Hae
Palasia Arjestani

Ruokainspiraatiota

Processed with VSCO with a6 preset

Mä olen viime aikoina potenut huonoa omatuntoa reseptien vähenemisestä täällä blogissa. Kyse ei ole siitä ettenkö edelleen leipoisi ja kokkaisia, vaan enemmänkin siitä ettei ole ollut aikaa testailla uusia reseptejä. Toivon, että tähän tulisi pikku hiljaa muutos, mutta aika näyttää! Mietin tänään, että mikäs pakko se on aina kehitellä uutta reseptiä. Ihan hyvin voin heitellä ilmoille myös tällaisia pikaisia ateriaräpsyjäkin. Ehkä tästäkin postauksesta teistä joku saa kipinän valmistaa vaikkapa bataattiranuja tai lihabulleroita huomenna ruuaksi. Ehkä siellä ruudun takana joku muukin miettii, että mitähän hittoa huomenna kokkaisin…Joka päiväinen ongelma! Toivoisinkin kuulevani kommenttiboksissa teiltä hyviä vinkkejä asiaan: mitä hyvää ruoka olette valmistaneet lähipäivinä? Kaikki hyvät vinkit jakoon, koska niitä kaipaa varmasti moni muukin kuin minä!

Miten tehdä bataattiranuja?

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuori bataatti ja pilko se pieniksi suikaleiksi. Mitä ohuempia ranuja teet sitä nopeammin ne kypsyvät. Laita kaikki bataattisuikaleet suureen kulhoon, lorauta päälle öljyä ja reilusti mausteita. Cayennepippuri sopii mahtavasti makeaan bataattiin! Sekoita kunnolla ja levittele ranut pellille vierekkäin, ei päällekkäin. Paista uunissa noin 30-35 minuuttia tai kunnes ranujen päät alkaa nahistua ja saada väriä.

13 kommenttia

 1. Kape kirjoitti:

  Moi! Bataattiranut on huippuja, mutta…. Fodmappaajan ongelma on toi caynnepippuri. Se nimittäin ei sovi ainakaan meikän vatsalle mitenkään :/ eikä tällä hetkellä bataattikaan, vaikka onkin mun lemppari. Ongelmavatsaisen elämä on välillä luopumista kaikista herkuista, mutta onneksi voi keksiä tilalle uusia herkkuja 😉

 2. Hattarapää kirjoitti:

  Koska oot välillä kaipaillut vinkkejä myös vaihtelun lisäämiseen kasvisten kokkauksessa (tilanne voi olla tietysti jo muuttunut!), tää meidän ruokalista saattaa antaa inspiraatiota! Kuluneella viikolla syötiin:

  – kurpitsa-pinaattilasagnea
  – sitruunaista fenkoli-sipulihöystöä ja kalaa
  – paahdettua kurpitsaa + lehtikaalisipsejä lähi-idän maustein ja härkispyöryköitä jogurtti- ja chilikastikkeilla
  – välimerellistä papuseosta ja muusia soijapihvin kanssa
  – pastaa pinaattikastikkeella savulohen / savutofun kera
  – kukkakaalilasagnettea

  …Ja huomenna siirrytään kaalilaatikkoon (soijarouheella). Muilla aterioilla suosikkeja kasvisten osalta ovat olleet kardemummainen porkkanakeitto ja kurpitsaa sisältävät uunittomat browniet (http://thebigmansworld.com/2016/06/24/healthy-no-bake-breakfast-brownies/ pikkuisen mukailtuna).

  Taitaa olla satokausiajattelu läpäissyt meidän keittiön 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Nam, Nam ja Nam! Mistä sä olet näitä keksinyt!? Saanko tulla teille syömään? ?

 3. Anni kirjoitti:

  Mä olen viime aikoina tehnyt usein kiireessä sössöä, johon paistan vähän herkkusieniä ja kesäkurpitsaa, kanasuikaleita ja sekaan heitän fetajuustokuutioita, niitä maustettuja. Sen sitten syön riisin tai pastan kanssa, tai ihan perunan. Arkiruokien keksiminen on kyllä aivan haitarista, vielä kun muutin asuntoon jossa ei ole liesituuletinta. MITÄ? Niinpä! Ja ruoan käryä inhoan yli kaiken :O Tsemppiä ruokavalion kanssa!

  • Jonna kirjoitti:

   Oi miten hyvältä kuulostaa! Kesäkurpitsaakin pitäisi muistaa käyttää useammin. Ja siis miks sulla ei oo liesituuletinta!?

 4. gunagolu kirjoitti:

  Mun mielestä herkkua on uunijuurekset fetalla; eli erilaisia juureksia öljyssä ja mausteissa pyöriteltynä pellille ja feta murusina päälle. Uuniin siihen saakka, että juurekset on kypsiä eli n.20min. Jos jaksaa, niin siihen voi tehdä vielä jonkun papumössön hummuksen tyyliin tai tsatsikin kaveriksi. On todellista herkkua 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Voi nam! Tätä täytyy tehdä itsekin, feta on niiiin nam. Samoin uunijuurekset 🙂

 5. Sanna kirjoitti:

  Uunissa on juuri tulossa jauhelihakiusaus. Ruskistin ja maustoin jauhelihan ja heitin vuokaan peruna-sipulisekoituksen sekä puutarhurin kasvisten sekaan. Sekoitin ja lisäsin pekoni-sipulikermaa ja uuniin. Yhen satsin syön ennen töihin menoa ja lopusta riittää evästä kolmelle päivälle. ☺

 6. Outi Karita kirjoitti:

  Hei tuleeks sulle Valion uutiskirje? Sen saa ihan tilattua Valion sivuilta ilmaiseksi ja tulee kerran viikossa. Sieltä saa paljon hyviä vinkkejä ja ideoita, joita tosinitse toteutamme usein soveltaen maidottomana.
  Oonkin vähän kaivannut sun reseptipostauksia, koska niistäkin oon napannut usein vinkkejä 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, tulee mulle se mut viime aikoina en oo saanut siitä mitään idiksiä 🙁

   • Outi Karita kirjoitti:

    Ai, no voi harmi. Sitä Kurpitsapiirakkaa kannattaa ainakin kokeilla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *