Hae
Palasia Arjestani

Parit viime päivät..

Jaahas, mitäs sitä on tullutkaan viime päivinä tehtyä? Ööh, varmaan treenattua ainakin. Niin ja kävin siel Tampereen visiitillä. Treffasin ensin valmentajakaksikon ja sitten Jaakkolan Kaisan. Valmentajilta tuli pelkästään positiivista palutetta, kuullemma varsinkin yläkroppa ja erityisesti selkä on saanut lisää lihaa. Onkohan mun koivet kohta liian pienet!? Tahtoo tooooosi isot reidet. Mulle tänne heti nyt, kiitos nam. Kunto kuulemma bueno ja diieetiä alotellaan huhti-toukokuussa. Treeneihin tuli pientä muutosta eli rinta ja olkapää treenipäivien paikkoja vaihdettiin päikseen, ei sen kummempaa.

Kaisa teki mulle Wolfilla Biosignature-mittauksen ja voi poijjaat se on mielenkiintoinen! Varmaan puolet kaikesta Kaisan kertomasta tiedosta meni ohi (sitä tuli ja paljon :D), mut eiköhän ne tuolta netistä löydy ja Kaisan tekemä raportti (saan ens viikolla) varmasti selventää asioita aika paljon. Sen muistan mittauksesta, et mulla oli estrogeenit ja insuliinit aika korkealla ja kortisolikin vähän koholla. Rasvaprosentti oli mittauksen mukaan aivan törkeen korkea, 25,3! Viime keväänä inbodylla saatiin noin 22 ja olen mielestäni nyt paljon paremmassa kunnossa kuin silloin. Ehkä rasvaa on sit salakavalasti hiipinyt ja varastoitunut jonnekin persposkien väliin ja selkään? Tai sit oon tullut ihan sokeeks.. No, mut mm. tohon rasvaprosenttiin lähdetään sit hakemaan muutosta samoin kuin noihin hormonitasoihinkin. Ruokavalioon tein mittauksen perusteella ja valmentajan kanssa juteltuani pieniä muutoksia eli hiilareita tiputettiin vähän alemmas ja niiden tilalle tuli rasvaa. Miksikö? Kerron sitten kun tiedän 😀 En oikeesti muista niitä selityksiä kaikelle, sori. Sama pää kesät talvet..

Tapaamisten jälkeen menin vielä Wolffille treenaamaan takareisiä ja pohkeita. Eihän siitä reenistä nyt ihan kaikkee saa millään irti vieraalla salilla. Tein kuitenkin niin kovaa kuin pystyin ja kyllähän noi takajalat ainakin kipeiks meni! Oli muuten wolfilla aika hyvät takajalkalaitteet…Ei varmaan sen enempää kannata alkaa pistämään ylös painoja, mut liikkeet oli seuraavat: takareidet maaten, takajalat vipuvarsiprässissä, suorinjaloin mave kp ja takajalat istuen. Pohkeille kolme pudotussarjaa semmosessa 45 asteen koneessa.

Meinasin sit myöhästyä vielä junasta, kun piti tietysti päästä sinne Runsaudensarveen ostamaan kylmäpuristettua kookosöljyä ja pähkinöitä. Olispa täälläkäin samanlainen kauppa. Kaikkee kivaa siellä olis ollut vaikka muille jakaa! Aika kiireellä sain vaan tehdä ostokseni, koska piti vielä hakea ruokaa junaankin. Kanasalaatti siis matkaan Subwaysta ja eikun juoksuks! Olin asemalla noin kymmentä vaille neljä ja junan piti lähtee viis yli. Lipun myyntiin oli aivan kauheet jonot, joten päätin sit ostaa lipun junasta et varmasti kerkeen siihen junaan. Eipä sit kukaan ollut kertonu, et lippu on paljon kalliimpi junasta ostettuna. Lippu makso 31e ja Jonnalla oli kukkarossa 27e eikä junassa käy ees Elektrööni. Voi… onneks oli masteri mukana ja sain sillä maksettua. Tästä lähtien tasan ostan liput valmiiks niin ei tartte niiden kanssa panikoida.

Eilen oli vähän omituinen päivä. Ei taas toi ruoka oikein imeytyny ja muutenkin oli kummallisen ”tyhjä” olo. Päätin kuitenkin lähtee salille tekemään olkapäitä ja ojentajia ja tehdä semmosen jumpan kuin menee. Ennen salille menoa jankutin itselleni heikosta olosta huolimatta ” tästä tulee huipputreeni, tästä tulee huipputreeni” ja niinhän siitä sit tulikin 😉

1. Niskantakaa punnerrus smith
1*42,5kg Ihmettelin miten on 35 kiloo näin painavaa. Olin sit laskenu painot vähän väärin..
6*35kg+7*25kg
8, 7*32,5kg
10*30kg

2. Sivuviparit kp käsi kerrallaan
11*13,5kg+8*11kg
10, 9, 8*13,5kg
Kunnolla runtaten! Välillä näinkin..

3. Viparit kulmassa kp vinopenkillä
8*8kg+7*6kg
8, 8*8kg Olevinaan tein joka sarjan loppuun, mut kasit sain kuitenkin väännettyä väkisin..

