Hae
Palasia Arjestani

Tattari-punajuuririsotto

Processed with VSCOcam with c1 preset

En ole varmasti eläissäni tehnyt risottoa, en aitoa enkä tällaista vegaaniversiotakaan. Jostain syystä tämä resepti kiinnitti kuitenkin mun huomion heti kun sen näin. Tämäkin resepti on peräisin Deliciously Ella-kirjasta enkä joutunut pettymään makuun tälläkään kertaa. Ehkä ei olisi kuitenkaan kannattanut tehdä tätäkään kerralla neljää annosta, mutta kun en osaa tehdä pieniä satseja. Noh, onpahan seuraaviksi päiviksi ainakin ruokaa valmiina! Vieläpä varsin pirteän väristä sellaista 😉

Tattari-punajuuririsotto (4 annosta)

  • 5-6 punajuurta eli noin 1,5kg
  • 400g tattaria
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 tlk (400ml) kookosmaitoa
  • suolaa & pippuria

Paahda punajuuria kuorineen uunissa 210 asteessa noin tunti. Niihin ei tarvitse lisätä oliiviöljyä. Kun punajuuret ovat pehmeitä ja niiden kuori alkaa muuttua rapeaksi, ota ne uunista ja anna jäähtyä hetki.

Mittaa tattari siivilään ja huuhtele sitä kylmällä vedellä, kunnes huuhteluvesi on täysin kirkasta. Kumoa tattari kattilaan ja kaada päälle 1 litra kiehuvaa vettä. Keitä tattaria minuutti pari ja sen kiehua hiljalleen vielä 10-15 minuuttia, kunnes kaikki vesi on imeytynyt ja tattari on ilmavan irtonaista ja tuoksuvaa.

Kuori punajuuret – kuoren pitäisi irrota helposti haarukan ja veitsen avulla. Soseuta kuoritut punajuuret tasaiseksi monitoimikoneessa yhdessä sitruunamehun, kookosmaidon sekä suola- ja pippuriripauksen kanssa.

Sekoita punajuurisose tattarin joukkoon kattilassa. Kuumenna, kunnes punajuurisose on lämmennyt. Tarjoa.

Minä olen syönyt tätä sekä kanan että lohen lisukkeena ja toimii molemmissa erittäin hyvin! Tykkään punajuuren mausta yhdistettynä häivähdykseen kookosta. Punajuuret ovat nyt halvimmillaan kaupassa, joten kannattaa valmistaa nyt niistä maistuvaa ruokaa, jos yhtään vaan tykkäilette!

Processed with VSCOcam

5 kommenttia

  1. Jonnaajon kirjoitti:

    Ääääääää!! Näyttää niin hyvälle! Sähän voisit laittaa yhen ekstra-annoksen mulle niin mä voin tulla siivoon teille ? Terveisin Köyhä Opiskelija, joka käyttää ruokaan kaikki rahansa ja haluaisi jakaa ruoan ilosanomaa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.