Hae
Palasia Arjestani

Välillä unohtuu kaikki

Tiedättekö kun on joskus niitä päiviä kun oikein mikään ei onnistu? Mulla olis just sellainen päivä eilen treeneissä. Oltiin mun duunikaverin kanssa kahdestaan aamun openissa ja päädyttiin tekemään voimana push pressiä ja metconina barbell complex. Mun duunikaveri aloitti crossfitin samalla boksilla noin 9kk sitten ja voi mahdoton sitä kehittymisen tahtia! Voimatasot nousee mimmillä kohisten, painonnostoliikkeet sujuu huomattavasti paremmin kuin mulla ja skillejä tulee päivä päivältä enemmän. Itestä taas tuntuu, että voimatasot junnaa ja painonnosto kulkee vaihtelevasti. Taistelen samojen vanhojen ongelmien kanssa ja olkapäätkin meinaa taas prakailla oikein kunnolla.

kuvia 008kuvia 009kuvia 010

Tehtiin alkuun push pressiä ja ne tuntu itseasiassa yllättävän kevyiltä. Mä oon aika kova analysoimaan tekniikkaani ja luulen, että tässäkin liikkeessä olis parannettavaa. En ehkä osaa käyttää riittävästi hyödyksi lantiota. Kokeilin vaihteeksi nousisko 50kg ylös, mutta ei se noussut. Silmien tasolle sen saan muuten siitä ylös. Ärsyttävää! Duunikaveri sit veti uuden ykkösmaksimin saamaan kuin mulla eli 47,5kg. Sen verran täytyy itseäni kehaista, että mä puoliksi pakotin Hennan kokeilemaan uutta ykköstä. Mimmillä ei selvästikään vielä ole riittävästi luottoa itseensä, mut mä näin jo edellisestä sarjasta että vielä siellä on voimaa ja niin olikin! Joskus treenikaverin tsempistä ja avusta on todella paljon apua 🙂

Musta on todella hienoa, että sain Hennan meidän salille ja pystyn aidosti iloitsemaan hänen kehityksestään. Totta kai se välillä ärsyttää kun itsellä tulokset junnaa paikallaan ja toisilla vaan nousee, mutta täytyy muistaa ettei tällä treenitaustalla varsinkaan voimatasot nouse enää kauhealla kohinalla. Vähän kyllä tekis mieli vetästä ihan puhdas voimajakso kohta puoliin että saisin tulokset taas nousemaan.. Tehtiin voimaliikkeen jälkeen vielä 10 minuutin barbell complex johon kuului raaka rinnalleveto + push jerk + thrusterin alasmeno. Viime viikolla mulla alko rinnallevedot sujua jo tosi hyvin sain kädet pidettyä tosi rentoina. Nyt tuntu, että kaikki oli unohtunut, kädet veti liian aikasin jonka seurauksena ne myös kääntyi laiskasti, paino oli kyykyissä varpailla ja olkapäät vihloi jerkeissä niin paljon, että jouduin vaihtamaan ne push presseiksi. Kaikki pielessä! En ymmärrä miten joissakin treeneissä vaan kaikki opitut asiat unohtuu ja liikkeet menee ihan päin bärssiä. Käykö teille koskaan näin? Täytyyhän treenissä jotain hyvääkin olla eli vastapainoksi näille epäonnistumisille vedin kippileukoja jo 10 putkeen, jei 🙂

kuvia 011kuvia 012kuvia 013kuvia 014

Pystyttekö te muuten iloitsemaan treenikaverin kehityksestä? Rehellisesti sanottuna vielä punttiaikoina sellainen ei tullut kysymykseenkään. Lähinnä toisen kehitykselle oltiin kateellisia ja jos joku oli poikkeuksellisen lahjakas niin ajateltiin heti, että jotainhan se käyttää… Oon monta kertaa miettinyt että oonko jotenkin normaalia lahjattomampi voimantuottolajeihin vai mikä tässä on kun aina jumahtaa, mutta olen kuullut sanottavan myös että toinen vuosi crossfitissä voi olla yhtä junnaamista. Yritän koko ajan muistuttaa itseäni, että täytyy myös välillä verrata nykyisiä tuloksia esim. vuoden takaisiin eikä aina vain tavoitella jotain enemmän! Mä olen ehkä maailman malttamattomin ihminen ja haluan kaiken heti nyt 😀 Loppukevennyksenä teille pieni vilaus mitä me oikeasti tehdään siellä salilla…

Perussettiä 😀 😀

2 kommenttia

  1. Vilma kirjoitti:

    Hei, onpa maailma kyllä pieni! Taisin olla sun työkaverin kanssa samalla on rampilla, kerro terveisiä jos mua muistaa (oltiin ainoot tyttöset siellä) 🙂 Ihan huikeeta kehitystä kyllä, sen siinä näkee mitä voi saavuttaa kun jaksaa sitkeesti treenaamista. Toisin kun eräs, joka välimatkaan ym tekosyihin vedoten ei sitten paria kuukautta pidempää jatkanu ja samalla tasolla mennään tällä hetkellä kun vuoskin sitte. Vitsit, tällasissa sitä konkretisoituu missä pisteessä sitä vois olla. Tsemppiä teille treeneihin! Tuli taas itellekin sellanen crossfit-kipinä! 😀

    • Jonna kirjoitti:

      Haha, aika hauska sattuma! Henna on aika tykki 😉 ei muuta kuin takaisin treenien pariin niin huomaat että oot ihan pian samassa pisteessä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *