huomisaamuksi voiskin tehdä jotain uutta ja kivaa…

 3. Laura K. kirjoitti:

  Ruokakuvat on parhaaaita *kuolatnäppäimistöllä*! Onko toi mutakakku se pakastealtaan tuote? Oon joskus miettinyt sen ostoa 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Joo se on frödingen pakastetuote, joka on aikaisemmin ollut todella hyvää, mutta nyt siinä oli joku kummallinen sivumaku 🙁

 4. henna kirjoitti:

  Olet lempibloggaajani, koska olet rehellinen ja et kaunistele esim. tuota ruokapäiväkirjaasi. Sinuun voi hyvin samanistua tälläinen tavan tallaaja, koska joskus tuntee vain suurta huonommuuden tunnetta joitakin blogeja lukiessaan, kun ei itse punnitse ruokiaan ja herkuttelee muullakin kuin raakasuklaalla. Tsemppiä olkapään kanssa ja eiköhän sitä ala kaivata herkkujen jälkeen taas sitä normaalia ruokaa 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Joo nyt on jo normiruuat ohjelmistossa, mutta jätskiä pitää kesällä syödä viikollakin 😉

 5. tykki kirjoitti:

  En ikinä tykkää kinkkupiirakasta mutta toihan näyttää vähän kinkku-ananas-pizzalta! Onks resepti jossain? 🙂

 6. Suvi kirjoitti:

  Meillä on muutto takana ja kaikki energia mennyt siihen. Viime viikon liikuntapäiväkirja onkin nollilla, ruokapäiväkirja tyyliä aamulla ei mitään päivällä leipä ja illalla pitsa, tippalaskurille tulisi joka illalle pari annosta…. Mutta joskus ei vaan jaksa paneutua, eiköhän se tästä taas, alkaa olla jo kova kaipuu takaisin terveellisempiin arkirutiineihin. Onneksi hetkelliset herpaantumiset ei elämää kaada, muistaa vaan sen jälkeen miten hyvälle ne paremmat valinnat tuntuu.

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla liikuntalaskuri huutaa miinusta. Ei ole huvittanut edes kävelylle lähteä tämän käden kanssa! Ei murehdita liikaa, kaikelle on oma aikansa eiks ni? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *