Hae
Palasia Arjestani

Jauheilla lisäpotkua treeneihin?

Processed with VSCO with a6 preset

Meillä on niin isot lisäravinnevarastot ettei mitään tolkkua. Mies on kunnon hifistelijä mitä tulee lisäravinteisiin ja harva se viikko mies kantaa jotain uutta pakettia postista. Jumankekka, kohta on varmaan annettava postimiehelle oma avain niin saa kantaa paketit suoraan sisälle odottamaan. Kaapit pursuaa mitä ihmeellisempiä jauheita, joista mulla ei ole pienintäkään hajua mihin ne on tarkoitettu tai miten ne toimii. Olen jo aivan out niistä hommista, mutta miehellä on tietotaitoa sitten siitäkin edestä. Ei varmasti ole lisäravinnetta tai jauhetta mistä se ei jotain tietäis. Kun treenasin kisoihin niin olihan mullakin lisäravinteita aika paljon käytössä, mutta crossfitin aloitettuani kaikki jauheet jäi aluksi pois. Välillä otin heraa purkista smoothieihin, mutta siihen se sitten jäikin.

Jokin aika sitten kirjoittelin blogiin miten tuntuu etten oikein palaudu kunnolla ja että puhti loppuu selittämättömällä tavalla kesken treeneissä. Tuli todella vetämätön olo yhtäkkiä. Join kyllä paljon vettä ja käytin vitamiineja säännöllisesti ebkä edes ajatellut, että lisäravinteista voisi saada lisäboostia. Olin tyystin unohtanut niiden merkityksen ja olemassaolon. Tuttavani on töissä Sportsnutritionilla ja postauksen luettuaan hän ehdotti, että testaisin muutamia heidän tuotteitaan. Käväisin liikkeellä ja lähdin kolmen purnukan kanssa kotiin. Kassista löytyi valmis palautusjuoma, aminohapposekoitus sekä treenilaturi, joita en ollut käyttänyt pariin vuoteen.

Processed with VSCO with a6 preset

Heti seuraavana päivänä sekoittelin aminohapot treeniveden sekaan, nappasin treenilaturin ennen treeniä ja otin palkkarit mukaan treenikassiin. Treenilaturin vaikutuksen huomasin heti – fiilis oli paljon energisempi ja vahvempi, mutta ei mikään överipirteä. Muistan muutaman vuoden takaa treenilaturin jonka otettuani silmät pyöri hedelmäpeliä ja olo oli todella hermostunut. En tykännyt sellaisesta fiiliksestä yhtään ja yleensä treeneissä tuli jossain vaiheessa todella huono olo. Nyt testaamani treenilaturi ei tällaista olotilaa tehnyt, lieneekö syy sitten siinä ettei se sisällä kofeiinia laisinkaan! Aminohappojen vaikutusta on ehkä himppasen vaikea huomata, mutta sen olen kyllä todennut ettei treenijuoma tule niin nopeasti läpi kuin pelkkä vesi ja energiatasot pysyvät hyvinä läpi koko treenin. Lisäbonarina toki hyvä maku verrattuna pelkkään veteen 😉 Palautusjuomien puolestapuhuja olen ollut aina ja siksi mua itseäni hämmästyttää suuresti miksi ne unohtuivat multa vähäksi aikaa kokonaan. Palautusjuoman avulla lihasten ja elimistön palautuminen treeneistä lähtee nopeammin käyntiin, koska palautumisjuoman proteiini ja hiilarit ovat nopeammin imeytyvässä muodossa kuin esim. kiinteän ruuan. Mullakin kestää aina melkein kaksi tuntia treenien jälkeen ennen kuin saan kiinteä ruokaa nenäni eteen, joten on ihan hyvä nappasta palautusjuoma sitä ennen nassuun.

Täytyy kuitenkin muistaa ettei lisäravinteet ole mikään käänteen tekevä ihme, jos muut ravinnon ja palutumisen palikat eivät ole kohdallaan. Ne ovat nimensä mukaisesti lisäravinteita eivätkä korvaa missään nimessä normaalia ruokavaliota saati riittäävää uni- ja nestemäärää. Onko teillä mitään lisäravinteita käytössä ja oletteko huomanneet niiden vaikutuksia? Mä olen ollut näihin Sportsnutritionin tuotteisiin sen verran tyytyväinen (hyvä hinta-laatusuhde ja todella hyvä maku!) että kävin jo toisen satsin ostamassa samoja purkkeja 🙂

Sportsnutritionin valikoimiin pääset tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *