Pehmeän tulinen kanakeitto
Mä en ole koskaan aiemmin tehnyt kanakeittoa ja tätä syötyäni ihmettelen kyllä miksi en? Keitosta tuli todella hyvänmakuista ja sopivan tulista. Kookoksen maun jälkeen suun valtaa pieni tulinen polte ja tähän keittoon se sopii todella hyvin. En ole tulisten ruokien kovinkaan suuri ystävä, joten tällainen pehmoinen versio on minulle aivan täydellinen! Resepti on alunperin bongattu Kodin kuvalehdestä (7/2014).
Pehmeän tulinen kanakeitto
- 1 paprika
- 1 sipuli
- 500g broilerinsuikaleita
- suolaa & pippuria + muita haluamiasi mausteita
- 1 l vettä
- 2 kanaliemikuutiota
- 1 tlk (400g) kookosmaitoa
- 1-2 rkl currytahnaa
- 1 dl riisiä (itse käytin basmatiriisiä)
- öljyä paistamiseen
Halkaise paprika, poista siemenet ja paloittele. Kuori ja silppua sipuli pieneksi.
Kuumenna öljy pannulla. Ruskista broilerinsuikaleet, paprika sekä sipuli. Mausta ja siirrä syrjään hetkeksi odottamaan.
Kiehauta vesi ja kanaliemikuutiot. Lisää kookosmaito, currytahna sekä riisi. Keitä, kunnes riisi on lähes kypsää.
Lisää broilerit, paprikat ja sipuli kattilaan. Keitä vielä 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää halutessasi vielä suolaa.
Säilytä jäähtynyt keitto jääkaapissa. Kun tarjoat keiton, lisää tarvittaessa nestettä ja puolikas kanaliemikuutio.
Parasta yön yli jääkaapissa vetäytyneenä 🙂
Keitto on maidoton sekä gluteeniton.
Nyt tuli nälkä 🙂
Toi oli niiiiin hyvää!
Kuulostaa herkulliselta :p
Kannattaa testata, on oikeasti hyvää 🙂