Hae
Palasia Arjestani

Kookosriisiä ja omenapuuroa vauvalle (reseptit).

Täällä kerroin tilanneeni meille Vauvan ja Taaperin keittokirjan. Kirjahan tuli aikoja sitten ja olen selannutkin sitä todella paljon, mutta viime aikoina oon vasta innostunut kokeilemaan reseptejä. Viime viikolla tein tytölle kookosriisiä ja eilen pyöräytin omenaisen kaurapuuron. Tässäpä teille ohjetta, jos joku muukin innostuu kokeilemaan 🙂 Ohjeet on suoraan otettu kirjasta Vauvan ja taaperon keittokirja.

Kookosriisi (suositusikä 7-8kk)

 • 1 1/4 dl (105g) jasmiiniriisiä
 • n. 2dl kookosmaitoa (meillä meni enemmän)
 • Annoksesta tulee n. 6 1/4 dl

Mittaa kattilaan riisi ja 2 1/2dl vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja keitä kannen alla 15-20 minuuttia välillä sekoittaen eli kunnes riisi on pehmeää ja kermaista. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon kookosmaitoa. Anna jäähtyä. Soseuta jäähtynyt riisiseos sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa pehmeäksi ja kermaiseksi. Seoksesta tulee paksua, joten lisää kookosmaitoa tai vettä, jotta riisistä tulee sopivaa vauvallesi.

Tarjoile esim. marja- tai hedelmäsoseen kanssa.

Säilytys: säilytä ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa enintään kolme päivää tai pakasta peitettynä. Säilyy pakastettuna 3 kk. 

* Meillä ensimmäiset lusikalliset aiheuttivat melkoisia puistatuksia, mutta loppua kohti alkoi selkeästi maistumaan paremmalta.

Omenainen kaurapuuro (suositusikä 9-11kk)

 • 1 makea omena
 • 2 1/2 dl kaurahiutaleita (minä laitoin tattarihiutaleita)
 • 1/4 tl kanelia
 • Annoksesta tulee n. 5 dl

Kuori omena, poista siemenkota ja raasta karkealla raastimella. Jätä odottamaan.
Kuumenna 5 dl vettä kattilassa kiehuvaksi. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet, omenaraaste ja kaneli. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi, alenna lämpöä ja keitä hiljalleen noin 5 minuuttia tai kunnes puuro alkaa paksuuntua. Nosta kattila levyltä ja anna seistä, kunnes puuro on paksua ja mehevää (n.10 min). Lisää tarvittaessa sekaan vettä, äidinmaitoa tai korviketta, niin että puuro on sopivan paksuista vauvallesi. Anna jäähtyä.

Säilytys: säilyy ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa 3 päivää. Kun tarjoat puuroa uudelleen, sekoita joukkoon pari ruokalusikallista lämmintä vettä.

* Ja tämä oli muuten suurta herkkua! Tytöstä näki selvästi, että tykkää mielettömästi. Suu aukesi välittömästi uudelleen 🙂 Tuosta annoksesta meillä riitti kolmelle aterialle ja oli todella helppo ja nopea tehdä. Samaa puuroa aion tehdä heti tänään uudelleen, jätän vain kanelin pois, koska sitä ei suositella annettavaksi pienille lapsille säännöllisesti päivittäin.

3 kommenttia

 1. Katjuska kirjoitti:

  Katsoin että olet tehnyt kynttilän 😀

 2. Annie kirjoitti:

  Tää vähän isompi vauva vois rakastua tohon kookosriisiin ;D Pakko kokeilla, kuulostaa niin hyvältä! Kookos <3

 3. Jonna1983 kirjoitti:

  Katjuska: ehkä jonain päivänä :DAnnie: kokeile ihmeessä! Mä en niin kookoksesta välitä, lähinnä öljyn muodossa syön 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.