Hae
Palasia Arjestani

Mehukas lihamureke pekonilla (paleo)

Sunnuntai on hyvä päivä jakaa helppoja, nopeita ja maukkaita arkiruokia. Kaikki suunnittelee seuraavan viikon ruokalistaa ja josmolette yhtään samanlaisia kuin minä niin joka viikonloppu tekee mieli kokeilla jotain uutta reseptiä. Meilläkin turvaudutaan aika pitkälti tuttuihin ja turvallisin arkiruokiin, mutta joka viikko on saatava lautaselle jotain uutta ja makunystyröitä herättelevää apetta. Meillä syödään aika paljon lihaa ihan siitä syystä, että sitä on helppoa ja nopeaa valmistaa ja siitä saa taiottua yhtä sun toista maukasta. Tällä kertaa jaossa on pekoniin käärityn lihamurekkeen ohje, joka ei jätä maullaan ja mehukkuudellaan varmasti ketään kylmäksi! Tai oikeastaan tämä on kanamureke, koska se on valmistettu broilerin jauhelihasta, mutta yhtä hyvin sen voisi tehdä myös naudan jauhelihasta. Alkuperäinen resepti on Paleo running momma -blogista.

Mureketta voi tarjoilla niin perunan, riisin kuin pelkkien vihannestenkin kanssa, kokeiltu on! Toimii ihan minkä kaverina vain. Mureketta on maidoton ja viljaton, joten se sopii erinomaisesti myös keliaakikoille.

Mehukas lihamureke pekonilla

  • 800 g broilerin jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 5 rkl mantelijauhoja
  • suolaa
  • mausteita reilusti  (itse laitoin sipuli- ja valkosipulijauhetta, jauhelihamaustetta, paprikajauhetta, chilijauhetta..)
  • 1 pkt pekonia

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset pekonia lukuunottamatta kulhossa tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta murekemainen pötkö leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Ota pekonit paketista ja asettele ne vierekkäin murekkeen päälle. Käännä siivujen päät kalsinkerroin. Pujota ensin pekonien päät murekkeen alle toiselle puolelle ja sitten vielä toiselle puolelle. Paista mureketta uunissa 35-45 minuuttia. Itse paistoin täydet 45 minuuttia ja siitä tuli täydellistä!

Anna murekkeen jäähtyä hetki ennen pilkkomista lautasille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *