Hae
Palasia Arjestani

Aamupalaksi korvapuustivohveleita, kyllä kiitos!

Processed with VSCO with a6 preset

Mulla on kotona jos jonkinlaista keittiöhärveliä aina blenderistä crockpottiin ja jäätelökoneeseen. Osa on käytössä aktiivisesti ja osa harvemmin, mutta yhdestäkään en ole vielä valmis luopumaan. Oleskelee niin paljon keittiössä vapaa-ajallani, että mielestäni olen ansainnut kaikki härvelini. Mies tosin on asiasta eri mieltä ja vieväthän ne tilaa, sen myönnän! Vohvelirauta on yksi käytetyimmistä keittiölaitteista viime aikoina. Olen innostunut tekemään vohveleita lettujen sijaan, koska se rapsakkuus <3 Selailin muutama päivä sitten Virpi Mikkosen Kiitos hyvää pikaruokaa -kirjaa ja löysin sieltä näiden ihanien korvapuustivohvelien ohjeen. Ei muuta kuin vohvelirauta kuumaksi!

Ohje on viljaton, maidoton ja sokeriton.

Korvapuusti vohvelit

 • 2 dl mantelijauhoja
 • 2 rkl kookosjauhoja
 • 0,5 dl perunajauhoja
 • 1,5 tl leivinjauhetta
 • 0,5 tl ceyloninkanelia
 • 0,5 tl kardemummaa
 • 2 luomukananmunaa
 • 2 dl kookosmaitoa tai manteli- tai kauramaitoa
 • 1 rkl hunajaa
 • 2 rkl sulaa kookosöljyä
 • 1 tl vaniljauutetta

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää toiseen kulhoon kananmunat, kookosmaito, hunaja, kookosöljy ja ja vaniljauute ja vispaa kevyesti vaahdoksi. Kaada kuivien ainesten joukkoon ja sekoita. Sivele vohveliraudan pinnoille kookosöljyä. Täytä pannu taikinaa ja kypsennä laitteen ohjeiden mukaan kypsäksi ja rapsakaksi. Tarjoa esim. banaanin ja pähkinävoin kanssa! Itse pistin ranttaliksi ja sivelin päälle nutellaa!

Ohjeesta tulee 5 vohvelia.

 

 

2 kommenttia

 1. Siiri / Pilkettä-blogi kirjoitti:

  Nami, tämä menee kyllä kokeiltavien listalle! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *