Hae
Palasia Arjestani

Viikonlopun mieletön herkku taikapannari

Processed with VSCO with a6 preset

Oletteko koskaan kuulleet taikapannarista? Minä törmäsin nimeen muutamassa eri paikassa ja oli pakko ottaa selvää mistä oikein on kyse. Taikapannari on vähän niin kuin tavallista pannaria, mutta ei kuitenkaan. Se on normaalin pannarin pikkuisen hionostuneempi serkku, joka taikoo itseensä uunissa kolme herkullista kerrosta. Alimmaisena on pannukakkumainen pohjakerros, välissä vanukasta ja päällimmäisenä ihanan rapsakka ja kuohkea kerros. Taikapannari on hienosta nimestään huolimatta varsin helppo valmistaa, mutta vieläkin ihmettelen kuinka nämä kerrokset voivat muodostua ihan itsestään? Maagista!

Jos joskus kaipaat aavistuksen glamoröösimpää jälkkäriä niin taikapannari on sinun juttusi!

Processed with VSCO with a6 preset

Taikapannari (9 palaa)

  • 115 g voita
  • 5 dl kevytmaitoa
  • 4 kpl munaa (luomu, eroteltuina)
  • 2 1/2 dl tomusokeria
  • 1/4 tl omenaviinietikkaa
  • 115 g vehnäjauhoja (1 3/4 dl)
  • 1 tl vaniljasokeria

Tee näin:

Laita uuni lämpenemään 165 asteeseen. Voitele 20×20-senttinen neliövuoka tai vuoraa leivinpaperilla.

Sulata voi ja maito kattilassa. Vaahdota keltuainen tomusokerin kanssa vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.

Toisessa kulhossa vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi, kääntele joukkoon rauhallisesti omenaviinietikka.

Lisää hieman jäähtynyt voi-maitosula keltuaisvaahdon joukkoon, taikina tulee olemaan todella vetistä joten sekoita käsin. Lisää joukkoon myös vaniljasokeri. Siivilöi sekaan vehnäjauho ja sekoita tasaiseksi.

Kääntele valkuaisvaahto taikinan joukkoon kärsivällisesti. Taikina on vetistä ja valkuaisvaahto ei aluksi tunnu sekoittuvan joukkoon, mutta kärsivällisillä ja hellävaraisilla liikkeillä valkuaisvaahto sekoittuu taikinaan. Hankkiudu eroon isoimmista möykyistä, pieniä kokkareita taikinaan saa jäädä.

Kaada taikina vuokaan, paista uunissa n. 45 min – 1 tunnin ajan. Kypsynyt leivonnainen on pinnalta ruskea ja hieman ryppyinen ja vuokaa heiluttaessa taikina ei hylly kauhean paljoa.

Anna leivoksen jäähtyä huoneenlämmössä täysin, sirottele päälle reilusti tomusokeria ja leikkaa 9 palaan. Nauti sellaisenaan tai marjojen tai hillon kanssa!

Ohje on otettu Lunni leipoo-blogista. Pääset blogiin tästä.

Processed with VSCO with a6 preset

2 kommenttia

  1. Petra kirjoitti:

    No nam!!! Just aamulla kuule mietin, miten paljon tekis mieli pannaria 😉 Ehkä mä testaankin tätä!

    Petra

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *