Hae
Palasia Arjestani

Täytetyt paprikat ja itse tehty tacomauste

itse tehty tacomauste

Täytetyt paprikat ja siihen kylkeen itse tehty tacomauste, kyllä kiitos! En siis syönyt lisänä tacomaustetta, vaan maustoin paprikoihin tulevan jauhelihan sillä. Kävin kaupassa metsästämässä tacomaustetta, mutta jouduin poistumaan kotiin tyhjin käsin. En niinkään sen takia ettenkö olisi löytänyt tacomaustetta, vaan sen vuoksi, että löytämäni mausteet sisälsivät kaikkea muutakin kuin sitä itseään. Ihan en ymmärrä miksi maustepusseihin täytyy laittaa muutakin kuin itse mausteita, mutta kaipa siihen on jokin järkevä selitys olemassa. Päädyin nyt kuitenkin tekemään itse oman maustesekoitukseni ja niin aion tehdä jatkossakin! Itse tehty tacomauste oli sen verran hyvää, että vaikka tein sitä suhteellisen reilun satsin, ei se kestänyt meillä kuin päivän. Mieskin nimittäin tykästyi mausteseokseen niin paljon, että laittoi sitä lähes joka ruokaan 🙂

Tykkään itse suunnattoman paljon täytetyistä asioista, kuten paprikoista ja kesäkurpitsasta. Näistä saa helposti todella täyttäviä, mutta ei liian tuhteja, lounaita ja jos kylkeen lisää vielä kunnon salaatin, niin nälkä pysyy loitolla varmasti pitkään! Vähähiilihydraattisen ruuan ei tarvitse olla pelkkää lihaa ja salaattia, vaan taivas on rajana tälläkin ruokavaliolla 🙂

Täytetyt paprikat ja itse tehty tacomauste

 • 3 paprikaa (tai syöjien mukaan)
 • 300g luomujauhelihaa
 • vuohenjuustoa
 • juustoraastetta
 • suolaa ja itse tehtyä tacomaustetta
 • (riisiä tai kukkakaalimurua)

Itse tehty tacomauste

 • 1 tl chilijauhetta
 • 1 tl valkosipulijauhetta
 • 0,5 tl paprikajauhetta
 • 0,5 tl juustokuminaa
 • 0,5 tl sipulijauhetta
 • pieni ripaus suolaa
 • 1/4 tl mustapippuria (jauhettua)
 • 1/4 tl cayennepippuria
 • 1/4 tl oreganoa

Tee ensin tacomauste sekoittamalla kaikki mausteet keskenään. Aion itse tehdä ensi kerralla ainakin tuplamäärän ellen jopa enempää, koska tämä määrä ei meillä kauan kestänyt.

Halkaise paprikat ja ota niistä roippeet pois. Kypsennä jauheliha ja mausta se hyvin tacomausteella ja ripauksella suolaa. JOS haluat paprikoihin lisää ruokaisuutta, voit sekoittaa jauhelihaan kukkakaalimurua/raastettua porkkanaa tai riisiä.

Täytä paprikat jauhelihalla. Leikkaa päälle pari siivua vuohenjuustoa ja ripottele pinnalle vielä juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes juusto alkaa ruskistua. Tarjoile salaatin kera!

Edellinen postaus: Mikään ei ole yhtä varmaa kuin jatkuva muutos

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

 

2 kommenttia

 1. hanna kirjoitti:

  Kuulostaa todella hyvälle kombolle, näitä täytyykin tehdä joku päivä! Vuohenjuuston toki vaihdan johonkin muuhun, mutta varmasti maistuu hyvälle!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  • Jonna kirjoitti:

   Tuohonhan käy vaikka koskenlaskija, jos haluaa kuitenkin jonkun juustoknöölin pinnalle laittaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *