Hae
Palasia Arjestani

Mihin mun rahat oikein katoaa?

mihin mun rahat oikein katoaa?

Mihin mun rahat oikein katoaa? Sitä olen ihmetellyt pari viime kuukautta. Varsinkin tämä helmikuu on jo tähän mennessä ollut surkein kuukausi aikoihin. Epähuomiossa maksoin yhtiövastikkeen kahteen kertaan ja muutenkin laskuja oli ennätyspaljon, joten mun tilillä on tällä hetkellä tasan 15 euroa. Ei kun eipäs muuten olekaan, koska tein tänään reilun seitsemän euron ostokset ennen töihin menoa. En muista milloin olisin ollut näin persaukinen! Joku joskus kommentoi, että ethän sä voi sanoa ettei ole rahaa tai varaa, kun sinulla on kuitenkin rahastoissa rahaa. Minä en koskaan miellä rahaston rahoja käyttövaroiksi. Niitä ei kovin nopeasti sieltä käteiseksi muutetakaan enkä koskisi niihin rahoihin kuin todellisessa hätätilanteessa. Rahaston rahat ovat minun ja perheeni tulevaisuutta varten ja parhaassa tapauksessa voin jättäytyä niiden turvin hieman aikaisemmin eläkkeellä. Noh, nämä ovat tällaisia tulevaisuuden haavekuvia vain. Eihän sitä kukaan tiedä kuinka vanhaksi edes elää.

Mihin mun rahat oikein katoaa?

Pidin pari viikkoa sitten taas rahapäiväkirjaa eli kirjasin kaikki ostokset ylös ja säästin kuitit. Tämä on kaikista paras tapa pysyä kärryillä omasta tilanteestaan. Kirjaan myös kaikki laskut ja muut kulot ylös bullet journaliin ja käyn niitä läpi pitkin kuukautta. Näin pystyn hieman ennakoimaan mitä laskuja on tulossa ja millä summalla. Paitsi jos menen ja maksan niitä kahteen kertaan…

Maanantai: Mustista ja mirristä kissoille raakaruokaa 4,76e

Tiistai: ruokakauppa 17,59e ( hapankorppuja, kananmunia, turkkilaista jogurttia, vihanneksia, paahtoleipää ja hedelmiä)

Keskiviikko: ruokakauppa 7,84e + 7,86e ( aamupäivällä eväät töihin, illalla leipää, kanaa, vihanneksia ja jauhelihaa alelapulla)

Torstai: Apteekki 44,10e (oma astmalääke + omavastuu)

Perjantai: ei ostoksia (mies kustansi kauppareissun)

Lauantai: Apteekki 16,82e, ruokakauppa 10,04e (Ben&Jerry´s jäätelöä ja muita herkkuja)

Sunnuntai: ei ostoksia

Yhteensö 109,10, joista apteekkiin 60,92e ja ruokakauppaan 48,18e.

Kuten tämäkin viikon ostoksista näkee, niin en kauheasti mitään turhaa ostele. Apteekkiin meni normaalia enemmän rahaa, koska jouduin ostamaan itselleni astmalääkkeen ja tytölle jouduttiin hankkimaan antibioottikuuri (toisen kerran koko hänen melkein 7-vuotisen elämän aikana). Mies kävi isommin perjantaina kaupassa. Näillä reissuilla hän ostaa usein monta pakettia kanaa, jauhelihaa ja isot kasat hedelmiä ja vihanneksia. Sunnuntaina saatetaan toisinaan käydä täydentämässä vielä edullisesti Lidlissä.

mihin mun rahat oikein katoaa?

Nyt kun olen seuraillut näitä omia viikko-ostoksiani, niin täytyy sanoa, että se vika on jossain muualla kuin viikottaisessa ostoskäyttäytymisessä. Tai sitten mulla vain on liian pieni palkka! 😀 Usein mulle jää laskujen maksamisen jälkeen 400 euroa ns. ylimääräistä, joilla ostan ruokaa ja muita tarvittavia asioita. Tammikuussa ei kuitenkaan jäänyt edes tuota summaa laskujen jälkeen ja tässäkin kuussa tilanne on huono. Täytyy siis ottaa asia tarkasteluun ja katsoa vieläkin tarkemmin mihin mun rahat oikein katoaa? Siis ihan oikeasti mihin ne menevät. Haluaisin saada enemmän rahaa säästöön, sillä tämän vuoden matkaa varten mulla on säästössä tasan 0 euroa. Ei yhtään enempää tai vähempää.

Paljonko sinulla jää kuukaudelle käyttörahaa laskujen maksamisen jälkeen?

Edellinen postaus: Mitä syötäisiin viikolla 7?

Palasia arjestani // Blogit.fi:ssä // Bloglovinissa // Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa

7 kommenttia

 1. Sra kirjoitti:

  Minulla jää n. 500-1000€ laskujen ja lainanlyhennyksen jälkeen. Käteen jäävä summa vaihtelee aika paljon, koska omakotitalossa tulee joinakin kuukausina enemmän laskuja maksettavaksi kuin toisina. Osa tuosta käteen jäävästä rahasta kyllä menee säästöön, mutta kyllä se loppuraha mystisesti aina jonnekin katoaa…!

  • Jonna kirjoitti:

   Omakotitalossa asuvan elämä on yllätyksiä täynnä! Ehkä siksi mies ei halua muuttaa meillä ok-taloon, vaikka mulle se kyllä kelpaisi 🙂

 2. Ninnie kirjoitti:

  Suunnilleen 1700-1900e jää lainanlyhennyksen, vastikkeiden ja laskujen jälkeen. Toki summa vaihtelee sen mukaan mille kuukaudelle isoimmat sähkö- ja vakuutuslaskut osuvat. Melko hyvin menee kyllä rahaa säästöön ja matkusteluunkin, mutta ei läheskään noin paljon kun käteen jää.. kyllä se täälläkin tuppaa kuukauden aikana jonnekin haihtumaan 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Oho, sulla jääkin aika kivasti! Mutta niinhän se menee, että mystisesti kaikki menee mikä tuleekin 😀

 3. Anni kirjoitti:

  Mulla jää noin 500 € lainanlyhennysten ja pakollisten talon kulujen jälkeen. Huonoina kuukausina jää vain noin nelisen sataa, jolla pitää ostaa ruuat, bensat, lääkkeet, puhelinlaskut ja muut, kuten piilolinssit ja salimaksut. Tammikuu on pahin, silloin pitää yleensä ostaa kisalisenssi ja maksaa seuran jäsenmaksu ja yleensä tulee vielä jättimäinen sähkölasku kaupan päälle. Tuntuu että ns. ”loppukuu” kestää aina sen kolme ja puoli viikkoa! Olisi niin paljon helpompaa kun palkka tulisi kahdesti kuussa, kuten edellisessä työpaikassani. Silloin ehkä jotenkin voisi selvitä aina seuraavaan tiliin saakka. Tämän hetkinen kituutus on seurausta siitä että olen itse halunnut tehdä osa-aikatyötä ja puoliksi siitä että työnantajani tulkitsee työsopimustani hiukan eksoottisesti (olen ollut yhteydessä ammattiliittoon asiasta) joten en saa edes sitä mikä sopimuksen mukaan minulle kuuluisi. Nirskutusta ja narskutusta, hirveää kiristelyä mutta minkäs teet. Onpa oma koti josta olen onnellisempi kuin mistään muusta mitä rahalla voi saada!

  • Jonna kirjoitti:

   Me ollaan mietitty uuden kodin ostoa jo todella pitkään, mutta vielä ei ole tullut eteen kuin ”ihan kivoja”. Minä olisin valmis luopumaan paljostakin, jos saisin sen oman unelmien kodin…

 4. Sanna kirjoitti:

  Olin suunnitellut, jotta vuoden alusta asumiskulujen ja luottokorttilaskun (maksan siis aivan kaiken luottokortilla) jälkeen plussan puolella oltaisiin 800-1000 €/kk, koska ostolakko, mutta heti tammikuussa mentiin reippaasti miinukselle https://www.lily.fi/blogit/sanna-r/tammikuun-tilinpaatos-ja-budjetti

  No, helmikuussa uusi yritys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *