Hae
Palasia Arjestani

Bäk to biZnes!

Ihanaa päästä vihdoin normaalielämään kiinni! Ei järkyttävän aikaisia aamuherätyksiä eikä ole pakko enää tehdä sitä ja tätä, vaikka olihan kaikki dietilläkin täysin vapaaehtoista ja täysin itsestä kiinni 🙂 Pikku hiljaa on alettu nostella kaloreita ja eilen pääsin tekemään ensimmäisen salitreenin! Lauantaina kävin jo vähän haistelemassa salin ilmapiiriä. Sillon tein puolisen tuntia aerobista ja venyttelyt päälle, ei muuta.

On muuten yllättävän vaikeaa näin ”offilla” noiden ruokajuttujen kanssa. Valinnan mahdollisuus on niin suuri! Vihanneksia ja marjoja kuluu päivän aikana melko mukava määrä, lisäksi pari hedelmää, tattaripuuroa, vähän raejuustoa, riisiä/bataattia, kanaa/punaista lihaa, hyviä rasvoja. Perussettiä siis 🙂 Voinpa sanoa ettei tarvitse ainakaan kärsiä nälästä. Massu ei ole vielä oikein tottunut suurempiin ruokamääriin ja menee varmasti vähän aikaa ennen kuin tottuu. Kaloreita on kuitenkin pakko nostaa, jos mielii lisää lihasmassaa..

Tein tuossa yksi päivä aika hyvän sapuskan itselleni: sisäfilepiffiä, kesäkurpitsaa, tulista kastiketta ja kasa vihanneksia. Jälkkäriksi porkkanaa ja omppu. Kelpas 🙂

Eilen oli tullut meidän sarjan päätuomarilta, Marjo Krishiltä, pyytämäni palaute kisoista, kunnosta, lihasmassasta, kehitettävistä osa-alueista yms. Yllätyin varsin positiivisesti palautteesta! Olin aivan satavarma,

että palaute olisi tyyliin ”treenaa vielä 10 vuotta ja yritä sit uudelleen…” Kovasti sain kehuja kauniista rakenteesta (yksi tärkein juttu tässä lajissa!), lihasmassasta ja erityisesti jaloista. Poseeraukset olivat kohdillaan, mutta tuplat edestä posea pitää hieman korjata. Myös esiintymiseen pitää kiinnittää enemmän huomiota eli lisää itsevarmuutta ja hymyä! Käsien treenamiseen pitää myös kiinnittää huomiota etteivät jää jälkeen muusta kropasta. Näillä eväillä siis hyvillä mielin eteen päin.

Treeniohjelma on täysin erilainen kuin ennen. Treenaan 4+3-jakoisella ohjelmalla eli ensin kova viikko 4-jakoisella ja heti perään pumppitreenit 3-jakoisella. Kroppa tulee treenattua kahdesti 9 päivän sisällä. Katsotaan mitä kroppa tästä sanoo ja miten treenit alkaa kulkea. Eilen pääsin aloittamaan viikon rinta&hauis-treenillä. Nämä kaksi ensimmäistä kiertoa teen ihan puhtaasti suoria sarjoja, ei mitään kikkailuja. Ihan minipainoilla jumppailin, hain lähinnä tuntumaa lihaksiin. Tällä viikolla vain pari sarjaa per liike, ens viikolla aletaan sit lisäillä sarjamääriä.

1. Penkki smith 2*8-10*40kg
2. Vinopena tangolla 2*8-10*35kg
3. Vipuvarsipenkki 2*10-12*15kg/puoli
4. Hk scott taljassa 2*10-12*25kg
5. Hk suoralla tangolla 2*6-8*17.5kg
6. Hammer kp 2*10-12*8,5kg
7. Sivuviparit kp 2*12-14*5kg
8. Sivu+etuviparit kp 1*12*3kg
+4 sarjaa vatsoja

Yritin tehdä rinnalle kolmantena liikkeenä dippiä, mut eihän siitä mitään tullut. Repi vaan kauheasti olkapäitä eli siihen jäi se kokeilu. Turha tehdä liikettä, joka ei mulle yksinkertaisesti sovi. Muutenkin avainsanana treeneissä on tuntuma eli liikkeet tehdään puhtaasti. Ei mulle ole niin väliksi treenata isoilla painoilla. Paljon tärkeämpää on saada kunnon tuntuma lihaksiin. Toki sarjapainoja pitää saada koko ajan nostettua, mutta ei kuitenkaan tekniikan kustannuksella. Aamen 😉

Tänään töiden jälkeen vuorossa jalat. Tulee olemaan mielenkiintoista treenata sekä etu- että takareidet samana päivänä. Ei ole nimittäin tapahtunut sitä ihan hetkeen…

5 kommenttia

 1. HeyDee kirjoitti:

  Moi! Kirjoitit muistaakseni jossakin vaiheessa käyttäväsi viherjauhetta (Emerald Balance…?). Saakohan sitä mistään päin Suomea vai pitääkö lähteä tilaamaan ulkomailta?

 2. Jonna1983 kirjoitti:

  Sitä ei tietääkseni saa ainakaan vielä suomesta. Itse tilasin iherb.comista. Suosittelen testaamaan! On ainakin mun mielestä tosi hyvää 😉

 3. Anonymous kirjoitti:

  Miksi teet vipareita tuossa treenissä? Etenkin noita eteen tehtäviä vipareita. Kolmea eri rintapunnerrusta kuitenkin jo ohjelmassa. Jossain vaiheessa ”valkkusi” oli sitä mieltä että takalohkosi ovat jäämässä jälkeen.

 4. Paula kirjoitti:

  Onpas hienoa kuulla että sait noin mukavaa palautetta!!! Itse olin katsomon puolella lauantaina ja upealta näytit lavalta. itse muistan ajatelleeni samaa kuin marjo, eli lisää hymyä kehiin seuraavilla kerroilla 🙂 Hymysi on upea, anna sen kruunata kokonaisuus näkyvämmin tulevaisuudessa!!! Intoa treeneihin!

 5. Jonna1983 kirjoitti:

  Ano: noi etuviparit oli vaan tommonen yhden sarjan once in a lifetime-juttu. Eivät siis tule kuulumaan varsinaiseen treeniohjelmaan. Sivu- ja takaolkapäille pyrin tässä treenissä tekemään hieman extraa priorisoidakseni olkapäitä enemmän :)Paula: kiitos! Näemmä sitä hymyilyä olisi voinut harjoitella enemmänkin, kun ei se mitenkään vaikeaa ole 🙂 Ensi kerralla hymyillään koko rahan edestä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *