Hae
Palasia Arjestani

Tehokas pepputreeni!

Viime perjantaina meillä oli sali kiinni ja miehen ollessa salilla päätin minäkin vetäistä kotona pienen jumpan. Käden ulottuvilla oli sopivasti uusin (4/2014) MeNaiset Sport ja pepputreenin mallinakin ihana fitfashionin Johanna Lind. En voinut vastustaa kiusausta testata tätä kotitreeniä! 

kuvia 007 kuvia 008

 

1. Sumokyykky

Asetu leveään haara-asentoon. Seiso selkä suorana, vatsat ja pakarat tiukkana. Pidä ryhdikkäänä kuulaa jalkojesi välissä. Kyykkää oman liikkuvuutesi mukaan niin alas kun pääset (tavoite on että kuula osuu maahan). Tarkista, että polvet ja varpaat ovat koko liikkeen ajan saamaan suuntaan. Käännä kyykätessä polvia auki etteivät ne pääse kiertymään sisään päin.

kuvia 009 kuvia 010

 

2. Yhden jalan maastaveto

Tartu kuulaan yhdellä kädellä. Kallistu hiitaasti vaakaan viemällä lantiota taaksepäin. Jalka nousee taaksepäin samaa tahtia ja samassa linjassa kuin selkä laskeutuu. Laskeudu niin alas että tukijalan takareidessä tuntuu venytys. Pysäytä ja nouse hitaasti lähtöasentoon. Purista pakaralla. Muista pitää hartiat takana, älä päästä olkapäitä retkahtamaan eteen.

kuvia 011 kuvia 012 kuvia 013

 

3. Askelkyykky ristiin (loistava liike!!)

Astu seisoma-asennosta toinen jalka taakse ristiin, kuitenkin lähelle etummaiseksi jäävää tukijalkaa. Lsskeudu kyykkyyn mahdollisimman alas. Pidä paino koko ajan etummaisella jalalla ja selkä suorana. Takajalan jalkapöytä liukuu kevyesti sivulle lattiaa vasten. Nouse alkuasentoon ja nosta vielä ristikyykystä tullut jalka sivulla alaviistoon ja purosta kunnolla pakaralla. Näin saat loitontajalihaksetkin kunnolla töihin!

kuvia 014 kuvia 015

 

4. Lantionnosto lisäpainon kanssa

Asetu lattialle selinmakuulle polvet koukussa. Pidä lisäpainoa alavatsalla. Nosta lantio suoraan ylöspäin ja pidä paino kantapäillä koko liikkeen ajan jotta saat mahdollisimman hyvän tuntuman takareisiin ja pakaroihin. Purista pakaroilla yläasennossa kolmen sekunnin ajan ja laskeudu rauhallisesti alas.

kuvia 016 kuvia 017 kuvia 018 kuvia 019

 

5. Tasaponnistus syväkyykystä

Kyykkää niin alas kuin suinkin pystyt ilman että kantapäät nousevat maasta. Sormet voivat koskettaa maata. Hyppää niin korkealle kuin pystyt, kurkota käsillä kohti kattoa. Jännitä hypätessä pakarat!

kuvia 020 kuvia 021 kuvia 022 kuvia 023

 

6. Askelkyykky taakse

Ota kahvakuula käteen. Astu toinen jalka taakse ja kyykkää. Vie samalla kuula jalan alta ja ota se vastaan reiden sisäpuolelta. Nouse lähtöasentoon ja tee sama toisella jalalle. Loistava liike kunhan oikea rytmi löytyy!

Tee peppujumppa kiertoharjoitteluna. Toista jokaista liikettä 10-15 kertaa ja siirry seuraavaan liikkeeseen. Tee 3-4 kierrosta. Tässä tulee hiki!

 

4 kommenttia

 1. Hanne-B kirjoitti:

  Jei, mäkin tein tän jo toisen kerran ! tehokas ! Ja kätevä tehdä kotona !

  • Jonna kirjoitti:

   Niin on! Eikä mitään lisäpainojakaan välttämättä tarvita 😉

 2. Juliet kirjoitti:

  Kiva treeni! Pitäs vaan kahvis ostaa..

  Toi instagrammin linkki vie muuten ihan johonki muuhun kuvapalveluun ku instagrammii!

  • Jonna kirjoitti:

   Voit käyttää lisäpainona vaik kirjoilla täytettyä reppua jos tahdot!

   Tarkoitat tuota sivupalkissa olevaa instagrammin widgetiä? Se vie ihan oikeesee paikkaan eli instan snapwidgetiin! Sun täytyy mennä instasovelluksen kautta mun (tai jonkun muun) profiiliin suoraan jos haluut liittyä seuraajaksi tai katsoa enemmän kuvia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *