Hae
Palasia Arjestani

Kuinka järjestää onnistuneet lasten synttärit?

Viime vuoden Frozen-kakku.

Taas on se aika vuodesta kun tyttö täyttää vuosia. Viisi vuotta sitten tuo ihana pieni kikkarapää tuli sulostuttamaan elämäämme ja muutti samalla kaiken. Siis ihan kaiken. Vaikka hän melkoinen tuittupää välillä onkin (äitiinsä tullut) niin onhan hän minun oma pieni kikkarapäinen prinsessa. Koska syntymäpäivät ovat vain kerran vuodessa niin haluaisin tehdä niistä tytölle varsin ikimuistoiset. Tähän kaipaisin hieman teiltä ideoita!

Viime vuonna tytölle pidettiin ensimmäiset kaverisynttärit ja päätettiin ulkoistaa ne HopLoppiin. Tänä vuonna neiti pyysi, että synttärit järjestettäisiin kotona ja pitkin hampain suostuin ehdotukseen. Nämä on siis ensimmäiset itse järjestetyt lasten synttärit ja pinterestiä seilailtuani olen aivan sekaisin! Teemana meillä on pikkutyttömäiseen tapaan satuprinsessat ja kakun tilalla tulee olemaan jätskibuffet. Siinä onkin kaikki mitä olen saanut tähän mennessä mietittyä ja aikaa synttäreihin on puolitoista viikkoa. Vieraat tulevat olemaan iältään 4-7 -vuotiaita eli jotain pelejä ja leikkejä pitäisi keksiä tuon ikäisille ja kaipaisin ideoita myös tarjottaviin sekä koristeluihin. Mitkä ovat osoittautuneet hiteiksi teidän lasten synttäreillä ja mitä ei todellakaan kannata tehdä?

Tytön kaverisynttärit pidetään lauantaina ja aikaa on varattu kaksi tuntia. Seuraavana päivänä vieraaksi tulee lähisukulaiset ja silloin valmistetaan ihan kunnon ruokaa ja tarjolla on myös täytekakkua. Kakun teon meinasin jo ulkoistaa tänä vuonna, mutta viime vuonna kakku onnistui niin hyvin, että päätin tehdä sen itse tänäkin vuonna. Jotain uusia leivonnaisia olisi kiva testata, olisiko ideoita niihin? Ensi viikonloppuna aion tehdä jo kakkupohjan valmiiksi pakkaseen ja loput teen todennäköisesti edeltävänä päivänä. Lastensynttäreille tulee myös aikuisia, joten heillekin olen suunnitellut tarjottavat jo valmiiksi.

Laittakaahan kommenttiboksi laulamaan!

Lue aiheeseen liittyen myös Hauskat pöllömuffinssit, Yksi unelma lisää, Kovan onnen täytekakku sekä Päiväkotien säännöt: täytyykö kaikki kutsua synttäreille?

10 kommenttia

 1. Anu kirjoitti:

  Jätskibuffa kuulostaa hyvältä ja lastenjuhliin toimivalta! Juhlahumua.fi -verkkokaupasta löytyy ainakin paljon vinkkejä ja koristeita lastenjuhliin. Ihan ykköstuote omasta mielestäni on lightbox, johon voi kirjoittaa vaikkapa onnittelutekstin.?

  • Jonna kirjoitti:

   Kiitti vinkistä, aika monta hyvää ideaa tarttui tuolta matkaan. Meillä muuten on kotona lightbox ihan käyttämättömänä paketissaan. Nyt sille tuli käyttöä 😉

 2. Jossu kirjoitti:

  Heips!
  Helppoja tarjottavia:
  valkoiset&vaaleanpunaiset vaahtokarkit, vesimelonia, viinirypäleitä, porkkanatikkuja, pikkunakit/lihapullat ja pop cornit. Vähän vaativampia esim.kakkutikkarit, muffinit joiden päälle teemaan sopivat pikkutikut kuvilla.
  Koristelussa muutamia vaaleanpunaisia ilmapalloja, jääkaapin oveen teemaan sopiva värillinen tulostettu kuva A4 jne.
  Ei kannata tehdä liian montaa tarjottavaa kun lapset yleensä keskittyvät enemmän touhuamiseen kuin syömiseen:) + muutenkin järjestelyissä on ihan riittävästä hommaa.

  • Jonna kirjoitti:

   Kiitos! Tuossa tuli monta hyvää ideaa 🙂 Muffinsseja tehdään ainakin, mutta täytyy löytää hyvä gluteenittomien muffinssien ohje. Yksi vieraista on keliaakikko. Voisinkin tehdä lihapullista tai nakeista sellaisia tikkuja johon tulisi lisäksi vaikkapa viinirypäleitä ja kirsikkatomaatteja 🙂

 3. ulla kirjoitti:

  Itsellä ei enään noita lastenjuhlia ole järkättävänä 🙂 , Mutta kuullut paljo, ettei kakkua välttämättä edes tarvita ja jäätelöbaari tai karkkibaari on Hitti!!!!! Ja helppo toteuttaa. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Meilläkin kakku tulee sitten vain sukulaisten pöytään. Paitsi että jätskibuffa taidetaan tehdä kakun muotoon 😉

 4. Hertta kirjoitti:

  Klassikko ohjelmanumero mun lapsuuden synttäreiltä on onginta. Eli peitto yms. oviaukkoon ja toiselle puolelle aikuinen ja kasa pikkulahjoja ja toiselle puolelle lapset jotka saavat sitten ”onkia” itselleen jonkun pienen kivan jutun. Meillä on käytetty onkena jonkinlaista puista keppiä johon on kiinnitetty kori. Saaliina on ollut mm.koruja, karkkia, pinnej yms. Hauskaa ja loistava keino päästä eroon nurkissa pyörivistä turhista koruista avaimenperistä ja muusta sellaisesta ?

 5. Ninna kirjoitti:

  Onnea tytölle jo etukäteen! Kotisynttärit ovat oikeasti parhaimmat. Omasta lapsuudesta muistan ne ikuisesti. Kaksi kertaa oli Mäkkärissä(en suosittele!) Tuo Hoplop kiinnostaisi, oliko onnistunut ja hintansa värtti? Älä stressaa liikaa kaikkea ei tarvitse tehdä itse ja varsinkaan ei siivousta. Siivoa jälkikäteen, lapset ei välitä onko matto tampattu vai ei. Ongintaa suosittelen myös kuten edellinen kommentoi. Lahjojen jako piirissä jossa musiikki soi (äiti ohjaa)ja lahjat kiertää ja kun musiikki loppuu avataan se lahja joka jää synttärisankarille. Toinen vaihtoehto pullonpyöritys. Muuten ei liikaa ohjelmaa tarvitse, lapset kyllä keksii itse varsinkin tuon ikäiset. Tarjoiltavista: ei täytekakkua, se ei oikeasti mene kaupaksi. Jäätelökakku vaikka kaupan menee taatusti tai vaikkapa muffinssikakku. Kaupan lihapullat menevät paremmin kun omatekoiset ja terveellistä naposteltavaa kirsikkatomaatit, porkkanat ja kurkut. Voi tehdä vaikka vartaita. Koristeissa ilmapallot must. Joskus saimme pienet lahjapussit kotiin mentäväksi mutta mielestäni se ei kuulu juhliin. Joku teema olisi hyvä olla tytön mieltymyksen mukaan tietty.

  • Jonna kirjoitti:

   HopLop synttärit oli oikein onnistuneet. Sieltä puolen tuli valmiiksi jätskiä, mehua ja karkkia lapsille. Toimi tuon ikäisille oikein hyvin eikä mun mielestä ollut mikään hirveän kallis. Hintaan voi vaikuttaa paljon itsekin sillä mitä haluaa pakettiin kuuluvan.

   Vartaita ajattelin itsekin, että voisivat olla todella hyvä idea! Jätskiä tulee juu ja muffinsseja. Aikuisille teen juustokakun ja jonkun suolaisen piirakan. Leikkejä kaksi tai kolme, ei enempää, koska lapset haluavat varmasti leikkiä leluillakin.

   Tuota lahjapussi juttua mietin itsekin vielä. Toisilla synttäreillä sellainen on ollut, mutta toisilla ei. Teemana meillä onkin satuprinsessat!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *