Testissä Mallasmestarin saaristolaisleipä (diy)
Mä olen jo todella pitkään halunnut tehdä itse saaristolaisleipää. Jokaisella kerralla homma on tyssännyt siihen etten ole halunnut ostaa taas uusia raaka-aineita kaapin täytteeksi. Meillä pursuaa jo muutenkin kaapit kaiken maailman jauhoja, purkkeja sekä purnukoita etten kaipaa yhtäkään lisää ennen kuin vanhat on käytetty loppuun. Nyt tähän saaristolaisleipä-ongelmaan on löytynyt ratkaisu: Mallasmestarin valmispaketti! Paketissa on valmiina yhteen leipään tarvittavat jauhot, hiiva sekä paistovuoka. Vain neste täytyy itse loihtia hanasta tai jääkaapista! Ohjeen löydät paketista.
Päätin testata leivän tekoa mökillä, jossa makuraatina on muutakin kuin minä ja hieman nirso neljävee. Leivän tekee valmispaketista varsin näppärästi, mutta aikaa on varattava reippaasti kohottamiseen sekä paistamiseen. Koko leivän valmistaa alusta loppuun vajaassa kahdessa tunnissa, mutta tätä leipää kannattaa todellakin odottaa!
Tästä ei saaristolaisleipä kuulkaa parane! Mielettömän hyvän makuinen ja ihanan pehmoinen leipä. Ehkä parasta itse tehtyä leipää omasta uunista ja miten helpolla! Kaikki ainekset nestettä lukuunottamatta on mitattu valmiiksi. Ei tarvitse tehdä muuta kuin itse työ ja nauttia työn tuloksista 😉 Ei ole turhaan ollut tämä tuote vuoden 2014 Tähtituote finalisti.
Tätä leipää ei saa pilattua pahinkaan keittiötumpelo!
Arvosana meidän 5-henkiseltä raadilta: ulkonäkö 4/5 (olisin toivonut korkeamman leivän) ja maku 5/5, pakkauksen ulkonäkö 3/5.