4. Pushdown taljassa
7*35kg+8*25kg
8*30kg

5. Kapee pena
9*47,5kg+6*37,5kg
6*47,5kg

6. Ranskalainen mutkiksella alaviistopenkillä
8*32,5kg+8*25kg
6*32,5kg
Piti ihan ekan toiston jälkeen vilkasta tangon päihin, et olinkohan taas laskenu painot väärin. Oli niin kevyttä! 😀 Hyvä näin.

Illalla nostikin sit pientä lämpöä eli pari päivää otetaan nyt huilia salilta. Tänään aamulla kävin pienen hartioiden avaus köpön sauvojen kanssa.

Pitäsköhän seuraavasta treenistä jo ottaa kuvia tai video??? Nyt kauhee kiire ruuan laittoon: bataattia ja jauhelihaa… naaaaaam…

6 kommenttia

 1. Ninnu kirjoitti:

  Oisko se vastaus siihen hiilarin tiputtamiseen ja rasvan lisäykseen juurikin se koholla oleva insuliini? 🙂 Hiilarithan nimenomaan nostaa sitä ja rasvat painaa alemmas noita lukemia. Mulla oli kanssa insuliinit ja estrogeenit kesällä koholla, kun kävin tuossa Kaisan mittauksessa. Mutta niin taitaa olla vähän kaikilla..pitäis varmaan ottaa uus mittaus taas.Eikä mun mielestä toi sun rasvaprosenttis nyt kovin iso ole, joten no worries..kyllä se viimeistään dieetillä sieltä tippuu. 🙂

 2. Anna kirjoitti:

  Kommentoidaan nyt, kun kerran sitä toivottiin. 🙂 Elikkä mä olen se tyttönen joka tuli siellä wolfilla kommentoimaan blogiasi ja kyseleen tyhmiä. Olisi ollu kiva jutella enemmänkin, mutta jostain kumman syystä olin ihan kujalla siellä salilla (johtuisko ehkä siitä että olin just heränny).. No, anyway, hauska oli kuitenkin törmätä suhun ihan livenä, kun tätä blogia tulee seurailtua ihan ahkeraan! Ja videota ihmeessä taas peliin, ne on hyviä. 🙂 :)Anna

 3. Jonna1983 kirjoitti:

  Ninnu: joo, se saatto olla 😀 Sitä asiaa tuli lyhyessä ajassa niin paljon, että varmasti yli puolet meni ohi. Onneks Kaisa tekee raportin mittauksesta niin saa sit opiskella vähän tarkemmin. Noi asiat on oikeesti tosi mielenkiintosia ja toivonkin kovasti, että jaksan nyt yllä pitää tota uutta ruokavalioo niin näkis onko siitä tosiaan apua? Joskus joulukuun lopulla uusi mittaus niin sithän sen näkee.Anna: Moi! Kiva kun tulit kommentoimaan! En tainnu mäkään olla ihan parhaimmillani siellä Wolfilla 😀 Uudella salilla sitä on aina melko pihalla, kun ei tiedä mitä ja millä tekis ja millä painoilla vois tehdä. Kaikki energia menee siihen pähkäilyyn.Mut hyvinhän se näytti treeni sullakin kulkevan! *bodypeukku*

 4. Anonymous kirjoitti:

  Moi Jonna! Kiitos tosi mielenkiintoisesta blogista! Suositteliko valmentaja sulle tota biosignaturea? Ja jos ei, niin miten hän suhtautui siihen? Paljonko syöt hiilareita uuden ruokavalion mukaan? Mielenkiinnolla odotellaan miten homma etenee, olen kanssa kiinnostunut tuosta biosignaturesta. Tsemppiä!

 5. Jonna1983 kirjoitti:

  Moikka Anonyymi!Valmentaja ei suositellut mulle tuota mittausta, vaan Kaisa otti itse minuun yhteyttä erään projektin tiimoilta. Valmentajalla itsellään ei ollut tietoa kyseisestä mittauksesta enkä tiedä onko hän siitä niin kiinnostunutkaan. Sanoi kyllä, että totta kai sitä voi kokeilla ihan oman mielenkiintoni vuoksi. Tällä hetkellä hiilareita tulee noin 160-170g päivässä.Valmentaja ehdotti, että kokeilisin myös pelkän rasvan lisäämistä ruokavalioon ja pitäisin hiilarit ennellaan eli sekin tulee testiin. Pitää alkaa opetella kuuntelemaan omaa kroppaansa pikku hiljaa, että mikä itselle sopii ja mikä ei. Onhan tuo jo aikakin :DSuuri hiilarimäärä mulla ainakin tuo kauheat määrät nestettä eikä vatsakaan tunnu niistä tykkäävän. Aloin jo epäillä keliakiaakin.. Katsellaan mitä tapahtuu ja ainahan voi palata entiseen, jos homma ei tunnu hyvältä! Kokeilemalla ei häviä mitään.

 6. Ninnu kirjoitti:

  Kyllä mä uskoisin, että siitä on apua jos oot vähäänkään hiilariherkkä. Ainakin mulla oli. Olokin on heti pirteämpi, kun ei ahda itteensä hirveetä määrää hiilaria (viljoja) päivittäin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *