Hae
Palasia Arjestani

Pehmeän tulinen kanakeitto

Mä en ole koskaan aiemmin tehnyt kanakeittoa ja tätä syötyäni ihmettelen kyllä miksi en? Keitosta tuli todella hyvänmakuista ja sopivan tulista. Kookoksen maun jälkeen suun valtaa pieni tulinen polte ja tähän keittoon se sopii todella hyvin. En ole tulisten ruokien kovinkaan suuri ystävä, joten tällainen pehmoinen versio on minulle aivan täydellinen! Resepti on alunperin bongattu Kodin kuvalehdestä (7/2014).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pehmeän tulinen kanakeitto

  • 1 paprika
  • 1 sipuli
  • 500g broilerinsuikaleita
  • suolaa & pippuria  + muita haluamiasi mausteita
  • 1 l vettä
  • 2 kanaliemikuutiota
  • 1 tlk (400g) kookosmaitoa
  • 1-2 rkl currytahnaa
  • 1 dl riisiä (itse käytin basmatiriisiä)
  • öljyä paistamiseen

Halkaise paprika, poista siemenet ja paloittele. Kuori ja silppua sipuli pieneksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKuumenna öljy pannulla. Ruskista broilerinsuikaleet, paprika sekä sipuli. Mausta ja siirrä syrjään hetkeksi odottamaan.

Kiehauta vesi ja kanaliemikuutiot. Lisää kookosmaito, currytahna sekä riisi. Keitä, kunnes riisi on lähes kypsää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERALisää broilerit, paprikat ja sipuli kattilaan. Keitä vielä 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää halutessasi vielä suolaa.

Säilytä jäähtynyt keitto jääkaapissa. Kun tarjoat keiton, lisää tarvittaessa nestettä ja puolikas kanaliemikuutio.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAParasta yön yli jääkaapissa vetäytyneenä 🙂

Keitto on maidoton sekä gluteeniton.

5 kommenttia

  1. Ulla kirjoitti:

    Nyt tuli nälkä 🙂

  2. Laura K. kirjoitti:

    Kuulostaa herkulliselta :p

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *