Hae
Palasia Arjestani

Mökkipilates!

Viime viikonloppuna hilasin mökille foam rollerin mukaan sekä uusimman (8/13) MeNaiset Sportin. Lehdessä sattukin olemaan mielenkiintoinen rullalla tehtävä jumppa, joten sellaisen tekaisin 🙂

1. Yläselän lämmittely

Asetu makuulle rullan päälle niin, että myös pää on rullan päällä.  Kurota uloshengityksellä käsiä vuorotellen kohti kattoa. Hartia saa irrota rullasta käden noustessa. Toista molemmille puolille 6-10 kertaa,

kuvia 040

Vaatteet: paita duunikaverilta ostettu ja adidaksen treenihousut: sportamore.fi

 

2. Rintakehän avaus

Kurota molemmat kädet kohti kattoa ja vie ne sisäänhengityksellä pään yli. Tuo uloshengityksellä kädet samaa reittiä takaisin lattiaan. Toista 6-10 kertaa.

kuvia 041

 

kuvia 042

 

kuvia 043

 

3. Vatsarutistus

Laita rulla polvien alle ja kannattele vartaloa kyynärnoja-asennossa. Uloshengityksellä tuo polvet vatsan alle. Ojenna sisäänhengityksellä jalat taakse suoriksi. Älä vie jalkoja niin pitkälle, että selkä menee notkolle. Toista 6-10 kertaa.

kuvia 044

 

kuvia 045

 

4. Saksiliike & venytys

Laita rulla ristiselän alle. Pidä kädet lattialla. Uloshengityksellä saksaa, eli vie jalkoja vuorotellen eri suuntiin kohti kattoa ja rullan yli. Älä päästä alaselkää ja lantiota liikkumaan. Toista 6-10 kertaa. Tee lopuksi nivusvenytys. Ota polvesta kiinni ja vedä koukistettua jalkaa kohti rintaa.

kuvia 046

 

kuvia 047

 

kuvia 048

 

5. Pakettinosto

Käy kylkiasentoon. Aseta rulla poikittain jalkojen alle alasäären suuntaisesti ja paina jalkoja sitä vasten. Tue alemmalla kädellä niskaa. Uloshengityksellä nosta kylkeä suoraan ylöspäin. Palauta sisäänhengityksellä lattiaan. Toista 6-10 kertaa molemmille puolille.

kuvia 049

 

kuvia 050

 

6. Yläselän nosto

Käy päinmakuulle. Aseta rulla kyynärpäiden etupuolelle ja käännä peukalot kohti kattoa. Uloshengityksellä koukista kyynärpäitä, tuo rulla itseä kohti ja nosta ylävartalo kannatukseen. Nouse vain siihen asti, ettei ristiselkään tule painetta. Laske sisäänhengityksellä ylävartalo takaisin alas. Toista 10 kertaa.

kuvia 051

 

kuvia 052

 

7. Säären hieronta

Käy rullan päälle kyykkyyn niin, että sääret painuvat rullaa vasten. Pidä kädet tukevasti lattiassa. Rullaa edestakaisin polviin ja nilkkoihin. Toista liikettä minuutin verran. Avaa ja rentouttaa säärilihasta sekä auttaa penikkatautiin. Loistava liike niille, jotka juoksevat paljon! (Itsehän olenkin hc-maratoonari… :D)

kuvia 053

 

8. Käden ja jalan ojennus

Aseta rulla poikittain jumppamatolle. Nosta toinen polvi rullalle ja tue varpaat lattiaan. Nosta myös vastakkainen käsi rullan päälle. Uloshengityksellä ojenna jalka suoraksi vaakatasoon. Sisäänhengityksellä palauta polvi takaisin lattiaan tai haastetta lisätäksesi pidä jalka ilmassa. Kun liike alkaa sujua, ota käsi mukaan. Älä päästä selkää notkolle, vaan pidä se koko ajan suorassa. Toista kuusi kertaa molemmille puolille.

kuvia 054

 

9. Dippaus

Pysy selinmakuulla, kädet lattialla vartalon sivuilla t-asennossa. Nosta jalat koukkuun, 90 asteen kulmaan. Uloshengityksellä käytä jalat yksi kerrallaan vuorotellen maassa niin, että varpaat koskettavat lattiaa. Toista 6-10 kertaa molemmille puolille oman kunnon mukaan. 

kuvia 055

 

kuvia 056

 

10. Rintarangan hieronta

Aseta rulla lapojen alle. Laita kädet niskan taakse, kyynärvarret korvien viereen. Rullaile yläselkää ja lapoja, mutta älä päästä rullaa alaselän alle. Lopuksi avaa rintarankaa taivuttamalla varovasti ylävartaloa kohti lattiaa.

kuvia 057

 

 

Tällaiset normaaleista poikkeavat kotijumpat on välillä varsin mukavia ja rentouttavia. Hyvää vastapainoa hikitreenille ja kaupan päälle saa omatoimista liikkuvuusharjoittelua ja ainakin hyvän mielen jos ei muuta 🙂

Sit ei muuta kuin rullalle kyytiä!

10 kommenttia

 1. nasba kirjoitti:

  Täytyykin huomenna kokeilla heti tätä kun jään kipeän lapsen kanssa kotiin. Kiitos! 🙂

 2. Adelheid kirjoitti:

  Näyttääpä kivalta. Toi rintakehän avaus olis kyllä mulle tärkeä liike kun tahtoo mennä jumiin.

  • Jonna kirjoitti:

   No sit kannattaa ehdottomasti rullata! Pallolla myös jos sulla sellainen on 🙂

 3. Suvi kirjoitti:

  Kiitos, kun jaoit tämän! Menee ehdottomasti testiin 🙂

 4. Mika kirjoitti:

  Jumalauta toi säären hieronta näyttää kivualiaalta! Oon nyt viikon opetellut käyttämään rullaa ja sääret on niin tukossa että niitä ei pysty pötkön päällä makaamalla rullaamaan yhtään.. Voin vaan istua lattialla jalat suorina ja rullailla kevyesti sitä pötköä siinä päällä ja sekin tuntuu aika rajulta vaikka vain hipaisee sääriä.. Ai mitkä penikat ja juoksun tappamat jalat?! 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Auts! Mullakin on joskus olleet penikat kunnolla tulehtuneet. Se on melko kivuliasta… mä runnon penikoita auki nykyään tuolla lacrosse-pallolla. Tekee kipeetä mut aukeevat hyvin 😉

 5. Outi kirjoitti:

  Kiva postaus, hyviä vinkkejä, kiitos! 🙂
  Ite oon käyttänyt rullaa lähinna takareisien ja etureisien (kalvojen, auh) ja selän rullailuun ja availuun…

  • Jonna kirjoitti:

   Mä vetelen sillä koko kroppaa läpi. Hyvin saa myös rintarankaa auottua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *