Hae
Palasia Arjestani

Amerikkalainen porkkanakakku

Tässäpä tulee tämän mehevän porkkanakakun ohje, jota teille jo lupailinkin. Mies tykkää meillä kovasti porkkanakakusta, mutta tällaisena ”täytekakku” versiona en ole aiemmin sitä tehnyt. Olo hyvää näinkin, mutta kannattaa tehdä kakku ajoissa, koska se vain paranee kylmässä! Jos leivot tätä vaikkapa juhliin niin voit hyvin valmistaa kakun jo paria päivää ennen kunhan säilytät sitä kylmässä! Reseptin tähän kakkuun löysin helmikuun Yhteishyvän ruokaliitteestä.

porkkanakakku

Amerikkalainen porkkanakakku 

 • 300g porkkanoita
 • 4 kananmunaa
 • 2 dl sokeria
 • 1 dl tummaa sokeria (alkuperäisessä ohjeessa fariinisokeria)
 • 5 dl vehnäjauhoja
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 1/2 tl suolaa
 • 2 tl kanelia
 • 1/4 tl muskottipähkinää
 • 70g saksanpähkinöitä  (meillä osa saksanpähkinöitä ja osa Luontaistukun cashewpähkinöitä)
 • 2 dl rypsiöljyä

Täyte ja Kuorrutus

 • 400g maustamatonta tuorejuustoa
 • 150g margariinia
 • 3 dl tomusokeria

Kuori porkkanat ja raasta hienoksi. Vaahdota munat ja sokerit. Sekoita kuivat aineet keskenään. Rouhi pähkinät ja säästä muutama ruokalusikallinen koristeluun.

Siivilöi kuivat aineet munavaahtoon. Sekoita joukkoon porkkanaraaste, pähkinät ja öljy.

Vuoraa leivinpaperilla 24 cm kokoinen irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa kakun keskeltä kokeiltaessa.

Anna kakun jäähtyä. Vatkaa kuorruteen aineet keskenään. Halkaise kakku. Levitä puolet kuorrutteesta väliin ja loput kakun pinnalle. Koristele esim. pähkinärouheella. Peitä kakku ja anna vetäytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herkuttele hyvässä seurassa tai vie työkavereiden iloksi 🙂

6 kommenttia

 1. J kirjoitti:

  Porkkanakakku on kyllä tosi hyvää! Aiemmin olen itsekin tehnyt yksikerroksista versiota mutta miehen synttärikahveille tuli tehtyä tuollainen täytekakkumaisempi, tosin senkin tein suorakaiteen muotoisesta levystä. Pohjan resepti on aika samanlainen kuin itselläni mutta kuorrutteeseen en laita rasvaa, ainoastaan tuorejuustoa, tomu- ja vaniljasokeria. Sokeriakin aika maltillisesti, tykkään vähän raikkaammasta kuorrutteesta. Säilyttämisestä sen verran että itse en kuorrutettua kakkua säilyttäisi kovin kauaa mutta pohjan leivon vähintään päivää ennakkoon ”mehustumaan”, kuorrutan vasta ennen tarjoilua.

  • Jonna kirjoitti:

   Täyte ei muutan varmasti rasvaa kaipaakaan! Siitä tulee rasvan kanssa hieman ”tunkkainen”, mutta mies kun siitä tykkää niin aina pitää tehdä näin. Joo, voishan sitä pelkän pohjankin tehdä aiemmin, mutta ei tuo ihan helpolla pilalle mene. Itse tein kakun lauantaina ja seuraavana keskiviikkona sitä itsekin vielä söin!

 2. Sabina kirjoitti:

  Moikka!
  Osaatko sanoa (suunnilleen) kuinka monelle hengelle kakku on? Meillä on tytön synttärit tulossa, ja aina teen porkkana muffinseja, mutta ajattelin repäistä ja tehdä tämän kakun.. 😉 muffareita tulee aina se ~40kpl (pieniä)..
  Kiitos kivasta ja inspiroivasta blogista! Luen päivittäin , mutta huonosti kommentoin..
  T: Sabina

  • Jonna kirjoitti:

   Katsoin Yhteishyvästä, josta reseptin bongasin että kakusta tulisi 16 annosta 🙂 Ihan kunnon kokoinen kakkuhan tuo on! Ja täyttävä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *