Hae
Palasia Arjestani

Lounas, päivän paras hetki!

Lounas

Lounas, päivän paras hetki. Aamupala, päivän paras hetki. Nukkumaanmeno, päivän paras hetki. Mulla näitä päivän parhaita hetkiä on jo aika monta, mutta ei haittaa! Ainakin on pitkin päivää jotakin mitä odottaa. Olen sitä mieltä, että aamupala tulee saada nauttia rauhassa ja kiireettömästi ja lounaalla täytyy olla aina hyvää ruokaa, varsinkin töissä. Kotona saatan syödä viikonloppuna lounaaksi milloin mitäkin jääkaapin jämiä, mutta töissä pitää ehdottomasti olla hyvä ja herkullinen lounas. Meillä on työpäivät todella hektisiä ja kiireen keskellä on ihanaa mennä taukohuoneeseen tietäen, että jääkaapissa odottaa jotain herkullista. Kaivan jonkun hyvän lehden esille ja istahdan paikkaan, jossa mielellään ei ole muita ihmisiä. Koska puhun todella paljon työpäivän aikana, olen lounastauolla varsin mielelläni ihan hiljaa ja omassa rauhassani. Nautiskelen hyvästä ruuasta ja lehdestä.

Lounas

Joskus puurokin maistuu lounaalla kera maapähkinävoin.

Se mikä on hyvä lounas, on varmasti jokaisen henkilökohtainen asia ja mieltymys. Toiset poistuvat lounaalle työpaikan ulkopuolelle ja nautiskelevat ruuasta pitkän kaavan mukaan. Meillä ei tällaista mahdollisuutta valitettavasti ole. Toiset tykkäävät nopeasta valmisruuasta, toiset puurosta ja kolmas hifistelee kotitekoisella gourmetruoalla. Itse väsään yleensä aina lounaat valmiiksi kotona, sillä se on paljon edullisempaa ja saan syödä juuri sitä mitä haluan. Olen edelleen sitä mieltä, että vaikka valmisruuilla on oma paikkansa, eivät ne voita maussa itse tehtyä mitenkään. Tykkään, että lounaalla saa vatsan sopivasti täyteen, mutta ruoka ei ala väsyttämään. Koska työ on välillä aika hektistä, ei ole varaa ottaa kauheita iltapäiväkoomia enkä niistä tykkää muutenkaan. Syön aika usein lounaalla jonkin vähähiilihydraattisemman vaihtoehdon tai kevyemmän kasvissosekeiton. Olen huomannut ettei kasvissosekeitto väsytä läheskään niin paljon kuin esim. pastaruuat, vaikka keitossakin hiilihydraatteja on. Mun kestosuosikkeja on erilaiset salaatit, joihin laitan kaikkea maan ja taivaan väliltä. Viime aikoina parhaiten on maistunut salaatti, jossa on runsas salaattipohja, erilaisia vihanneksia, öljyä, lohisuikaileita, sipulia, kermaviilikastiketta ja fetajuustoa. Myös uunikasviksia laitan todella usein ja niitä olen syönytkin lounaalla töissä viimeiset kaksi päivää. Kaveriksi tein cheddarilla päällystettyjä jauhelihapihvejä ja kastikkeeksi sekaan vähän hummusta. Aa että!

Onko sulle mitään merkitystä mitä syöt lounaalla? Minkälaisesta lounasruoasta pidät eniten?

Edellinen postaus: Arvasin, että luovutat

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

5 kommenttia

 1. Tinde kirjoitti:

  Kanasalaatti! Lähes aina ?

 2. Tuula kirjoitti:

  Itsekin pyrin ottamaan oman lounaan evääksi, sillä näin säästää rahaa. Mutta joskus on kiva käydä jossakin lähipaikan lounaspaikoissa. Tykkään yleensä, että minulla on jotakin lämmitettävää ruokaa mukana.

 3. Maija kirjoitti:

  Näyttääpä hyvältä puuro maapähkinävoilla ja omenoilla – kiitos vinkistä! Itse yritän myös tehdä lounaan mukaan töihin vietäväksi, mutta niinä päivinä kun en tässä onnistu, tulee lounas haettua muualta mukaan, joka myös toki on ihan mukavaa vaihtelua. Onneksi Tampereella on paljon hyviä vaihtoehtoja!

 4. Antero kirjoitti:

  Kiitos hienosta postauksesta päivän parhaista hetkistä. Minusta lounas on myös yksi tärkeimmistä asioista ja yleensä myös päivän paras asia. Saat uutta energiaa herkullisesta ruoasta ja ainakin joskus sallit itsellesi pienen tauon. Kun olen työmatkalla, minulla on tapana valita hyviä ravintoloita lounaaksi. Minun täytyy myös kokeilla kevyttä kasviskeittoa, varsinkin kun minulla ei ole paljon aikaa. https://www.rioni.fi/lounas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.