Ehkä maailman paras granola!
Tämä on ehkä maailman paras granola! sanoi tyttöni kun tein meille pari iltaa sitten itse granolaa. Ihmettelin kyllä suuresti mistä hän oli edes moisen sanan oppinut ja että se edes kelpasi hänelle. Normaalisti kun mitkään myslit tai vastaavat ei meillä tee kauppaansa kuin minun syömänäni. Olen jo vähän aikaa halunnut tehdä itse granolaa, mutta en ole löytänyt itseäni miellyttävää ohjetta. Tähän ohjeeseen törmäsin instagramissa @herkkutrikoissa, josta muuten löydät toinen toistaan herkullisempia reseptejä! Kaikkia aineksia sattui olemaan valmiina kotosalla, joten ei muuta kuin uuni pöhisemään ja granolan tekoon.
Ehkä maailman paras granola
Noin 2 litraa valmista tavaraa
- 8 dl kaurahiutaleita
- 3 dl valitsemiasi siemeniä ja pähkinöitä
- 3 tl kanelia
- 1,5 tl kardemummaa
- 1,5 dl vaahterasiirappia
- 0,75 dl kookosöljyä
- 0,75 dl maapähkinävoita
- 1 tl vaniljajauhetta
Sekoita isossa kulhossa keskenään kaurahiutaleet, siemenet & pähkinät, kaneli ja kardemmma.
Sulata kattilassa vaahterasiirappi, kookosöljy, maapähkinävoi ja vaniljajauhe ja sekoita hyvin.
Yhdistä kuivat ja kosteat ainekset keskenään.
Levitä ainekset uunipellille tasaisesti. Paista granolaa 175 asteessa noin 20 minuuttia. Kääntele granolaa noin 10 minuutin kohdalla, jotta saat tasaisen paistotuloksen, Anna jäähtyä hyvin.
Voit halutessasi lisätä granolaan esim. rusinoita, kuivattuja hedelmiä ja marjoja tai kookoslastuja.
Säilytä granola tiiviissä lasipurkissa huoneenlämmössä. Säilyy noin 3 viikkoa!
Edellinen postaus: Jos voisit, jättäisitkö jotain asioita elämässäsi tekemättä?
Palasia arjestani // Blogit.fi:ssä // Bloglovinissa // Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa